Felébredtek a választópolgárok: elképesztő, hogy milyen nevek álltak hirtelen Karácsony Gergely mellé!

Karácsony Gergely személyével és az MSZP-Párbeszéd szövetségével olyan közszereplők, civilek és választók álltak ki arccal, névvel és nem akármilyen véleményekkel az ellenzéki miniszterelnök-jelölt mellett, akikről soha nem gondolnánk, hogy állást foglalnak bármelyik politikai oldallal vagy politikussal szemben. Korábban már beszámoltunk hírességekről, akik szerint legyen Karácsony, de most újabb személyek csatlakoztak a támogatói névsorhoz.

Ilyen többek között Bozóki András egyetemi tanár, politológus, aki szerint egyrészről Karácsony Gergelynek helyén van a szíve, másrészről racionális szempontból is ő a legjobb jelölt. Nem más mondja ezt, mint a politológia szakma egyik etalonja. “A politika szolgálat, nem pedig a magánérdek követése. A közérdeket kell képviselni, az emberek vágyait, akaratát kell megjeleníteni. Erre csak olyan ember alkalmas, aki nem simliskedik, nem a saját anyagi előnyeit nézi, hanem az ország érdekében dolgozik. Karácsony Gergely ilyen ember” – fogalmaz a videóüzenetében Bozóki.

A politológia és a tudományok területén kívül a celebvilágból is akad támogatója Karácsonynak. A Jóban Rosszban sztárja, Kerekes Viktória is érvel a miniszterelnök-jelölt mellett, méghozzá nem is akármilyen indokot hoz fel arra, hogy miért szavazzunk Karácsony Gergelyre.

Kerekes ugyanis azt mondja, hogy ha nem szavaznak elegen Karácsony Gergelyre, akkor neki, mint zuglói lakosnak továbbra is lesz egy remek polgármestere, viszont másoknak nem lesz egy nagyszerű miniszterelnöke. Ezt egy népszerű színésznőtől azért el tudjuk nyomós érvként fogadni, nem igaz? “Akkor van kormányváltás, ha Ön is Karácsony Gergely mellé áll. És én is, meg mindenki. Mert az ország mi vagyunk. Ön, meg én, meg mindannyian. Miénk a felelősség. És biztos az is, hogy nincs félnivalónk. Nincs vesztenivalónk. És az is biztos, hogy egyáltalán nem késő– mondja a videón Kerekes. 

hajos

Az a különös Karácsony személyében, hogy a népszerűsége a társadalom széles palettáját lefedi. Fiatalok és idősek egyaránt támogatják. A közéleti zenész, Hajós András például egyike azoknak a figuráknak, akik mindig tartózkodtak attól, hogy felvállalják a szimpátiájukat egy konkrét személy mellett, de a tapasztaltabb korosztályból említhetnénk a méltán híres és szeretett Bálint gazdát is, aki még a kampánynyitó rendezvényen is képviseltette magát. Sándor Iván pedig, mint József Attila-díjas, Márai Sándor-díjas, Kossuth-díjas, magyar író a Népszavában méltatja Karácsony Gergelyt. A hírességek teljes listájáról itt olvashatsz.

Egy ma publikált közvélemény-kutatás szerint, amit a Publicus Intézet készített a Vasárnapi Hírek megbízásából, Karácsony Gergely továbbra is a legnépszerűbb politikus. Olyannyira, hogy Orbán Viktort is lekörözi.

karáá

A kampány még csak most jön, és ha ebben az ütemben nő a miniszterelnökjelölt népszerűsége, akkor idén áprilisban lesz Karácsony!

19 Comments

 1. Olyanok is szavaznak, akik még bizonytalanok, nincs határozott véleményük, a mostani események alapján értékelnek. Gyurcsány Ferencnél láthatóan azok állnak, akiknek már van határozott véleményük.

 2. Jó választás, hiteles ember……és pontosan azért, mert ha megszólal, nem azt mondja, hogy majd ezt, meg azt csináljuk, hanem azért cselekszik, hogy a társadalom tagjainak jobb legyen…..
  …..egy jelölt sem beszél a választók helyzetének jobbításáról, csak ő…….

 3. Nagyon oszintenek tunik
  kivancsi lennek azert minden mentelmi jo0got felre teve megmerne csinalni a sok nyomorultal a vagyon elkobzast amit vissza tudna az orszag kasszaba tenni es a bunosoket kemeny borton evekre leultetni
  PL UGY MINT AQZ USABAN

 4. Mit kíván a magyar Választó?
  A magyar Választó a nemzet egysége, Polgárainak jóléte és biztonsága, a békés, élhető ország érdekében, az alábbi követeléssel fordul a jelenlegi hatalmi szervezetet kiszolgáló, kollaboráns, impotens és inkompetens ellenzékhez:
  1. Magyarország nem befogadó ország! Humanitárius kötelezettségeinek mindenkor, mindenben eleget tesz! Területén, felügyelet mellett 6 hónap időtartamig tartózkodhatnak bizonytalan státuszú egyének! (Menekült, oltalmazott stb. ezt követően, a nem jogszerűen itt tartózkodó egyének kitoloncolásra kerüljenek!)
  2. Műszaki határzár kiépítését követeljük a teljes veszélyeztetett határszakaszon! A kerítés további építése csak akkor indokolt, ha a műszaki határzár nem biztosít megfelelő védelmet!
  3. A korrupció bűnös és elévülés nélkül üldözendő cselekmény! Az elkövetők a törvény teljes szigorával felelősségre vonandók! A korrupció bizonyított esetében életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása indokolt, teljes vagyonelkobzás mellett!
  4. A korábbi évtizedek politikai, gazdasági vezetőinek kivétel nélküli, teljes elszámoltatása, szükség esetén felelősségre vonása!
  5. Magyarország területén nem építhető atomenergiával üzemelő erőmű! Az ország energia ellátását a megújuló energia kell, hogy biztosítsa, ehhez a mindenkori magyar kormánynak, minden támogatást biztosítania kell!
  6. Az oktatási rendszer reformja további halasztást nem tűr! A teljes iskola, oktatási rendszer átfogó vizsgálata és reformja, az újonnan megalakuló kormány elsődleges és kiemelt feladata! Középfokú oktatással bezárólag, a heti óraszám nem lépheti túl a heti 30 órát! A felelősök elszámoltatása nem maradhat el!
  7. Átfogó bér és nyugdíjreform annak érdekében, hogy a társadalmi béke helyreálljon és a fiatalok számára a munkahelyek felszabaduljanak!
  Nyugdíjkorhatár nők esetében 56 év, mely számot a gyermekek számával, csökkenteni kell! Minden gyermek 1 évet jelent!
  Nyugdíjkorhatár férfiak esetében maximum 62 év. melyet a sorkatonai szolgálat és a későbbiekben részletezett, esetleges állami szolgálatok időtartamával csökkenteni kell! Biztosítani a lehetőséget a korkedvezményes nyugdíjba vonulásra. A nyugdíjkassza elszámolása, az egyéni folyószámlák megnyitása és feltöltése!
  8. Az egészségügyi ellátó rendszer teljes átvilágítása, reformja. A kórházak felújítása, az ellátó rendszer racionalizálása mellett! Bérek, járulékok azonnali emelése annak érdekében, hogy az ellátó személyzet elvándorlása csökkenjen, megálljon. A hálapénz azonnali megállítása a törvény erejével, teljes szigorával.
  9. Szakszervezetek. A jelenlegi érdekvédelmi rendszer a feladatát nem látja el, ezért a teljes rendszer feloszlatása és újjá szervezése indokolt! A korábbi vezetők elszámoltatása, szükség szerinti felelősségre vonása nem elhagyható!
  10. A határainkon túl élő nemzet testvéreink számára a továbbiakban is biztosítjuk a számukra elengedhetetlen oktatási és egészségügyi segítségünket.
  11. A deviza hitelesek sorsának emberséges, megnyugtató rendezése.
  12. A külföldön dolgozók mielőbbi hazatérésének elősegítése, munkahelyek biztosítása, a munkahelyek védelme! Csak azon munkahelyeken alkalmazhatók külföldiek, melyekre nincs magyar jelentkező! A bérek emelése általános érvényű!
  13. Katonáinkat hozzák haza! A hadsereget fejleszteni, erősíteni kell biztonságunk érdekében! Ennek mértékét az ország teherbíró képessége határozza meg.
  Amennyiben, az ellenzék nem tud azonosulni követelésünkkel, alkalmatlan, nem képvisel a regnáló hatalommal szemben egységes fellépést, akkor a Választó minden támogatását, anyagi erkölcsi, megvonja és jogosan zavarja el ezen pártok alkalmatlan képviselőit!
  Még nem tisztelettel, a Választó

 5. Ez egy félreinformáltságból adódó vélemény. Ennyi erővel kijelenthetnénk, hogy a kommunistákból is elege van már a népnek.

 6. A Jobbik nem fasiszta, a Fidesz sem fasiszta. Egyes tagjai mutatnak fasiszta elemeket, megnyilvánulásokat, de nem lehet ennyire leegyszerűsíteni.

 7. Kár Vonáért, mert rendes ember is lehetett volna belőle, mert nem hülyegyerek, de a csútival túl sokáig volt szerelemben !….. negyedannyi idő alatt is kiismerhette volna !

Leave a Reply

Your email address will not be published.