Ízekre cincálta a világhírű jogász a Stop Sorost: a szavai komoly aggodalomra adnak okot

Forrás: youtube.com

Mióta a kormányzat bedobta a köztudatba a Stop Soros néven elhíresül törvénytervezetét, egyre szólalnak fel a legkülönbözőbb szakértők ellene. Emberjogi aktivisták, jogászok és politikusok utaltak már rá, hogy ez a “törvény” nem csak csúnyán kirekesztő, agresszív és társadalmilag romboló, de jogi szempontból is csak egy silány fércmunka. Most azonban nem akárki emelte fel a hangját. Nemzetközi sztárjogász kelt ki a törvény ellen. A szavai viszont komoly aggodalomra adhatnak okot.

Nagy Boldizsár neve ismerősen csenghet a nemzetközi jogban avatott füleknek. A világ számos egyetemén tanít, szakterülete pont a nemzetközi migráció és a menekültek. Az ő gondolatait szemlézi az mno.hu. Bizony, nagyon komolyan türtőztetnie kell magát az embernek, hogy szavai hallatán az emberben ne menjen fel a pumpa. Nagy ugyanis nagyon egyszerűen lerántja a leplet a kormány legújabb ostobaságáról.

A riporter rögtön felteszi a jogásznak a kérdést, hogy mégis miként lehet értelmezni a javaslat azon részét, miszerint a Magyarország schengeni határainak egész pontosan nyolc kilométeres körzetéből még magyar állampolgárokat is ki lehet tiltani. Erre Nagy Boldizsár sötét hangon azt feleli:

„Rákosi gyakorlata volt a kitelepítés, a mostani fölvetés ehhez hasonlóan abszurd”

Ha pedig igaz, hogy Orbán már ott tart, hogy Rákosit utánozza, akkor ez óriási veszélyt jelent a szabadságunkra nézve, éppen ezért adnak komoly aggodalomra okot a szakember szavai, aki hozzáteszi, hogy

“A magyar menekültügyi helyzet hazugságra épül”

amit azzal indokol, hogy igazából nagymértékben csökkent a Nyugat-Euróba felé tartók száma. Véleménye szerint ez az egész törvény annyira abszurd, hogyha politikai nyomás miatt el is kellene fogadnia a kormánytöbbségben, egyszerűen képtelenek volnának kivitelezni.

Ez pedig félelmetes opciónak tűnik. Amikor ugyanis a hatalmát fenyegetve érző vasmarkú vezetők azt érzik, hogy kezd kicsúszni a kezük közül az irányítás, egyre durvább lépésekre kényszerülnek hatalmuk megtartása érdekében, melynek mi, hétköznapi emberek isszuk meg a levét. Nem jó ebbe belegondolni.


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Szabó Vera

  Nekem akkor szóljatok, ha valaki Orbánt cincálja ízekre !…..CSAK akkor!

 • Anna Tilk

  Ha egy magyar állampolgárt ki lehet tiltani az országból mert úgy hívják, hogy Soros, akkor holnap ki lehet tiltani a Kovácsot, Lakatost, Orsóst, Weiszt … vagy bárkit.

  • Ballerhunter2

   Méghogy az orbánpártiak a bérrettegők…
   Ez mi ez, ha nem az???

   • Eva Badar

    Ők inkább a riogatók?

    • Szabó Vera

     Eva Badar és a Ballerhunter2 a narancsos papagáj kommandó !……érti valaki az agymenésüket?

 • Ballerhunter2

  Csak nem az a Nagy Boldizsár bírálja ezt a törvénytervezetet, aki a CEU (Soros-egyetem) docense?
  Mint ilyen, természetesen teljesen független és pártatlan ugye…
  Egyébként meg én úgy tudom, hogy a VILÁG VALAMENNYI ORSZÁGÁBAN tiltott és törvénybe ütköző cselekedet az embercsempészet.
  Márpedig az illegális migránsok államhatárokon átsegítése nem más, mint embercsempészet még akkor is, ha megpróbálják annak humánus oldalát kidomborítani.
  Egy valódi MENEKÜLTNEK nincs szüksége ilyen segítségre, mert az az adott ország NYILVÁNOS HATÁRÁTKELŐ HELYÉN jelentkezik belépésre és kér menekültstátuszt.
  De még VÉLETLENÜL SEM A ZÖLDHATÁRON!!!

  • Szabó Vera

   Valódi menekült? ………???????????????????????

   • Eva Badar

    Ha valaki docens, miért lenne probléma, ha a CEU-n tanít. Sajnálnám, ha magyar diákok magyar árakon ezentúl nem szerezhetnének nemzetközi, akár amerikai diplomát! Ugye nem irigység bújik meg az ellenséges beszólás mögött?

   • Ballerhunter2

    Igen, mivel az, aki a zöldhatáron, akár embercsempészek közreműködésével szökik át több, BIZTONSÁGOS ország államhatárán, az a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető menekültnek.
    A probléma az, hogy többek között ez a “világhírű jogász” is úgy állítja be a migránsokat, mint akik menekültek.
    Holott, ez csak a töredékükre igaz, nos ők a VALÓDI menekültek.
    Kapise?

    • Zoltán Mészáros

     A Fidesz évek óta azzal trükközik, kelt hisztériát, hogy összemossa a valódi menekülteket a gazdasági bevándorlókkal. Korábban amikor normálisabbak felhívták erre a figyelmet, sorosbérencnek lettek titulálva. Kicsit belegabalyodtatok a hazugságokba! Kapise?

     • Ballerhunter2

      Te valamit nagyon benéztél barátom!
      Pontosan a balliberális retorika próbálja úgy feltüntetni az illegális migránsokat, mintha mindegyik menekült lenne.
      Ezért is óbégattok állandóan a kerítés ellen pl.
      Holott a németek és az ENSZ is elismeri, hogy a németekhez bejutott és az olaszokhoz a tengeren át bejutó bevándorlók max. 10%-a a valódi menekült, a többit vissza kéne küldeni, csak ugye ez az, ami nem működik.
      Meg a megállításuk sem, legalábbis a ti PC módszereitekkel.
      Ezért inkább azt próbáljátok beetetni az emberekkel, hogy valójában mindegyik menekült, tehát be kell őket engedni.
      Szóval NEM MI vagyunk azok, akik belegabalyodtak a hazugságba, mert a Fidesz mindig is azt mondta, hogy CSAK A MENEKÜLTEKET szabad beengedni, vagyis azt a töredék hányadot, aki valóban az is.
      Az összes többin OTT KELL SEGÍTENI, AHOL ÉLNEK.
      Orbán 2015 óta ezt mondja, ezzel a javaslattal ment anno Brüsszelbe. Szóval ne pofázz itt nekem hazudozásról, mert nagyon nem a kormány hazudozik ez ügyben, hanem ti!

  • Eva Badar

   Ballerhunter2! Ha valaki docens, miért lenne probléma, ha a CEU-n tanít. Sajnálnám, ha magyar diákok magyar árakon ezentúl nem szerezhetnének nemzetközi, akár
   amerikai diplomát! Ugye nem irigység bújik meg az ellenséges beszólás
   mögött?

   • Ballerhunter2

    Azért probléma, mert a CEU jelenleg súlyosan elfogult, mondhatni kormányellenes politikát folytat, oktatási intézményhez nem méltó módon.
    Én nem irigylem, inkább sajnálom azokat a diákokat, akiknek ilyen ostoba, dezinformatív, féligazságokkal és csúsztatásokkal teli fejtágító előadásokat kell hallgatniuk, mint amiket ez a jogász tart.

    • Sándor Schrott

     Csak nem Ön is odajárt,hogy ennyire tudja a bvelső működését?

     • Ballerhunter2

      Nem kell ahhoz odajárni, tökéletesen elég, ha az ember utánanéz ennek a migránspárti jogásznak a neten, vagy megnézi, hogy milyen értékelést kapott a diákjaitól, mint oktató. Az értékelési átlaga kb. 2.8 körül van, ami egyáltalán nem azt mutatja, hogy hű de nagy szám az illető.

 • Mészáros Zoltán Zsolt

  Hivatasos rettego emberke, persze Soros penzert retteg!