Kövér László eltévesztette a házszámot: felavatott egy luxusszállodát

Ki tudja, hogy miért, de Kövér László Lentibe utazott, hogy felavasson egy négycsillagos szuperszállodát. Ne a hagyományos értelemben vett hotelre gondoljunk, hanem egy olyanra, ahol többek között az alábbiakat kapja meg a vendég:

 • Tartalmas büféreggeli sok friss és helyi biotermékkel
 • Csábító desszert kínálat 15.30-kor
 • Büfévacsora (20 fő alatti vendégszám esetén 4 fogásos vacsoramenü) friss saláták és magok, előételek, 2 választható leves, 3 főétel, ami magába foglal egy ízletes húsételt, egy egészséges halételt és egy finom vegetáriánus fogást, desszertet valamint nemzetközi sajtkínálatot chutney-kkal és olajos magvakkal,
 • Szombatonként / hétvégenként zenés estet
 • Szálloda saját wellness részlegének használatát (élménymedence, finn szauna, aromaszauna, gőzkamra, infra szauna, napozóterasz)
 •  TechnoGym cardio-gépekkel felszerelt fitneszterem használatát
 • Városi termálfürdő, szabadtéri strand, fedett uszoda medencéinek korlátlan igénybevételét a szállodai tartózkodás, valamint az érkezés és távozás napján (a nyitva tartás függvényében)
 • Játszószoba használatot (XBOX, csocsó),
 • Társasjáték használatát a lobby-ban,
 • Ingyenes parkolási lehetőséget
 • Ingyenes WiFi használatot a szálloda teljes területén,
 • Kicsiknek gyermekjátszó és szabadtéri játszótér használatot.

Mindezt két éjszakára 2 fő esetén párszáz forint híján 100 ezer ft-ért. A hülyének is megéri, főleg a tulajnak, hiszen a város a kedves vendégek részére biztosítja az ingyenes termálfürdőzést.

Mennyi jön be a városnak ebből?

„Adókötelezettség terheli azt a 18. életévét betöltött magánszemélyt, aki nem állandó lakosként az önkormányzat illetékességi területén legalább egy vendégéjszakát eltölt. Az adó alapja: a megkezdett vendégéjszakák száma.
Az adó mértéke: 300,-Ft/vendégéjszaka.” – Lenti város honlapján található tájékoztatás az idegenforgalmi adóról.

Ha tehát a szállodában tölt két vendég két éjszakát, akkor 1200ft-ot kap mindezért a város, és közel 100.000ft-ot a szálloda. Ennek örömére Kövér László úgy gondolta, hogy beáll a kezdeményezés mögé, sőt, támogatásáról biztosítja a Lentiben élőket. A házelnök arról beszélt az avatáson, hogy, jövőre minden eddiginél többet, 21 milliárd forintot fordít a kormány a turizmus fejlesztésére. Az idén a turisztikai célelőirányzat 6 milliárd forint volt, ami jövőre csaknem megduplázódik, 11 milliárd forint lesz a kerete. Ez kiegészül az újonnan létrehozott 10 milliárd forintos turizmusfejlesztési kerettel, ami az uniós pályázati támogatást kiegészítő hazai forrás – ígéri Kövér.

Egy város azonban nem fog felvirágozni a turizmustól, ha van egy luxusszállodája, ami az összes szolgáltatásával igyekszik rávenni a vendégeit, hogy maradjanak a létesítmény területén. Ennél több kell ahhoz, hogy a turizmusról, mint a közjót szolgáló tényezőről beszéljünk.

Kövér László nem hazudtolta meg magát, ezúttal is a leggazdagabbakat támogatta, ahogy a fideszes társai.


Oszd meg ezt a cikket, ha eleged van abból, hogy a Fidesz a felső tízezerbe tolja a pénzt a dolgozó emberek helyett!

loading...