Egy erdélyi magyar nyílt levelet írt Orbánnak: letaglóz, ami benne áll

Semmiféle hozzáfűznivaló nincs ehhez a neten terjedő levélhez, önmagában tesszük közzé:

“Tisztelt Miniszterelnök úr!

Én egy határon túl élő magyar vagyok. Magyarul beszélek és írok. A nagyszüleim, szüleim és gyermekeim is magyarok, attól függetlenül, hogy nem magyar földön születtünk. Teljesen egyetértek azzal, hogy Ön minket magyarnak tekint. Azzal viszont nem értek egyet, hogy Ön velünk szeretné megnyerni a választást.

Akármilyen jól esik az, hogy lehetőségem van dönteni a magyarországi helyzetről, teljesen megértem azokat, akik felháborodnak ezen. Megértem Őket, azért amiért nem tetszik nekik az, hogy mi szavazati jogot kapunk egy olyan országba, ahol nem dolgozunk, és nem adózunk.

Nem oda járnak iskolába a gyerekeim, nem ott dolgozok, nem oda járok még bevásárolni sem. Lényegében nincs közöm ahhoz, hogy ki irányítsa a hazámat, ami nem az otthonom.

Kérem Önt, Miniszterelnök úr, ne nehezítse meg az életünket azzal a teherrel, hogy nagyobb szakadékot ás közénk, határon túli magyarok és a határon belüli magyarok közé. Egy választást nem így kell megnyerni. Nem olyanokkal, akiket elvakít ékesszóló mondataival, nagyvonalú gesztusával amit irányunkba tesz a szavazati joggal, és úgy beszél róluk, rólunk, mintha érdekelné sorsunk. Ha minket komoly terhek sújtanak, különböző adókat vetnek ki ránk, Ön nem tesz semmit, hisz nem tud ellene tenni. Ahogy Ön is fogalmaz, egy ország szuverenitása szent és sérthetetlen.

Az államok függetlenségéről beszél, hogy ne más mondja meg egy országnak kit fogadhat be, vagy épp milyen intézkedéseket hoz. Mi se akarjuk megmondani, hogy a magyarországi magyarok hogyan éljenek. Mi határon túliak csupán elismerést szeretnénk, hogy magyarként beszéljenek rólunk, mert mi a szívünkben azok vagyunk.

Egy választást tehát olyan kormányzással, intézkedésekkel kell megnyerni, ami az emberek javát szolgálja. Akkor nem lesz szükség idegen országbeliek szavazatára, akkor a magyarországi magyarok szeretetből, elismerésül újra meg fogják Önt és pártját választani.

Ui.: Remélem, levelem eljut más határon túl élő magyarhoz is, és belátja, hogy ez a választás, nem a mi választásunk. Nekünk se jobb, se rosszabb nem lesz az életünk.

Nekünk nem szabad eldöntenünk azt, hogy más hogyan éljen. Nem a szavazás tesz minket magyar emberré, hanem az, amit a szívünkben érzünk. Egy magyar éljen bárhol a világban, mindig magyar marad.

Az én otthonom Romániában van, de a hazám mindig Magyarország marad!”

1 Comments

 1. egynes akceptalhato beszéd.forradalmat mert geci a szóból nem ért.igaz a többi se ertett.mocskos hulladék mind.felkelést lazadast katonai puccsot.szivesen látjuk az elcsatolt terukletek magyarjait is egy partok parlament nyeten.közvetlen alanyi jogu népszavis elso embert akit mi a nép szinten népszavival folyamatosan ellenörzunk alanyi jogon nem geci engedelye alapján.

 2. Lehet, hogy Orbán nem olvassa,, de a határon túli magyarok talán elgondolkodnak, megteszik a magukét, – nem mennek szavazni!!!!!! –

 3. Tökéletes megfogalmazás szóról-szóra. Talán nem is erdélyi magyar fogalmazta meg, de azért hiszem, hogy valóban vannak ott is, akik így éreznek…

 4. Mi is így gondoljuk ahogy le van írva . Nagy hiba a kormányunk részéről , hogy össze ugrassza a magyart a magyarral !

 5. Legalább van egy tisztességes ember akit nem szédít meg a sok hazugság,minden elismerésem az övé,az összes határon túli Magyar követhetné a példáját,és nem utáltatnák meg magukat,anya Országi Magyarokkal,és milyen nagy igazságot mondott ki ami senki másnak eszébe sem jutott,hogy úgy kellene kormányozni,az Emberek érdekében,hogy ne szoruljanak más nemzet állampolgárainak szavazatára! de egy gerinctelen,Embernek ezt hiába mondják,neki csak a hatalom megtartása a célja!

 6. Több biztossa ezt a mocskos levelet, egy Magyarországi kommunista csökevény, nagy szocialista-demokratának(csúfoló)-(ál-)liberális, magyarellenes kozmopolita bunkó, írta és terjeszti a netten. Kikérem magamnak mint egy erdélyi igaz magyar ember, aki nagyon jól ismeri az erdélyi magyarokat, hogy nincsen Erdélyben egyetlen egy magyar sem aki így gondolkozik, és ilyen mocskot terjesztene az interneten. Miféle “nyílt ” levél az ami nincsen aláírva. A trianoni szétesés így történhette meg, mert léteznek a magyarok között is ilyen gazemberek, akik a saját pitiáner, politikai és hatalmi érdekből, eladná nem csak a nemzetét, de a saját anyát is. Az ilyen “mocsár” gondolkodású alakok miatt kellet mi, és sok miliő magyarnak külhoninak élni és megszületni. Mikor ilyen agyalágyult bunkókkal találkozok, nagyon elszomorkodom és kezdem szégyenli magam hogy ez a gyáva szemét nemzetáruló (miért nem adja meg “NYÍLTAN” a nevét és az erdélyi helyiséget ahol született és jelenleg is él) ő is magyarnak, méghozzá Erdélyi Magyarnak, nevezi magát.

 7. …hát kedves János Dunai, én inkább venném el az “analfabétáknak” a szavazati jogát, mint az erdélyi magyaroknak!….szerintem még maga sem érti mit akart mondani ebben az összefüggéstelen mondatban..!!??

 8. Igaza van teljes mértékben a levél írójának, csak hogy még dolgozik. Akik nyugdíjasok ott kinn, azokat Orbán egy kis nyugdíj pénzzel meg fizeti és rá szavaznak sajnos, mit érdekli azokat, hogy mi itt döglünk bele Orbán mocskos politikájába!!!

 9. Tökéletesen egyetértek a Dunai János felé irányuló kritikával a magyar nyelv ismeretével kapcsolatban. Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy Te sem állsz a kérdésben a helyzet magaslatán. A szellemi értékeidről meg szó sem essék! Tanúlj és a saját dolgoddal törődj és dönts! Vágod?

 10. Megint sikerült találni egy határon túli magyargyűlölőt, akinek a szájába adták a libsik, hogy mit ugasson. Fáj a libsiknek, hogy a határon túli magyarok a Fidesztere fognak szavazni.
  Tetszettek volna nem elárulni őket.

 11. De ez már csalás is, meg minden amikor azt mondja a Gyurcsány, a választások után, hogy nem csináltak semmit,
  több éven keresztül, reggel, délben, még este is.

  Öszödi beszéd, de szép beszéd, olvasd végig.

 12. Maga kritizál egy másik embert a “magyartalan” fogalmazása miatt és a végére odaírja azt, hogy “Vágod?”.
  Micsoda prolitempó.

 13. Csak küldeni fogják az ilyen panaszkodós leveleket. A birkája, meg is lehozza majd
  Írjál te is egyet és nézd meg, hogy milyen pofát vágnak majd hozzád.

 14. Le a kalappal úgy látszik van közöttük normális határon túli magyar na ere mit lépsz Vityiló beszoptad te hazaáruló!

 15. Kedves Mária néni! Ha nem indulattal olvasná el a levelet,talán megértené menyire igaza van az írójának. A döntés a Magyarországon élő magyarok joga. Bennem van sváb vér is, akkor szavazhatok Németország vezetésére?

 16. Ugye, te most egyáltalán nem a másként gondolkodó magyarokat szidod, mert az a magatartás nagyon hasonlít bizonyos kirekesztő gondolkodásra, amit bizony csúnya szóval úgy hívnak, hogy rasszizmus. Nem annyira csúnya szóval meg úgy, hogy mindegy a tárgy, csak jól meg lehessen gyűlölni valakit, valakiket. Mint ahogyan teszed. Sajnos.

 17. Becsületes , értelmesen megfogalmazott levél ! Világosan látja a szavazt gyüjtő kampány aljasságát, , az ígérgetéseket, és az e téren kezdeményezett korrpciót ami a jelenlegi kormány éltető tevékenysége !!!

 18. Határolodjatok már el végre el öszödi beszédtől, mit kartok már Gyurcsánytól ő nem csinált ilyen disznóságokat, sőt jobb volt az élet csak jött a gazdasági válság, és kénytelenek voltak ott spórolni ahol tudtak ennyi.

 19. Nem azért élsz Erdélyben Jenő Jakab, mert ez a cikk megszületett. De ha már Trianonon túl vagyunk és Erdélybe születtél, akkor Románia a hazád. Nem mi tehetünk róla és nem tudjuk visszacsinálni. És ha már ott élsz, akkor szavazz a román vezetésre. Úgy hallom ott is elkel a segítség, hogy jobb legyen. Mi pedig Magyarországon próbálkozunk ugyanezzel, mert nekünk meg ez jutott.

 20. Te idióta, azt se tudod, hogy mi a rasszizmus. Szerinted a másként gondolkodó magyar egy másik rasz? Te baromarcú, a határon túli magyarok is másik rasz?

 21. NA EGY FITYESZES JOBBOLDALI DIKTIS VAGY LÁTOM JÓL BENYALSZ ILLIBERÁLIS FASISZTA HAZAÁRULÓ ORBÁNC GECINEK MINDEN TISZTELETEM A LEVÉL ÍROJÁNAK HAJRÁ DK! HAJRÁ GYURCSÁNY FERENC! ÉLJEN A LIBERALIZMUS! MOCSKOS FIDESZ TAKARODJ!!!

 22. Nem csodálkoznék azon hogy e cikk írója liberális pénzért írta e sorokat.
  Ne probáljon senki írni az erdélyiek nevében. Írjon a saját maga
  nevében!

 23. SZepen osze van kombinalva ez a hazugsag , es ha ugy is lene 100 bol egy gondolkodik fanatikusan de ez egy ki talalt hazug level

 24. Kedves Mária néni!
  Ne nekem tessék felróni ha ön nem érti a nyelvet amin ír!
  Egyébként ezerszer felvállalom a proli tempót /így külön írva/ mintsem megpróbáljak gombokért savazni valakit aki nem tetszik nekem. /amennyiben nem jön át a proli duma, ajánlom a googlit/
  Küldjön rám átkot nyugodtan!:-)

 25. Ez egy kitaláció, bárki írhatta.
  Idegen szívű nemzetrontó szájából csak ellenszél fújhat.
  Az uszításból sosem lesz béke és egység.

  Remélhetem, hogy innen is kitiltanak? 🙂

 26. Én úgy tudom, hogy az erdélyi ember becsületes, szorgalmas és vállalja a nevét, főleg ha egy miniszterelnöknek ír levelet! Miért nem írta alá, névvel címmel? Mert lehet hogy egy gyáva, szar alak? Mondjuk itthoni politikus?

 27. A hangsúly ott van, hogy EGY !!! A többi nem így gondolja !
  Ha legalább aláírta volna, tudnánk még azt is, hogy ki az ?
  De így, csak arra gondolhatunk, hogy a mocskos baloldal, megint ahhoz a praktikához folyamodott, mint amikor anno itthon a cionista “testvér” megírt egy hazug cikket az ország vezetőiről, majd kiküldte a cionista testvérnek Ámerikába és ott jelent meg a cikk. Itthon meg ugatta a cionista bagázs, hogy mi a véleménye Ámerikának rólunk. Kijárt ösvény, de már nem hatásos !
  Ez a “Nyugati Szél” pedig egy aljas baloldali szennylapféle, amelyik igazat még nem írt. Hajrá Orbán Viktor ! Nem kell a nyomorultak véleménye , akik csak a hatalmukat sírják vissza . . .

 28. Úgy tesz, mintha tudná. Mi meg tegyünk úgy, mintha elhinnénk, hogy ön egy kedves, jóravaló nénike, de ugye az sem igaz. Ez a főfoglalkozása?

 29. Ez viszont már egy mocskos hazugság! Ha valakit utálok ebben a pillanatban, az maga, aki bármerre jár a neten, csak hazudik és ilyenkor gondolom boldogan vigyorog a sarokban.
  Szégyellje magát—-már ha nem felejtette el, hogyan kell.

 30. HA TUDTAM VOLNA,,, ILYEN OKOSAN MEGFOGALMAZNI ,, MINT EZ A LEVÉLÍRÓ,,,,MÁR ÉN IS EZEKET A GONDOLATOKAT,,,ÍRTAM VOLNA MEG ,, GRATULÁLOK !!!

 31. Tokmind1 trollneni, ha hamisitvany, akkor is igaz minden sora, mi a fasznak szavanak ide azok akik nem ide adoznak.

 32. “Becsületben megőszült jóravaló nénike vagyok.”
  Azért ezen kijelentéseddel kapcsolatban komoly kételyeim vannak.
  Inkább tűnsz egy késsel – villával alig – alig enni megtanult, szerény képességekkel és hiányos neveléssel megáldott fideszfannak. Viszont nem lógsz ki a csapatból.
  Tood a kor egy állapot amivel élni lehet de visszaélni nem!

 33. Tisztelt Maria neni nem akarom meg bantani es sertegetni sem, es tiszteletlenul irni onnek, a kora miat sem, mert en sem szeretem ha tiszteletlenek hozzam a korom miatt es akkor sem ha nem a koromrol lenne szo. De onnel kivetelt kell tenni, on annyira szemtelen es sertoen irogat az embereknek amelyet szo nelkul nem lehet hagyni. Legyenszives es irja meg nekem ha tud azon a nehany mondaton tull is gondolkozni, hogy ki volt az az onhoz hassonlo barom aki ezeket a szovegeket leirta onnek, es mennyiert, en fizetek maganak duplajat, csak haggya abba a mocskolodasait. Egyebkent pedig ha unatkozik mint jomagam is en is nyugdijjas vagyok, es tul a 70 – en, szivessen latott szemely lehetne, de igy azt hiszem senki sem dijjazza a baromsagait, Tollem lehet akarmilyen Fideszes polgar, mert az is joga egy szabadorszagban mindenkinek, Eggyet ert velem, ha igen szivessen olvasom a hozzaszolasait, ha nem akkor eltanacsolom valahava, melegebb tajakra de ugy hogy nem lessz kedve a baromsagainak osztogatasara, serti vele az emberek szemelyiseget tetszik erteni, nagyonszepen meg koszonom. UI Remmellem eltudja olvasni koszonom.

 34. Lehet jobbozni, meg ballozni, meg bolsizni… Teljesen mindegy hogy ki irta a levelet. A mondanivaloja a lenyeg, mindenki oda szavazzon ahova adozik.

 35. ez a beszed szent es igaz amit ide irtal mert en is erdei magyar vagyok , es az igasag orban oldalan vagyok mert ez a sok hazudozo ami it van az olsalon azt sem tudjak hogy mit jelent a trianon , es aki azt a mocskos livelet irta az biztos hogy hogy nem rendes magyar

 36. Kedves Ismeretlen! Tiszteletre méltó a hozzászólása, és meglátása. Én is így érzem, bár nem politizálok, de teljesen egyet értek Önnel. Bár
  mindenki így gondolkodna erről a kérdésről. Üdvözlettel egy ismeretlen honfi társa.

 37. Köszönöm a véleményed. Teljesen igaz. Amerikában és ma világ minden táján élnek magyarok, nem titkolják, és még se követelik, hogy itt szavazzanak, Ők mikor elmentek egy új hazát kaptak.

 38. Majd akkor teszem ezt, ha nem akarják meghatározni nekem Magyarországról azt, hogy milyen nemzethez tartozzak. Eddig nem szavaztam, de amikor az anyaországi magyar akarja meghatározni, hogy én nem magyar vagyok, hanem román, akkor én ezt úgy élem meg, hogy ő is beleszól az életembe, úgyhogy, ha ezek a hangok maradnak, akkor szavazni fogok – érezzék ők is azt, hogy milyen, amikor valaki beleszól az életükbe.

 39. Üdvözlöm a bérkommentelők táborában! Gondolom Ön is azok közé tartozik akik nyalják a gazdájuk kezét, mint az ölebek. Kedves Mária néni! Mit szólna hozzá ha a napi problémájában, a lépcsőház takarítása, tévénézése vagy akár csak a napi étkezési szokásairól az ország másik végéről döntenék hogy ezt vagy azt így vagy úgy csinálja! Az nem dönthet az irányításról pl. adók, társadalombiztosítás, stb. akiket a döntés nem érint. Nem itt fizetnek adót, nem itt élnek, nem itt vásárolnak, stb.A képet nézve kora indokolná a bölcs gondolkodást. Szerintem műtétre van szüksége mert narancssárga hályog van a szemén.Ezek szerint Ön helyesli az óriási pénzpazarlásokat a stadionokra, pár száz nézőnek többezres stadion építése, a földek, a trafikok stb átjátszása rokonok haverok részére, a Nemzeti Banki urizálását a devizahiteleseken nyert pénzen, miközben idén is tízezreket lakoltatnak ki. Remélem ateista, mert ezt igaz hívő , aki a Biblia tanításait ismeri ezeket felháborítónak tartaná. Amennyiben vallásosnak tartja magát akkor figyelmébe ajánlom a farizeusok kiűzése a templomból Bibliai történetet.

 40. KEDVES ERDÉLYI MAGYAR TESTVÉRÜNK TISZTÁN VILÁGOSAN FOGALMAZTÁL AZ ÉN ISTENEM ÁLDJON MEG JÓ EGÉSZSÉGET HOSSZÚ ÉLETET KIVÁNOK MELYET KEDVES CSALÁDOD KÖRÉBEN GONDTALANUL ÉLD MEG! ! ! ! !

 41. “A neten terjedő levelekkel meg az a baj, hogy nem tudni mennyi valóságtartalommal rendelkeznek” Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij.

  Közeledik a választás és egyre inkább szajkózzák, akiknek érdekében áll, a külhoni magyarok szavazati joga témakört. Érdekes módon a “nem itt adózik, ne szavazzon” c. szöveget inkább a környező országokban élő magyar állampolgárok orra alá szokták dörgölni, akik meg Angliában, Svédországban stb. adóznak azokat következetesen kifelejtik.

 42. Micsoda duma….Latszik, hogy halvany goze sincs mi az, hogy Erdelyi magyar legyen. Egy zsigereben ennek a levelnek nem erzem ezt es mivel Erdelyi vagyok es ismerem JÓL az Erdelyieket, azt uzenem az ironak, hogy jo probalkozas de buzlik belole az Alfoldi aljas ember hozzaallasa….

 43. És Ön mit “böfög” fel, vagy már arra sem emlékszik, mint ahogy arra sem, hogy Orbán is liberális volt. Tudja minden ember megérti az emberi szavakat, szégyellje magát idős létére, hogy még idáig nem jutott el.

 44. Most koncentrálj soknevű! Érdekelne még a számlaszámom? Megint sírni fogsz a főnököd irodájában mint akkor amikor megkerestünk a munkahelyeden a 168 óra fórumán produkált mocskosságaid miatt. Nem biztos, hogy a türelem, a csökkent képességűek szembeni tolerancia a végtelenségig tart. Most szépen tünj el és jelentkezz egy újass néven. Már csak azért is mert rövidesen elkezdesz őrjöngeni és az rossz fényt vet a gazdáidra. Üdv a főjorvosúrnak!:-)

 45. Tisztel Magyarok igen valoban az ember szivehez szolo cikk, es minden mondata,szava,es betuje igaz. Valahogy ezt varnank el a hataron tuli honfitarsainktol,de van azert ennek egy szepseghibalya, azokhoz akikhez feltetlenul elkellene jutnia azokhoz nem fog eljutni, sem ott sem itt.Egy fecske nem csinal nyarat de jelzi, hogy kozeleg a kikelet es a hataron tuli emberek ebredese, nem kellene talan nekunk is meg koszonni, hogy ok is lathassak olvashassak, hogy itt is jart az az egy fecske, es itt is jon a kikelet, es a felismeres hogy a hataron tulliak, is Magyarok, es nem ok tehetnek arrol hogy hataron tulliak lettek.En irtam egy levelet itt a facebookon, egy Szekely valamijen Andrasnak aki a Roman centenary unnep alkalmaval , nagykepu magyarellenes kirohanasaval vetette eszre magat es kikerte hogy ok nem Magyarok,es stb, lehett hogy ez a valasz a levelemre. De az is lehet ha nem az oklunket raznank felejuk hanem a karjainkat tarnank ki felejuk hamarabb lehetnenk igaz testver nepek es baratok, es ok is mindanyian hamarabb ertenek meg a mi problemainkat, nagykepu gogosseggel csak a gyulolett erosodik a ket testver nep kozott van erre valamelyikonknek szuksege?, Nem hinnem.

 46. Én is egy Romániéban élö magyar vagyok ,és fogok szavazni, mert nem mindegy nekem ,hogy kiket engednek be Magyarországra,és még sok más nem mindegy.A levél irújának lehet ,hogy nincs senkije az anyaországban , de sokunknak van és engem érdekel az Ő jövőjük,ezért szavazok és még sok másért is Orbán urra és a fideszre.

 47. Ez nem kedves nénike,egy jobbuggyant,ezek csak libsizni tudnak ,közben fingjuk sincs mi az hogy liberalizmus,ezeknek a diktatúra kell.megkapják.

 48. Kedves Mária néni! Ha egyáltalán néni, Mária, hölgy vagy épp úr, bácsi stb…. Én nem vagyok sem liberális, sem Orbán-függő, még a narancsot sem szeretem. Szeretem viszont a Nagy Magyarországon élő, elszakított embereket, akik szívükben most is magyarok! Egyetértek a cikkel, hogy ott szavazzon mindenki, ahol él, ahol adózik stb…. Ha valaki nem itt él, nem tudhatja a valós helyzetet, nem láthatja át a valós problémákat, az Óhazában élő emberek gondjait. Könnyű leírni a mocskolódást, a “Kussolsz”-t, nehezebb végiggondolni a tényeket. Javaslom Önnek tegye meg! Ne legyen egyoldalúan elvakult! Az éremnek sem csak egy oldala van……

 49. Uram! ennek egy lehetséges oka az, hogy őket nem használja “ellenünk” a kormány! Erdélybe járnak, közelebbről Tusványosra már elég régóta, ott mondják el minden évben azokat a szövegeket amik alkalmasak az összeugratásra. Mert ugye sem Szlovákiába, sem Ukrajnába, vagy Szerbiába nem szerveznek szabadegyetemet, ahol Orbán villoghat. Sajnos ezzel pedig a viták malmára hajtja a vizet. Nagyon sajnálom, ezeket a vitákat, amik nem vezetnek semmi jóra.

 50. Magyarországon születtél?mitől anyaország neked Magyarország?akiket elüldöztek,több száz ezer,itt születtek,nekik anyaország,és mindent elkövetnek,hogy ők ne szavazhassanak,ez helyett ti szavaztok,nektek szórják a milliárdokat,a magyar gyerekek meg éheznek.

 51. Anyaország sorsáról semmikép nem az a 120 ezer külhoni magyar döntött aki úgy gondolta szavazni fog (nem vitatnám, hogy ez rendben van vagy sem) 2014-ben, kb. 4 millióan szavaztak Mo.-on és cca ugyanennyien nem, és az eredmények felelőseit köztük kell keresni, mivel ők hárman, a lusta, a kényelmes és az érdektelen döntötték el ki kerüljön hatalomra Magyarországon.

 52. felhívnám a figyelmét ennek a mocskos retkes tolvajnak az ui:elötti három sorra és az ui:minden sorára és a rá szavazó mocskos fidesz nyikoknak is akik rohadjanak meg.persze tudom nem olvassa mert basszák megmutatni neki

 53. Élő istened lételeme a harc, a propaganda szerint a magyarokat állandóan támadja valaki, és a szeretett vezér meg a kormánya majd megvéd. Mottó: Oszd meg és uralkodj!

 54. Szerintem ezt ez egy félkegyelmű írta.
  1. Miért kell valakinek más ország állampolgársága ha nem akar élni az azzal kapott jogokkal ?
  2. Miért használja ki az állampolgársággal kapott egyes lehetőségeket (külföldi munkavállalás, utazás, hazának tekintés stb) ha ellene van az állampolgársággal járó kötelezettségekkel ?
  3. Milyen ember az aki elfogad előnyöket de megtagad mindenféle viszonzást ???
  Ha nem akar valaki ne szavazzon, de az ilyen félkegyelmű nyafogás se megoldás…tényleg meg kéne nézni kinek adnak állampolgárságot, mert amint mát az őseink is tudták nem mind arany ami fénylik…

 55. Ezzel a “levéllel” csak egy baj van. Nincs aláírva. Az “illető” nem vállalja a nevét.Már pedig igy hiteltelen.Egy ilyen szöveget bárki irhat. Nagyon ellenzéki szaga van. A levél tartalmával maximálisan egyet értek.

 56. Ne bántsátok szegény MARIST!!!!Már nem tudja mit beszél hisz szegénynek agyalágyult!!!!!!!Az orvosok már lemondtak róla!!!!!

 57. Tartok tőle, hogy nem muszáj ahhoz ténylegesen szavazniuk, hogy “érvényes szavazatuk” legyen a végelszámolásnál…

 58. Egyetértve a levélírójával el kell ismerni, hogy a FIDESZ – KDNP vezetői sem a számtannal sem a magyar-nyelvtannal nincsenek tisztában !
  A JELENLEGI KORMÁNY egyenlőségi jelet tett az ÁLLAMPOLGÁR fogalma és a NEMZETHEZ TARTOZÁS fogalma közé !
  Viszont az “ÁLLAMPOLGÁR ” ahhoz a közösséghez tartozást jelenti ,amelyik az ÁLLAMOT FENNTARTJA ,és MŰKÖDTETI .és az nem egyenlő a NEMZETHEZ tartozással !
  A NEMZETHEZ , érzelmi – , kulturális -, hagyományok ápolása stb alapján kötődünk !
  Ezt keveri össze a jelenlegi kormány az “állampolgárság a szavazati jog megadásával” rosszat téve a jelenlegi-határon (93 km2) belül és kívül élőknek !
  Be kellett volna már vezetni, hogy a határon- túliak támogatása – a lakosság által működtetett – ALAPÍTVÁNYON keresztű valósuljon meg és nem a mindenkori Kormány szavazat vásárlásaként !

 59. Mária néni! Ki tudja harapni a pókot a sarokból. Ugye? Akkor már jó napja van! Az ép észnek – a hozzászólásai alapján – Ön híján van! De ez az ön korában már nem orvosolható. Sajnos.

 60. Vincéné! az nem jutott eszedbe,hogy mária néni nem ember hanem csak egy segg nyaló gép,mert én meg vagyok győződve!!!!!!

 61. Ugyanez az írás megjelent más oldalakon és ezzel a címmel :
  “Egy délvidéki magyar nyílt levele Orbán Viktornak ” Egri Emma aláhamisítással.

 62. Hagyjad rá ili Orbán seggnyalója az öreglány biztos sok nyugdíjat igért neki a nemzetáruló geci de tudja mariska bukni fog a fidesz 2018-ba és mi demokraták végignézzük a bukását és pezsgőt is bontunk mert nekünk fontos a hazánk mert meg akarjuk tőle menteni attól a sok kártol amit 2010-óta csinál és maguk is fityeszes fasiszta iliberálisok nincs helyük Magyarországon ahogy Orbánnak ja és van egy jó hírem bár önnek nem összefog a dk-val az MSZP sőt Gyurcsány Ferenc jelölteti magát Miniszterelnöknek végre visszajön a demokrácia !

 63. Na visszatért Orbán seggnyalója tudja mariska bukni fog a fidesz 2018-ba és mi demokraták végignézzük a bukását és pezsgőt is bontunk mert nekünk fontos a hazánk mert meg akarjuk tőle menteni attól a sok kártol amit 2010-óta csinál és maguk is fityeszes fasiszta iliberálisok nincs helyük Magyarországon ahogy Orbánnak ja és van egy jó hírem bár önnek nem az! összefog a dk-val az MSZP sőt Gyurcsány Ferenc jelölteti magát Miniszterelnöknek végre visszajön a demokrácia ! Szopni fogtok iliberális fasiszta gecik!

 64. Kezdem azzal, hogy ez a felület egy bomlasztó xarházi felület! Aki ezt a véleményt jegyezte kissé el van tévedve! Vagy ami még valószínűbb, olyan paráznaboróka tip. xarházi lázító! Beindult a globalitás Orbán és kormánya ellen! Az, hogy az “ideiglenesen” elcsatolt területeken is hatékonyak, ez az agymenés is bizonyítja! Sajnálatos lenne, ha igaz magyar érzelmű ember az ilyen semmi okoskodásokat támogatná, akár Erdélyben is! Aki meg támogatja, arról beszélni sem érdemes!

 65. saját döntés…..ki, mikor, miért…..nem követelik….de azért akad köztük is, aki a “befolyással” próbálkozik megmondani, szerinte itt mi a helyes….

 66. Az
  ön irománya hemzseg a hibáktól. Csak néhányat emelek ki a teljesség igénye
  nélkül:

  “bukni fog a fidesz 2018-ba”

  2018-baN lenne a helyes

  “Meg fog bukni “ a helyes magyarul

  Tartalom szempontjából pedig 2018-ban ismét nyerni fog a Fidesz

  “mert nekünk fontos a hazánk”

  Maguknak nincs hazájuk, sehonnai hazaárulók. Magyarország a mi hazánk.

  “attól a sok kártol amit 2010-óta csinál”

  2010 óta a Fidesz folyamatosan rendbe hozza Magyarországot a sok kár után
  amit a liberálisok okoztak

  “fityeszes fasiszta iliberálisok”

  Helyesen “FIDESZ”

  A Fidesz demokrata, maguk a nácik

  Illiberális két L-el

  Az viszont igaz, hogy jó hír, hogy összefog az MSZP, a DK
  és a Jobbik. A mocsok összetapad.

 67. Pajzsmirigy-, vagy tüdőlebenyre tetszik gondolni?
  Vagy egyszerűen idióta tetszik lenni, aki pofázik össze-vissza és nem is tudja, hogy milyen szavakat használ?

 68. És szívedből örülsz, hogy ez a pokolfióka tovább nyúzhatja a magyar népet Mert te egy “nagymellű” magyar vagy,egy kissé szadisztikus beteg beütéssel. Tehát, azért is kínlódjon a testvéred tovább…Lélek és észlény vagy a javából ! Csak gratulálni lehet a szellemi képességedhez !!!

 69. A “gond” ezzel csak az, hogy az elmenekült magyarok már letettek 3–8- 25 évet az “asztalra” mire megtelt a t.kük az orbáni jobbanteljesítéssel és elmentek…Viszont vannak itt olyan RÉTEGEK, akiknek 75 %-a nem dolgozik, vagy éppen nem jut munkához és azok is tolhatják az x-et! Ugyanúgy mint a külhoniak. Ez a diszkrimináció egy kozmikus méretű erkölcsi FERTŐ !!!

 70. Már a múltkor szóltam, hogy húzzál vissza a 888-ra!
  Nem értesz a szép szóból?
  Persze, erősen kétlem, hogy Mária vagy és valószínűleg néni sem.
  Habonyárpi jól van?

 71. Na idefigyeljen Orbán egy senkiházi!!! ezt jó ha már most tisztázzuk sőt nem is érdemli meg ezt a posztot! neki egy csikos ruha állna jól szart kéne lapátolnia az a neki való munka de nem az utcákon hanem a hűvösön olyan módon jutott kormányra amit 2010-ben csalással nyert meg és kikérem magamnak hogy a hazámat és a többi demokrata társaimat alázza! ezek szerint ön egy határon túli román fasiszta illiberális
  diktis aki nincs tekintettel senkire és semmire és több tiszteletet a DK elnökének!!! mert ő az egyetlen aki kihúzhatja szarból az országot

 72. Fogadni mernék, hogy ezt a levelet nem merik megmutatni a Nagy Vezirnek a hű alattvalói.Sajnos így fordul visszájára esetleges jóindulata, és ezzel járatja le az egész országot.

 73. Írják egyre a hamis vagy uszító cikkeket azok, akik jogosan rettegnek a határontúli magyaroktól azon bizonyos decemberi népszavazás óta. A módszer hasonló, de remélem, hogy az eredmény nem lesz az!

 74. Én maximálisan megértelek,de azért valamit ne felejtsünk el.Volt egy gyalázatos Trianon és akkor új országhatárt húztak. Nemzetiségi szempontból magyar vagy ill.erdélyi. Erdély tudomásom szerint mindig autonóm volt, annak ellenére ,hogy Magyarországhoz tartozott. Viszont mivel átrajzolta a gyalázatos Trianon a térképet,így sajnos jogilag román vagy. A román társadalom tagja,de mint magyar nemzetiség.Ezen lehet vitatkozni,de ezek sajnos tények.

 75. Maga az elmebeteg gyurcsótányt bálványozza? Akkor maga nem normális. Gyurcsótány hazug gazember, aki a csőd szélére sodorta Magyarországot.

 76. Hagyja drága! Én múltkor próbáltam vele érdemi vitát folytatni,de erre ő képtelen volt. Igaz,én voltam a barom,hogy magasra tettem a lécet neki.Nem tud érvelni,nem tudja alátámasztani,megvédeni az általa leírottakat. Ő sima provokátor… Olyan mintha amikor beszélgetünk az asztalnál és elmegy a póstás a ház előtt. Mi beszélgetünk,a kutya meg ugatja….ennyi és nem több az ő érvrendszere.Ne is figyeljen rá.

 77. Őszintén sajnálom, hogy így vagyok kénytelen veletek beszélni. Nem én tehetek róla, hogy észérvekkel nem vagytok meggyőzhetőek.
  Én is szomorú vagyok, hogy csak azokból a vezényszavakból értetek, mint az állatok.

 78. A realitás nem Orbánfóbia. A realitás inkább a jobboldal sajátja…:) De kérdezek én valamit. Mi az a ballibsi? Kifejtené nekem mert nemigen tudom,pedig meglehetősen otthon vagyok a politológiában. De ezzel a fogalommal így még nem találkoztam.

 79. Infantilis álmodozás. Küldd ide anyádat! megmondom, hogy küldjön el dolgozni, nem azért tartom segélyen a családodat, hogy belőled is parazitát neveljenek.

 80. Teljesen egyet értek a levél írójával! Ő tényleg egy igaz Magyar! Még akkor is ha nem Magyarországon született!

 81. Gazdasági világválság volt nem rémlik? és Elnök úrnak szólítsa világos? Mert ő egy hazafi! Orbán bérencei mit műveltek 2006-ba gyújtogattak a tv székház előtt gondolom ez se rémlik! mert elvakítja Orbán imádata baszassa meg magát ha ennyire imádja ezt a demokratciót eltörlő megtagadó fasiszta állatot. De mi nem fogjuk tűrni hogy tovább lopjon! 2018-ba végre eljön egy szabad Magyarország és mi DK-sok visszaszerezzük a becsületét az országnak lemossuk azt a sok gyalázatot amiivel a fidesz bemocskolta gondolom az se zavarja hogy Orbán lelkén hány ember halála szárad az egészségügy elhanyagolása végett úgye? Lánya is úgyanolyan undormány mint ő hülye mint a segg!

 82. A lobektómia vagy lobotómia a homloklebeny bemetszése ami ma már tiltott beavatkozás pszichiátriai gyakorlatban. Az agresszív betegeket kezelték ezzel a módszerrel. A beavatkozás után az utasításokat végre tudja hajtani,de önálló akarata nincs. No és persze nem is agresszív.

 83. Nem csak, hogy libsi volt a felcsúti törpe gizda korában, hanem ultraliberális, kommunista háttérfedezettel!

 84. Nem tudom ki írta ezt a levelet, de gyanús. Mert Vajdaságból is írt egy “női személy” hasonló levelet “Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Honfitársam!” megszólítással, hasonló hangnemben. Sajnos az az illető azon a néven nem létezik, csak a virtuális térben. Ellentétben viszont sokunkkal, akik arcunkat és nevünket adjuk a véleményünkhöz.

 85. Elmondanád, hogy miért ránk neheztelsz mert funkcionális analfabéta vagy?
  Hidd ell csökkentképességű ez nem a Gyurcsány vagy a Soros hibája. A szüleid, tanáraid a sárosak, no meg a Mária nénik akikre figyelsz. Bizony!:-)

 86. Árulja el nekem valaki,hogy ha ideköltözik,itt dolgozik,itt él,miért változik meg a véleménye? Jómagam eü.dolgozó vagyok és rengeteg erdélyi magyarral dolgozom,de ez jellemző az egész eü-re. Az ott lakó,élő dolgozó külhoni és/vagy már itteni állampolgárok többsége simán Orbánellenes. Miért? Nem gondoljátok külhoni magyarok,hogy ennek oka van?

 87. Mária, azt hittem, igazi Magyar, aki igazi (Magyar minisztert akar! ) Jó le adta! !! Én Magyar vérűt szeretnék! Most köpködhet kedves! Az én képem is csalós,, én is idős vagyok! KEDVES!!! 🙂

 88. Mátyás ne foglalkozzon ez a nő hülye fizetett fidesz bérenc látszik! a szenilis agya már elfelejtetette a dolgokat. Olyan mint a fasiszta diktis Orbánc!

 89. Jóérzésű, logikusan gondolkodó ember nem dől be Orbán “szép szavainak”, mert annak a tizede sem igaz, csupán előre hozott KORTES HADJÁRAT, az amit Erdélyben produkált az ottani magyarokkal! Mert csak a saját, és “társai” érdekeit tartja szem előtt! Nem tartom kizártnak, hogy a levél valós tartalmú!

 90. Csak kérdem!
  Nagy baj ha rólad következtetve minden székelyt, határon túli magyart aljasnak titulálnék?
  Tood! Mint te, te szarzsák az alföldi /tood magyarkám, így kisbetűvel/ embereket akiknek a pénzéből éltek-
  Gyere ki a Kispest-i piacra és ott nyomd ezt a szakadt dumát!
  Szerinted hány másodperc alatt vágnának a szavadba, szódásüveggel?:-)

 91. :D:D:D Úgy keresse,hogy homloklebeny bemetszés mert gyanítom ,magára az vonatkozott a fentiekben.Stancika erre gondolt szerintem… Mondom,nézzen utána. Több területen alkalmazzák,de magának a neuropszichiátriai értelemben vett lobektómia vonatkozik 🙂 persze nekem eddig ez csak gyanu volt,de már megggyőződésem:D

 92. Nem hiszem el, hogy ezt komolyan írja. Gondolom provokációnak szánja, hogy a nemzetáruló, tolvaj, hazug gyurcsótány valaha visszakerülhet a hatalomba.

 93. Mi az az “ezért”? Combok?
  Te az én jövőm miatt ne aggódj és maradjunk abban, hogy mindenki a sajátjával csapkodja az álló csallánt!

 94. – egy hibbant vénasszony vagy….., nekem van tisztességes munkám és nem eltartott parazita vagyok mint te!
  – nem kell a dakotának csontig benyalni, mert attól xaros a nyelved!

 95. Acsarkodjanak csak, libsik. Orbán Viktort a többség demokratikusan megválasztotta. Ezt egy demokratának el kell fogadnia.

 96. Ne merészelje Gyurcsány elnök úrat szájára venni maga jobboldali illiberális fasiszta diktis áruló disznó!!! Orbán a lába nyomába nem érhet az elnök úrnak! világos? Több tiszteletet és alázatot Gyurcsány Ferencnek!

 97. Igen ez mind ő .Király Zsolt, Magyari Zoltan, Szofi Mesztegnyei, Magyar Miklós, Zsolt Balogh, Víg Lajos, Horváth Sanyi, Németh Pista, Szabó Zsolti ) Lajos Pernauer Anastasia Steel,Juhász pista,Tibor Huszár,Nagy emese,Mária néni.

 98. Nev es cim nelkul. Ezt nem egy erdelyi magyar irta. Az elszakitott testvereink szeretik Orban Viktort, mert a lehetosegekhez kepest sokat tesz ertuk. A Gyurcsany bandat biztosan nem varjak vissza.

 99. ha diktatúra lenne, akkor nem ugathatnál, nem uszíthatnál, nem bujtogathatnál gyilkosságra nyilvánosan.
  Nagyon toleráns demokrácia van. A libsi anarchistákat még szájon se vágják.

 100. Vers Orbánról

  Grázi elmebeteg vagyok én agyamba nincsen semmi ész
  mocskos hazaáruló vagyok mindenkit becsapok
  Vers Orbánrol 2

  Én vagyok a Kasszás Viktor imádok hatalmon lenni haveroknak zsebre rakok mindent itt vagyok nem is kérdezhetsz is és mosolygok már a haverjaim az ellopott közpénzből vidám ez az én fasiszta diktis módszer filózofiám

  “Viktor!!

 101. Mária néni nem az, akinek látszik!! Egy ilyen idős hölgy nem így ír, nem így viselkedik!! A profil alatt más irkál!! Nagyon egyértelmű!!

 102. Tisztelt hozzászólók!Semmi gond a szabad véleménynyilvánitásukkal s ezért tiszteletben is tartom azt!De!!Kolozsvári magyarként mindig megdöbbenek azon a dühtől fröcsögő szavaikon ,nyomdafestéket nem tűrő ,a civilizált eszmecserét teljesen nélkülöző mondataikon!A becsületsértésről nem is beszélve hisz a legtöbben elbújnak a hamis identitásuk mögé!De ,tisztelettel kérdezem önöket ,mi a hibája a miniszterelnöknek önök szerint?Nem nőtt az életszinvonal,nem lett jobb a közbiztonság,nem lehetnek egyre többen büszkék arra ,hogy magyarok?Mit kellene jobban csinálnia önök szerint?Az egy dolog ,hogy önök sokan nem szeretik,de többen vannak akik szeretik!S most még azt a kis darab lakcim-kártyát is sajnálják tőlünk ,aminek igazából ,legalábbis nagyon sokunk számára csak erkölcsi eszmei értéke van!Ettől nem tudnak önök aludni!S akkor jönnek ezzel a hülyeséget propagáló levéllel ami még vécé-irodalomnak is rossz mert feltörné itt ott!!Ezt a levelet igaz ,magyar erdélyi ember nem irta erre mérget veszek!

 103. Végre egy normális gondolkodású ember érthetően és világosan elmondott véleménye!
  Azt hogy a VIKTOR ŐFENESÉGE OLVASSA E EZEKET SZEMÉLYESEN NEM TUDOM,de jó lenne ha az elemzői tudtára adnák :: ELÉG VOLT A FELELŐTLEN, HAZUG KORMÁNYZÁSÁBÓL!!!!!! HOGY TORGYÁN JÓZSI SZAVAIVAL ÉLJEK :::: MONDJON LE!!!

 104. De hülye maga ,édes Istenem! Nézzen már utána a kifejezésnek! Vegye a fráradságot 😀 “bemetszés: blaze; bemetszés: incision; lebenymetszés; homloklebeny-metszés: lobotomy; lemetszés: nip; kimetszés: resection; gégecsőmetszés: tracheotomy ..”.

 105. Jól van látom a diktiseket nem lehet meggyőzni hiába a butaság ha hülyeséggel párosul akkor az már beteg nyalja csak a picsáját hátha megdobja önt pár elopot milliárddal!

 106. Már értem, maga viccel. Gyurcsótányt még a saját családja sem bálványozza ennyire. megúszta, hogy nem került börtönbe, pedig kiérdemelte alaposan. Orbán megkegyelmezett neki nagylelkűségből.

 107. Maga olyan hülye hogy vallatni kéne! Orbán egy senkiházi mikor fogja már fel végre???? Soros húzta ki őt a putriból mocskos családja meg a mi pénzünkből él jól.

 108. Én nem viccelek itt egyedül az igazi államférfi Gyurcsány Ferenc én izig vérig DK-s vagyok és mutasson tiszteletet az elnök úr iránt viláégos ne a felcsúti parasztot ajnározza.

 109. Lobectomy:• lebenykiirtás (tüdőlebenyé, agylebenyé stb. )
  Maga szánalmasan egyszerű egyed,az angol a latinra épül….azaz a latin nyelvcsalád tagja 😀

 110. ha tényleg DK-s, akkor örülök. Nem tudtam elképzelni, hogy honnan szedtek elmebetegeket, akik ezt a köztörvényes gazembert istenítik. Magát mivel vették rá?

 111. Végre egy értelmes ember!!!De ezt el kellene juttatni Orbán kezébe,mert különben nem sokat ér,de becsülöm az íróját!!!!

 112. Nem ,ha csak nem a fiúkat szereti gorbá. Mária néninek töke van. Nem nő. Ez mind ő Igaz már sok oldala le van tíltva:Király Zsolt, Magyari Zoltan, Szofi Mesztegnyei, Magyar Miklós, Zsolt Balogh, Víg Lajos, Horváth Sanyi, Németh Pista, Szabó Zsolti ) Lajos Pernauer Anastasia Steel,Juhász pista,Tibor Huszár,Nagy emese,Mária néni.

 113. Biztos, hogy van Orbánnak is gyengesége, de viszont az országot jól szolgálta. Az, a baj, hogy egy lusta népet nehéz országépítésre birni.

 114. Ismét felteszem a legelső kérdést: milyen lobektómiára gondolt az idióta? pajzsmirigy, máj, tüdő, vagy micsoda?

 115. Amire Stnacika gondolt,már magam sem tudom. Mert,hogy a homloklebenyre, az a maga esetében nem lehetséges mert mint genetikai hulladék,agy nélkül és ezen belül ,homloklebeny nélkül született. Tanácstalan vagyok megvallom ezek után 😀

 116. kedves mária néni, te hol éltél eddig, hogy igy véleményezed mások irását? Bizonyára párt titkár voltál, vagymatraca?????

 117. Nem csókolgatott ő senkit. Ő Orbán ellenes,csak a provokatív szövegével hangol,egyfajta fordított pszichológiát alkalmazva. Mitagadás,jól csinálja.Pont Orbán ellen hangol.

 118. Akkor elmondom: összekeverte a dolgokat, mint minden liberális idióta. Egy idegsebészeti beavatkozást, amit az epilepszia palliatív kezelésére használnak összekeverte valamilyen általa elképzelt zagyvasággal. Azt hitte, hogy az elmebetegeket valamilyen agyszövet bemetszéssel gyógyítanak.

  Ezzel szemben a temporális lebenyből kiinduló epilepsziánál (TLE) ismeretes a corpus callosum átmetszése. Ezt nevezik Anterior temporal lobectómiának (ATL)

  Ezután pedig kussoltok, prolik. Csak a saját szinteteken próbáljatok ugatni, a neurológia, idegsebészet nem nektek való szakterület.

 119. Az a baj ezzel,hogy nem feltétlenül van így 2018-ban. Itt több probléma is felmerül és ennek csak egy része a határon túliak szavazata.Van egy választási törvény amely a fidesznek lejt. De valami mégsem kóser a dologban mert gőzerővel dolgoznak azon,hogy minél több határontúlit vonjanak bele. Ez pedig annyit jelent,hogy a támogatottsága nagyon megcsappant,függetlenül a közvélemény kutatási eredményektől. A másik gond az egyenlőtlenség,mondhatni kettős mérce.Míg a klasszikus értelemben vett,határon túliak szavazatát feltételek nélkül elfogadják,addig ez nem vonatkozik pl. a nyugatra “menekült” magyarokra. Pár napja erről is döntött és jogszerűnek,nem kifogásolhatónak ítélte a Nemzeti Választási Iroda is… Szóval azért mélyebben megvizsgálva,oka van arra Orbánnak,hogy ilyen erősen kampányol pl. Erdélyben.

 120. A cikk nagyon jó ,csak sok határon túli seggfej még mindig nem érti hogy nem pofázunk bele mások belügyeibe !

 121. :D:D:D istenem de buta maga! Maga kever mert olyan hülye,h egyszerű tőmondatokat is képtelen felfogni. Az agresszív betegeket kezelték így régen. Ma már tiltott! De ezt írtam is fentebb,de mivel képtelen emlékezni vszinüleg a demenciából eredően,így figyelmen kívül hagyta.:) Idézek : “Aztán jött az agysebészet, a frontális lobotómia. Megdöbbentő lenne visszatekinteni a negyvenes-ötvenes évek szakirodalmára, mert azt találnánk, hogy több tízezer emberen is elvégeztek lobotómiát. Ennek sok esetben az lett a vége, hogy a páciens a hátralevő életét egy elmegyógyintézetben töltötte, maga elé meredve. Ez az analógia azért fontos, mert a pszichiátria minden korszakában olyan tanulmányok jelentek meg, mintha éppen megtalálták volna a pszichiátriában a bölcsek kövét és már tudnák gyógyítani az elmebetegséget.” Hivatkozok: http://mindset.co.hu/a-pszichiatriai-gyogyszerek-nem-oldanak-meg-semmit-interju-szendi-gaborral-ii-resz/ Látja maga nagyon barom 😀

 122. Ki ez az erdélyi magyar ? Hogy hívják, mi a neve ? Ezt a levelet bárki írhatta, úgy hogy ebből egy szó sem igaz !

 123. Tipikus kamuhír orbánfóbiásoknak 😛
  A határon túli magyarok semmit sem döntenek el, mert úgy kb egy mandátum múlik a szavazataikon ami nem oszt nem szoroz a végeredmény szempontjából. A határon túliak szavazati joga szimbolikus csupán, aki ilyen formában (is) meg akarja élni magyarságát az megteheti, aki ebből nem kér annak nem kötelező elmenni szavazni….ennyi…..

 124. Egyébként meg szép nagy szókincse van Mária néninek! 🙂 Libsi, Gyurcsány, Simicska, kussolsz…. 🙂 Jé, Sorost még nem láttam (vagy csak átugrottam), – mert ezeket a szavakat kell a fideszeseknek kötelezően használni. A “kussolsz” lehet hogy a saját fejéből jön? Na ennyire telik talán magától.

 125. A homloklebenyedre kérdeztem, de már látom eltávolították. A szavakat amiket használok mindnek ismerem a jelentését, ellentétben veled. Mig te a kultúrálatlan hozzászólásokhoz értesz és a ” kuss”- hoz.

 126. Szerintem a köztörvényes gazemberek szót összetéveszti a fidesz tagjaival! mert ott valóban azok vannak tudja én a demokratikus oldalt választottam ahol nincsenek megfélemlitve az emberek, javaslom hogy álljon át a liberális oldalra ha egy Szabad Magyarországot szeretne! Még nem késő jó útra térni!az ön fasiszta állat vezérének tanulnia kéne egy kis tiszteletet! és bocsánatot kérnie Soros úrtól amiért meggyalázta a hazugságaival, ja és elnézést kérnie Gyurcsány Ferenctől és Czeglédy Csabától és a Dk összes tagjától És ha volna az Orbáncába egy kis becsület ami persze sosem volt! akkor önként lemondana kiállna nép elé és elmondaná hogy 7 éve hazudnak de ahhoz is gyáva.
  Fidesz- Férgek Degeneráltak Szövetsége XD

 127. Az a hulyeseg, Hogy a valasztojog az adozashoz kotott egy kommunista marhasag es aki alairas nelkul irta ezt a levelet egy marha. A valasztasi jog az allampolgarsaghoz tartozik fuggetlenul attol, Hogy valaki a hid alatt, vagy palotaban lakik. A demokracia kulonben is olyan rezsim, ahol ket borbely leszavazhat egy Nobel dijas zsenit. Mint hataron tuli pedig visszautasitom, Hogy az anyaorszagi kommunista lumpenproli sopredek alapszerzodesekkel eroszakoskodjon, helyettem akarjon kicsi meg hangya lenni es az osszes utodallamnak a feneket nyalja a magyarsag neveben. Senkitol nem vagyok hajlando bocsanatot Kerni semmiert. Ezt Orbannak sem bocsatanam meg nem Hogy mindenfele proli csavargonak. Aki pedig ilyesmiket firkal csak lejaratja a hatarontuliakat es ezt kikerem magamnak mindannyiunk neveben. A hatarontuliak nem idiotak es egyaltalan nem pecsovics senkihaziak. Magyarazattal a nyugati sopredek tartozik ezekert az Aljas hatarokert es a hozza tartozo nepirtasert Amit rasszista alapon ellenunk elkovettek.

 128. Levente! Ön magyar nemzetiségű román állampolgár. És ezt Ön is tudja. És mi nem szólunk, mert nem tudunk beleszólni az Ön életébe. De Ön a szavazatával igenis bele tud szólni a miénkbe. Mi ott nem szavazhatunk. De úgy tudom, – s javítson ki ha rosszul tudnám – eddig minden magyar kormány súlyos milliárdokkal segítette a romániai magyarokat. Akár iskolák, kórházak felújításával, esetleg építésével, akár iskolakezdési támogatással, sportlétesítményekkel, s még sorolhatnám. Sajnos nem gazdag ország az Ön anyaországa, higgye el, még többet se sajnálnánk Önöktől, ha ez nem így lenne. De a kormányunkat – kérjük – hadd választhassuk magunknak mi…

 129. Haggyátok csak magatokat hergelni. Gratulálok az ellenszélnek is a nagy átveréshez. Ugyanis BÁRMELY ORSZÁGBAN ÉLŐ KÜLHONI SZAVAZATOK 1, AZAZ EGY HELYET JELENTENEK A PARLAMENTBEN. Emellett ők csak listára szavazhatnak. Szóval, nehogy már azt higgyék külhoniak, hogy bármilyen súllyal is nyomhattok a latban Mo-n. Csak egy pilleszárny az 1 fő a 198 mellett.
  Ha nem tudjátok mi a gesztus, akkor csak nyeljétek a fars infókat, megérdemlitek.

 130. Bizony, ennek a gesztusnak egyetlen célja van: a 2018-as választások megnyerése. Mit érdekli a miniszterelnök urat, hogy ez által majd egy hatalmas ellenszenv alakul ki a külhoni magyarokkal szemben.

 131. Nem is olyan régen Lázár feljelentést tett néhány post miatt.. Nem emlékszik? Tehát a diktatórikus törekvések meg vannak,csak még a bíróság úgy ahogy független.

 132. nem egészen ha tolvaj csaló herdáló mocskos gecorbáncra akkor nem tudják ..rabszolgasorba taszítja a népet és a hülyék még tapsolnak is hozzá ..ilyen mérvű kizsákmányolás soha semmikor nem volt MAGYARORSZÁGON mint most gecorbáncnak köszönhetően ..
  le velük oda ahova való börtönbe ..

 133. Korábban már tisztáztuk,hogy én jobboldali vagyok,igazi jobboldali és nem levitézlett exkommunista mint a maga Orbánja és maga..:)

 134. Mária “néni”, a bérkommentelő jött széttrollkodni az oldalt. Ő csak egy “G”-fan, akinek megfelelési kényszere van a gazdatest felé. Csak egy beteg lelkű, de nagyon aktív ánusz lakó. Hagyni kell megáporodni a közegében, ezért ne szólítsátok meg! Saját és gazdája bűze fogja elpusztítani.

 135. Ez az Erdélyi fiatal ember kissé frusztrált, persze érthető mert ő otthon van és úgy gondolja, hogy a magyarság rátelepszik az övéire. Pedig nem így van. Sajnos nagyon sok erdélyi magyar gondolkodása elrománosodott. Féltik integrációjukat, félnek konfrontálódni hiszen Trianon már messze van és jelen pillanatban nem látszik a fény az alagút végén igaz az alagútban vannak és az tekereg.

  A kommentek legtöbbje ömleng az ostoba gyűlölettől, miért, mert gondolkodni nem kell hiszen az fizikai fájdalmat okoz és az Algopyrin csak úgy nem kapható.

  Tehát,, gyűlölködő ostobáknak üzenem, aki a Tusványost posványosra cserélte és nagyon vigyorog húzzon ki Erdélybe és nyalja ki a Románok seggét és élvezze a mindennapok megaláztatását.

  A szerző fiatal ember pedig örüljön, hogy a WWII. -óta van egy Magyar kormány és annak Miniszterelnöke aki nemzetben gondolkodik. A Magyar parlament pedig lehetőséget adott a jelen határainkon túl élőknek, hogy beleszólhassanak az anyaország életébe! De ha nem akar, ne tegye.

 136. Igen az ellenzékiek senkik? Ti meg vagy agy mosottak vagytok vagy nyaligépek.Inkább legyek senki mint szaros szájú nyaligép vagy agyatlan zombi

 137. Más nevével gúnyolódni óvodás szint! De maga még azt sem éri el! Ha Gyurcsányt csótánynak nevezi (én feljelenteném érte!!!), akkor maga pedig a saját szarát taposó marhamarcsa!

 138. Gondolkodtam rajta, hogy elküldelek a 3,14-csába. De rá kellett jönnöm, neked egy ilyen hely az éltető közeged. Be is szorultál rendesen Orbán ánuszrózsájába. Szagold, nyald, ez a táplálékod Mária “néni”!

 139. Kedves Zsuzsa! Ismeretségünk révén szólok csak Neked, hogy ne ülj fel és másokat se ültess fel az ilyen és hasonló provokációknak…. Sajnos a jövőben hasonlókra kell felkészülni, de nem szabad komolyan venni a “bértollnokok” hasonló agymenéseit… (látod a kommenteket…ahogy a Vona írta: szenny ömlik a szájukból.)

 140. Nyilvan vannak akik ezen a velemenyen vannak,nekik nem fontos a kettös allampolgarsaguk,hogy 15 millio magyar jövöjet meghatarozzak. Milyen tamogatast es elismerest kaptak,magyarnak tartottak a magyarok akkori vezetöi közel 50 evig,vagy akar a mostani baloldaliak,az önhibalyukon kivül külföldi allampolgarra kenyszerült testvereinket? A mostani kormany folytatta a baloldaliak megalkuvo politikajat? Valasztani seholsem kötelezö,aki ujbol,vagy mostanaban magyar allampolgarra valhatott,segithet egy erösödö Magyarorszagnak es sajat maganak is. A levelröl, nem az elsö,az ilyen tartalmu level,valoszinüleg a valasztasokig elökerül meg 1-2 hasonlo. Erös Tamas es Denes

 141. Nem, csak árnyaltan jelezte a hölgy, hogy mentális képességed mintha sérült volna … Szóval kísérő nélkül ne közlekedj, személyi azonosító legyen nálad, a tabikat pedig szedd rendesen!

 142. Igen – ellenzéki – annyiban, hogy a felcsútig..i akarata ellen beszél, és nem hajlandó kinyalni a fényes seggét azért a 20-30 ezerért, amit kapnak , pl. mint beiskolázási segélyt, stb. Persze ez a segély sem a felcsútiék lopott vagyonából kerül hozzájuk, hanem a g..i ezt is a mi adóinkból adja oda. Azért vannak még becsületes és igaz magyarok, akik ezért az alamizsnáért nem csókolgatják a g..i kezét/seggét, akik undorodnak a lovong..isemlyénkétől, a bajuszkirálytól, na meg a tónitól. A lalimotorosagygépről ne is beszéljek. Szóval tisztelt kinti magyarok = ha nem akarjátok, hogy egyre többen utáljanak itthon benneteket, akkor ne szóljatok bele a magyarországi éltünkbe – ahogy mi sem szólunk bele a tietekbe, és akkor szent lesz a béke, szívesen látott “rokonként” fogadunk benneteket itthon, amikor meljöttök szétnézni errefelé.

  Lehet, hogy te – Bogariné Jutka – nem is itthonimagyar vagy, hanem egy kintimagyar, aki azért a 20-30 ezerért megtesz akármit, még akár……….szóval azt is!

 143. mekkora kamu hir ez. mondva csinált rendelt sztorik. csak aki értelmes, tudja, hogy a hatáton tuli Magyarok beleszarnak, hogy ki lesz hatalmon. talán a szocikat nem támogatják azok 1 paraziták. viszont ami igazán probléma az az, hogy én Németországban élek, nincs Mo-i lakcímem. mem kapok választásra értesítöt , de levélben se szavazhatok. mielött valami östulok rákommentelne, Mo ra rendszeresen járok és küldöm a pénzt a családomnak. tehát áfát fizetek meg közüzemi díjat csak adot nem ,mert azt kint fizetem. na ennyit a demokráciárol.

 144. Az a néhány ezer szavazat legfeljebb 1 az az egy képviselői helyre elegendő, de az sem biztos, hogy mindenki a Fideszre szavaz. Ilyen levelet meg az ír, aki akar. Ezt egy ballibsi tette fel. Az Ellenszél nem mérvadó.

 145. Megint megveszitek a szavazatokat pénzért? Lefizettek néhány agymosottat, elég szánalmas nem gondolod? 2010- is nyerés így Gyurcsány elnök úrral az élen és az MSZP- küzdeni fogunk visszaszerezzük az ország becsületét megvédjük Magyarországot a diktatúrától!és mi megállítjuk Orbánt!!!! érthető voltam? te kurva???

 146. Látod bunkó, érveid nincsenek. Tudod te bunkó, az nem érv amit ide rókáztál az a te kultúr hulladékod amit te otthonról hoztál is ide zúdítottad a többi patkány haverjaiddal. Te egyszerűen bunkó vagy minden elkötelezettség nélkül. Magyarul kultúrparaszt vagy!

 147. Mennyit fizet neked ez a büdös cigány??? hogy itt trollkodj? Ráhelke is tuti úgy jutott be megbaszta valami fideszes !

 148. FÉRGEK DEGENERÁLTAK SZÖVETSÉGE NEM AZT AKARTAD MONDANI VÉLETLENÜL TE FASISZTA ILLIBERÁLIS JOBBOLDALI DIKTIS!

 149. Sajnos így van, de ha véletlenül is a fülébe jutna, e néhány gondolat, akkor azt biztos liberális, Soros , vagy komcsi propagandának bélyegezné!! Egy elvakult diktátort nem lehet semmivel meggyőzni, legkevésbé érzelmi ráhatással!!

 150. Nagyon jóóóó!! 🙂 Ez a sok seggnyaló fityeszes, mély torkozzák, a nagy vezírt, a nagy g…i vezírt! Csoda lesz, ha nyerni fog az ellenzék, ha a 2/3-ad bukik, már az is nagy siker!!

 151. Oszt akko’ most a salgotarjányi roma is irjon levelet Orbánnak, hogy ha’ dhrága árányos Horbán húr “ne nehezítse meg az életünket azzal a teherrel, hogy nagyobb szakadékot ás közénk, romák és a határon belüli gádzsók közé. Egy választást nem így kell megnyerni. Nem olyanokkal, akiket megvesz egy csomag Gyermelyi 4 tojásossal” … akik életükben egy gramm adót nem fizettek, hetedízziglen …

  Ezt a XXI. századi trollt aki ilyen cikket bírt összehozni, hogyá’ hollók mongyák a szemeire, cecebogyó hammbekaplak …

 152. TALÁN KÖSZÖNJÜK MEG MI HOGY A MIGRÁNSOK NEM JÖHETNEK MIATTA
  ELZÁRTA AZ UTAT ELŐLÜK HATÁRON IGEN EZ NORMÁLIS?????
  HOGY NINCS MELEG ÉTEL MEG A MUNKAHELY AZ ISKOLÁBA TE SZERENCSÉTLEN HÜLYE ELMÉSZ A NÁTHÁS PICSÁBA VIKTORODDAL KURVAANYÁBA MINDENT MEGTESZÜNK LEVÁLTSUK JOBB HA FELKÉSZÜLTÖK JA ÉS VÁLLALNOTOK KÉNE 2006-OS GYÚJTOGATÁST ÉS ROMBOLÁST A TV SZÉKHÁZ ELŐTT
  CSAK HOGY A TÖBBSÉG DÖNT ÉS MI DK-SOK MÁR IS TÖBBEN VAGYUNK FOSTOK TŐLÜNK GECIK AHOGY ORBÁN GYURCSÁNYTÓL!

 153. Minden amit az MSZP-tett ano törvényes és legális volt! amúgy meg
  Gyurcsány hozta rendbe az országot okoska!

 154. Tiszteletem a levél írójának. Én is így gondolom, hogy tisztelettel és megbecsüléssel tudunk a legtöbbet tenni a határon túl élő Magyar honfitársainknak.
  Nem pedig egymás ellehetetlenítésével. Sajnos az ország vezetése kihasználja a másképpen gondolkodókat. Szomorú , de némi juttatásért még büszkék is rá, hogy Orbánék anyagilag is dotálják őket, akik sokkal jobban élnek, mint az a sok magyar honfitársunk, akik szó szerint Önhibájukon kívül nyomorognak a családjukkal.

 155. Úgy látszik elszakított területen élő magyarjaink felismerik lassan a “nagy vezér ” mesterkedését és látják milyen célok érdekében szeretné felhasználni őket. Jó olvasni az ilyen levelet . Köszönjük nektek.

 156. Bizony tudják és azt is, hogy Orbánra soha többet! Egyetlen becsületes, tisztességes külhoni magyar sem fog szavazni! Aki szavazni fog, pontosan tudja, hogy nem itt dolgozik, nem itt adózik, nem ő viseli a választásának a következményeit, az nem magyar, az egy jellemtelen, megvásárolható senkiházi!

 157. Tévedsz! Ezt a levelet egy értelmes, becsületes,egyenes gerinccel rendelkező külhoni igazi magyar ember irta! Aki szavazni fog Orbánra a magyar nép ellen, az egy megvásárolható, jellemtelen magyarellenes román!

 158. Elismerésem az ilyen honfitársaknak, akik még akkor is látják az erdőt, ha egy fa(jankó) eléjük áll! Ott is látják – s ez elismerésre méltó – hogy Ők nem közrehatói az itteni gazdasági folyamatoknak, s hogy ez az aljas senkiházi a kettősállampolgárságot csak vélasztási csaláshoz adta a határon kívüli magyaroknak! Örűl a szivem, hogy a kinti Magyarok is úgy látják, hogy a becsűlet náluk sem eladó! Köszönet, és elismerés érte, minden így gondolkodó honfitársamnak! Fogadják őszinte nagyrabecsülésemet!

 159. Kedves Lajos “márianéni” állva pisil. Ő nem egy gonosz, ostoba vénasszony. Ő egy fizetett troll, aki slicces nadrágot hord, mivel hímnemű. Nem férfi, csak a szülei bánatára fiúnak született. 🙂 🙂

 160. Ez hazugság! A Gyurcsány kormány alatt a rokkantak, betegek és az idős emberek összehasonlithatatlanul több támogatást kaptak, mint az eltelt hét és fél évben! Jó lenne, ha a párt szimpátia miatt nem irna senki hazugságokat!

 161. + kovács Péter + Farkas Lajos és még sorolhatnánk pár nevet, akik mögött jellemtelen fizetett trollok vannak. Ezeknek az a dolga, hogy provokálják az embereket és minél nagyobb vitákat , veszekedéseket gerjesszenek.

 162. Ez is egy vélemény.Megvan engedve, de szerintem téves gondolkodásmód, mert az erdélyi magyaroknak sem mindegy, hogy ki van a kormányon, ezért igenis bele KELL szóljanak.Én bíztatok minden magyart, hogy szavazatával is fejezze ki, hogy milyen életet szeretne a jövőben.

 163. Nem ezt tapasztalom a bölcs felszólalásaiból bárhol, reggelente a rádióban is, Brüsszelben akár angolul is megvédi a magyar népet.Azt hiszem te vagy aki csak “bizonyos” lapokat olvasol, s hidd el nekem KEVÉS!

 164. Márianéni…kisfiam (ez jobban illik rád. Nem ciki “férfiként”- hogy néniznek? Vagy pénzért akár egy idős nő nevében is képes vagy trollkodni? 🙂 ) Nem Gyurcsányék csaltak a választásokon! Ugye tudod, hogy Orbánák most is csalásra készülnek. Nem véletlen a határontúliaknak adott szavazati jog!

 165. Nos! Koszos, retek, rohadékok! Hitvány átoksori kísértetek! Ezt a primitív libsi provokációt nyomtassátok ki és törüljétek ki vele a szaros valagatokat

 166. Ez a sok erdélyi, “magyarnak” hazudott szőröstalpú hegyirabló, az anyaországi magyarokat semmibevevő, vérszívó parazita úgy viselkedik, mint a térdig érő pinájú, faluvégi büdös kurva, akit fillérekért megvett ez a kínai-ruszki-ribanc, a sárgulóbőrű, ferdülő szemű, libero-bolsi Internacionálé volt alelnöke, a soros-csicska g.orbanescu, a büdösköcsög újkomcsi-bolsi fidisznó rabló patkánycsürhe aljanépe főkolomposa és most szopni, nyalni és
  dugni kell és ez a gyáva, tolvaj, gyönge banda engedelmeskedik, mint a gerinctelen, féreg rabszolgához illik… Székely vagyok? Szopok, nyalok, dugok fillérekért? Igen, g.orbanescu gazdám, máris, bő nyállal, boldogságtól kigúvadó szemmel bekapom….
  Az apám, mint magyar királyi honvédtiszt, majdnem az életét áldozta 1940-ben ezekért és később is csak ajnároztuk őket, mondván, hogy elszakított testvéreink, ezzel mára már odáig fajult a helyzet, hogy teljesen a fejünkre nőttek, sokkal több jogot és előnyt vindikálnak maguknak, mint amennyit megérdemelnek! Teljesen természetesnek
  veszik, hogy a tőlünk ellopott, elrabolt adóforintjainkat ők kapják meg, mert az “nekik jár!!!”, mert ők az „igazi magyarok”, mi csak valami korcs vakarékok vagyunk, akiknek az a dolga és kötelessége, hogy őket szolgáljuk és adjunk nekik mindent, amit mi itthon megteremtünk!! Ha ezt látom és tapasztalom, akkor nem tudom
  és nem is akarom visszafogni magam….

 167. Miután kitöröltétek a valagatokat lehet a pofátokat is?nincs különbség! Agyatok helyén zokni,az is rongyos és dögszagú!

 168. Kedves erdélyi-magyar honfitársam!Miért érzem azt,hogy az Ön kezét valaki(k) vezették levelének megírásában?Nem hinném,hogy az Ön vvéleménye egyezik a többség véleményével.Árulja már el,megérte?

 169. Nem is kell. Inkább a határon túli magyarok olvassák minél többen, mert még mindig van közöttük nem kevés, akinek a látását elhomályosítja a narancsköd.

 170. Ez egy erdélyi magyar véleménye (ha igaz!). No de milliónyi magyar-székely él Erdélyben! Az ő nevükben nyilatkozni enyhén szólva merészség! Továbbá: az állampolgársággal a Magyar Alaptörvény szerint együtt jár a szavazati jog! Gyengébbek kedvéért aztrán lehet szavazni bármelyik magyar párta, és lehet tartózkodni a szavazástól. Ilyen egyszerű. Ez a “nyílt levél” zsigeri gyűlöletet mutat! Megnyugtatásként: kedves erdélyi “nyílt levelező”! A Fidesz-Kdnp koalíció ön nélkül is nyer 2018-ban! Béküljön meg ezzel a gondolattal!

 171. Az igazi székely ezt így gondolja,…..orbán szavazói nem székelyek az én szememben,csak magyarul beszélni tudó románok :/

 172. Mari néni megint nem szedte be a gyógyszert! Máskor ne tessék elmulasztani! De ha már benne vagyunk, tessék nekem megmondani, mi ebben a libsi és a szenny? Szerintem többen is kíváncsiak lennénk rá.

 173. Szerintem te is közéjük tartozol. “A Gyurcsány kormány alatt a rokkantak, betegek és az idős emberek összehasonlithatatlanul több támogatást kaptak, mint az eltelt hét és fél évben! ” Pl. vizitdíj, ugye? Vagy széfek a kórházakban, a betegek vagyonát őrizendő. (ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a csúti Pinocchio O.K. )

 174. Megszolaltal bumcika?
  Na gyere meltoztassam valaszra azt amit irtal:

  1. NEM vagyok szekely. Ha lenne altalanos kulturad tudnad, hogy Erdelyben a magyarsag fele szekely, a masik fele Partiumi, Szilagyi, Kolozsi, Besztercei es Banati.

  2. Az Erdelyi magyar NEM az Alfoldi penzebol el te BUNKO !!!
  Van munkahelye, van jovedelme es meg a roman is tiszteli a magyar munkas tudatossagat. EGY EMBERROL NEM HALLOTTAM ERDELYBEN AKI A TI PENZETEKEN ELNE, pedig rengeteg embert ismerek -> kiveve a cigany kissebseget, akit ti olyan szepen apoltok…

  3. Ha mar penzrol beszelunk okoska, Budapesten dolgozok informatikuskent. Tobbet keresek mint egy csalad egeszben. Mivel kulfoldi cegnek dolgozom ezert meg szep behozatalt is termelek zsidokam, hogy eltartsam a nyavajgo lustakat, meg koldusokat, meg a korhazakat amiket meg igenybe sem vettem…

  4. Annyi nemzeti tudatod nincs te ***** mint seggemen a szor. Csak puffogsz az allampolgasagoddal es ott be is fejezodik minden. Nem ertesz sokmindent es soha nem is fogod. Ahhoz ujra kene szulessel, de az Univerzum nem fog meg egy eselyt adni, hogy magyarnak gyere le. Hal’Istennek…

  Elnezest kerek azoktol akik ugy erzik, hogy lebunkoztam az Alfoldit. Az ilyeneknek szolt a serelem mint “straca” & CO.

 175. Mindenki ahol él…ennek mocskos cigánynak meg már kész van a lövedék …TÖBB KÉT HARMAD MÁR NEM LESZ !!!!!

 176. Jó, ezt lehet fokozni. Vannak olyanok is, akik nem tettek le az “asztalra” semmit, és úgy mentek ki (amúgymeg Orbán előtt is mentek ám ki, ez nem egy új trend). Ami a határon kívül rekedt (régi-új)állampolgárokat illeti, az anyaország számara többek közt utánpótlást is jelentenek. Abban biztos vagyok, ha ez a populáció eltűnik nem lesznek az anyaországiak sem boldogabbak. Jó lenne egy átfogó statisztikát látni hányan is költöztek át.

 177. Ez így van.Náluk van egy állítólag ősi mondás hogy a székely szarta a Magyart.Nálam meg olyan van hogy mint székely nemzet és nemzetiség valamint állampolgárság nincs és nem is volt.Román van.És addig az is marad még románul szavaznak vagyis Magyarország ellen és ebben még örömüket is lelik.

 178. Mitől védi meg ??Szerencsétlen ! a nem létező migráns áradattól,Brüsszeltől,Sorostól ??19 milliárd dollár volt az államadósság 2010 ben most 26 !! 37 milliárd eurót kaptunk eddig felzárkóztatás címén és már csak a Bolgárok vannak mögöttünk.Ez a jó irány?? Szétverte az oktatást és az egészségügyet ! Kifosztotta és tönkre tette az országot a tetvedék rabló dakota.Ti vagytok az ország sírásói és ássátok is rendesen mert nektek ez a jó irány.

 179. Pálné Kovács Mária néni minden hozzá szólásért kap egy cipős doboz ajándékot,benne liszt,korpa szopóka és patkány méreg is.

 180. Hallode te kis fereg?? Tobb tapos magyar jon erdelybe es szekelyfoldre nezelodni mint “roman” hozzatok!!!

 181. EN POZSONYBAN ELLO SZLOVAKIAI MAGYAR VAGYOK 59 EVES,ES NAGYON IS EGYETERTEK A CIKKEL,ES RENGETEG SZLOVAKIAI MAGYAR IGY GONDOLJA!!!!!!

 182. tisztelt nagymagyar tesver.Eddig sem kellet fogadjatok az erdelyi magyarokat esetleg bujal ki abbol a berogzult bunko fejedbol es egy kicsitt nezzel korul a nagyvilagban es aztis nezd meg hogy erdelybent vane tobb magyarorszagi eloskodo turista vagy nalatok kint erdelyi.Mert amikor itt erdelyben unepeltetunk titeket akkor jo tesverek vagyunk de azutan mar nem.Sok zsido aljas banda vegyetek tudomasul eddig sem szoltunk bele a ti dolgotokba es nem is fogunk es nem a 20000-30000FT elunk.Es meg azt is tudjadhogy SZEKELY SZARTA A MAGYART!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 183. Ezt kaptad kapjuk a g..i vityától, te üres fejű:

  – adójóváírás megszüntetése
  – béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18.000 Ft-ról 11.250, ill. 5000 Ft-ra)
  – cafeteria megadóztatása
  – munkavállalói járulékok emelése
  – 32 ezer fő elbocsátása a közszférából

  – a foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
  – reprezentációs és üzleti ajándékok utáni adókötelezettség
  – cégautóadó emelése
  – egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
  – kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal

  – ÁFA-emelés 25%-ról 27%-ra
  – illetékemelések
  – a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
  – az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó)
  – az ebek és lovak kötelező chipezése

  – a „chipsadó” bevezetése
  – a „chipsadó” emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
  – szeszesital jövedékiadó-emelése
  – dohányáruk jövedékiadó-emelése
  – környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése

  – üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)
  – bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése
  – autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
  – az autópálya-használat minimumának négy napról tíz napra történő emelése – áremeléssel
  – baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)

  – a táppénz lecsökkentése (kórház 60-ról 50%, táppénz 70-ről 60%)
  – 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentése
  – a rokkantak ellátásának csökkentése, ill. megvonása
  – a szociális öntemetés bevezetése
  – szociális hozzájárulási adó bevezetése

  – elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az eddig fizetett útdíj a többszörösére
  emelkedett)
  – közművezeték-adó
  – a magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12.000 Ft-ról 17.000 Ft-ra emelhető
  – kaszinóbezárás, majd újranyitás bennfentes feltételekkel
  – bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése

  – banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” – tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre
  – betéti kamatok után 6%-os „egészségügyi” hozzájárulás bevezetése
  – telekommunikációs adó
  – „cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20–50 ezer forint között + ált. forg. adó
  – pénztárgépek cseréje 100+150.000 Ft/pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat

  – nyugdíjaskedvezmény részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon
  – közmunkások nettó 61.000 forintos fizetésének 49.000-re csökkentése
  – munkanélküli-segély időtartamának 270-ről 90 napra csökkentése, szociális segély összegének 28.000-ről 22.000-re csökkentése
  – egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése
  – a Munka Törvénykönyvének átírása a munkavállalók számára hátrányos feltételekkel

  – pedagógusok munkaidejének de facto meghosszabbítása
  – tandíj de facto bevezetése
  – asztmás gyerekek emelt összegű családi pótlékának megvonása
  – mozgássérültek közlekedési támogatásának visszavágása
  – egészségügyi járulék emelése

 184. Zsurcsávo olvas egy kicsit Ezt kaptuk gecitől.Hozd a listát gyurcsányról. De az igazságot.

  – adójóváírás megszüntetése
  – béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18.000 Ft-ról 11.250, ill. 5000 Ft-ra)
  – cafeteria megadóztatása
  – munkavállalói járulékok emelése
  – 32 ezer fő elbocsátása a közszférából

  – a foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
  – reprezentációs és üzleti ajándékok utáni adókötelezettség
  – cégautóadó emelése
  – egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
  – kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal

  – ÁFA-emelés 25%-ról 27%-ra
  – illetékemelések
  – a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
  – az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó)
  – az ebek és lovak kötelező chipezése

  – a „chipsadó” bevezetése
  – a „chipsadó” emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
  – szeszesital jövedékiadó-emelése
  – dohányáruk jövedékiadó-emelése
  – környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése

  – üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)
  – bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése
  – autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
  – az autópálya-használat minimumának négy napról tíz napra történő emelése – áremeléssel
  – baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)

  – a táppénz lecsökkentése (kórház 60-ról 50%, táppénz 70-ről 60%)
  – 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentése
  – a rokkantak ellátásának csökkentése, ill. megvonása
  – a szociális öntemetés bevezetése
  – szociális hozzájárulási adó bevezetése

  – elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az eddig fizetett útdíj a többszörösére
  emelkedett)
  – közművezeték-adó
  – a magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12.000 Ft-ról 17.000 Ft-ra emelhető
  – kaszinóbezárás, majd újranyitás bennfentes feltételekkel
  – bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése

  – banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” – tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre
  – betéti kamatok után 6%-os „egészségügyi” hozzájárulás bevezetése
  – telekommunikációs adó
  – „cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20–50 ezer forint között + ált. forg. adó
  – pénztárgépek cseréje 100+150.000 Ft/pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat

  – nyugdíjaskedvezmény részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon
  – közmunkások nettó 61.000 forintos fizetésének 49.000-re csökkentése
  – munkanélküli-segély időtartamának 270-ről 90 napra csökkentése, szociális segély összegének 28.000-ről 22.000-re csökkentése
  – egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése
  – a Munka Törvénykönyvének átírása a munkavállalók számára hátrányos feltételekkel

  – pedagógusok munkaidejének de facto meghosszabbítása
  – tandíj de facto bevezetése
  – asztmás gyerekek emelt összegű családi pótlékának megvonása
  – mozgássérültek közlekedési támogatásának visszavágása
  – egészségügyi járulék emelése

 185. Kedves “határon túl élő magyar”!
  Köszönöm őszinte szavait. Valóban én is így gondolom. Ne szavazzanak azok a magyar állampolgárok, akik ebben az országban sosem éltek, az itteni terheket sosoem viselték.
  Idézem NAGY VEZÉRÜNK ÖRBÁN VIKTOR szavait: ” egy ország szuverenitása szent és sérthetetlen”. Ebbe a hívatlan prókátorok és a becsületüket egy tál lencséért eladók nem férnek bele. Mégegyszer köszönöm.

 186. Igaza van a levél írójának! Igaza van és ezért nagyra becsűlöm,!!…….Szerintem eljut a Miniszter elnök fülébe, és remélem elgondolkodik rajta…………

 187. BÜDÖS GECI AKKOR IS BUKNI FOG! MERT NEKI NINCS HELYE MAGYARORSZÁGON EGY BÜDÖS FASISZTA ILLIBERÁLIS DIKTIS TOLVAJNAK

 188. Egy büszke székely lófő ne adja le magát tacskó csicskájának? OK?! Ha annyira nagy büszke székelyek vagytok, akkor hogy állhattok szóba egy ilyen seggfejjel, mint tacskó? Nem látjátok, hogy csak hülyít benneteket? Ha meg elfogadjátok a pénzét, akkor tényleg csicskák vagytok, sőt orgazdák, mert azt a pénzt ő lopta. Lopott pénzből dajdajoztok? Lopott pénz az EU-s pénz, lopott pénz a magyar adózók pénze. Hogy fogadhatja azt el egy büszke székely? Sehogy. Mert ha elfogadja, akkor tacskó csicskája lesz abban a pillanatban. Kár értetek.

 189. Figyelj szőröstalpú!Én úgy tudom, hogy magyar szarból gyúrták az ilyen buta székelyt, mint te vagy! Amúgy pedig miért nem írsz magyarul?

 190. Látom maga is egy nemzetáruló! Orbán csak a saját haverjait védi meg közben meg kilopja az ország kasszáját!

 191. Vigyazzatok Maria bacsival, az a feladata a neten, hogy provokaljon benneteket, es jelentsen. A hozzaszolasai nem kell eszre venni. Nem szabad ra figyelmet forditani, nem szabad vitaba elegyedni vele, mert raszall es addig prvokolja az illetot, amig valami jelenteni valot nem kapar ossze, amit aztan szepen kiszinezve tovabbithat a megbizoja fele. Egyszeruen agyon kell hallgatni, barmilyen duhosek is vagytok ra. Igy eltunik egy idore, de sajna vissza jon uj nickneven uj fotoval, vagy arctalanul, de mivel nem egy eszleny a stilusa miatt ujbol ra lehet jonni, hog visszatert a szaros gyongyszemunk.

 192. Orbán még eggyet nem tanult meg hogyan kell embernek lenni!!!
  meg hogyan kéne hozzákezdeni ahhoz hogy végre kipróbálni milyen volna ha egyszer igazat mondana de fostok nagyon és jól is teszitek van is mitől féljetek diktisek mert arra számítsatok hogy mi liberálisok nem fogunk titeket kímélni eleget garázdálkodtatok hazánkban mentek a levesbe. Visszafogjuk vezetni Magyarországot a becsület útjára!!!

 193. Senkiházi miért is??Mert más véleménnyel van valaki már senkiházi.Akárki írta jól megfogalmazott levél,bizonyítva hogy nem egy senkiházi..

 194. Minden szó igazság amit baloldal mond .mert Magyarországon nyomorognak az emberek ha nem vetted volna észre és betege milliói halnak meg mert nincs felszerelés de ennek vége 2018-ban és te vén lotyó nyalhatod a siten picsáját áruló gecidnek.

 195. És akkor mi a baj a Magyar oda megy mint turista nektek viszi a pénzt,de ez nem egy idegenforgalmi levél,hanem egy szavazással kapcsolatos levél.Nem értem hogy ezzel mi a gond, senki nem mondta hogy ide ne jöjjön Román NÉZELŐDNI! Csak ne szavazzanak ami kontónkra!

 196. Mi az fáj az igazság? Orbán a legelutasítóbb hazaáruló politikus Magyarországon!!!Akarom mondani mi normális liberális emberek körében mi látjuk hogy milyen pusztulásba vezeti ezt az egykoron Szép Magyarországot csak olyanok mint te nem veszik észre mert átvan mosva az agyatok.Egy fideszest még embernek nevezni is bűn de barátnak se kellene.

 197. KórházakbaN!
  Hányszor mondjam még?
  Egyébként tudom, hogy több millió beteg hal meg, 3 millió gyerek éhezik, 4 millió ember nyomorog és 2 millió elmenekült
  😆😊🤣☺️😎😂🤓😃😀😁😜😄😝😋😆🤡🤡🤡

 198. Siralmas, hogy milyen csúnyán beszéltek egymásról 😉 A posztkomcsi pártok jól összeuszítottak bennteket. Ne féljetek, magyarországi magyarok! Az a pár külhoni szavazat nem fogja eldönteni a választást. A külhoniak java része, vagy azért nem fog szavazni, mert nem akar beleszólni a magyar (bel)politikába, vagy azért nem, mert ugyanolyan lusta, mint a Magyarországon élő szavazópolgár.

 199. A kedves mamád sz.rt ki Téged!
  Zsidózol lelkesen, de duzzogsz, ha közlik Veled, hogy román vagy…
  Na, az ilyen sz.rcsimbókok miatt nem teszem be a lábam Erdélybe, s nem veszek semmit, amit azzal hirdetnek, hogy erdélyi! /Lásd még Nagycsarnok Erdélyi napok – és a sok agyatlan meghülyül, hogy „jaj, erdélyi¨ – az sem tűnik fel nekik, hogy dupla/tripla áron adják a „derék” emberek…

 200. Tudod kihazudik te akkor kaptam 26000 ft ot most 50300 ft ot a kor kihazudik .Nyissad ki a szemed és néz utána .

 201. Orbán mást sem olvas/ott.

  Fodor adott a kezébe könyveket, hogy művelődjön a tanulatlan suttyó. Mondjuk sokat azóta sem változott, megmaradt felcsúti sutyeráknak..

  Aztán Viki kinyírta Fodort, a Fidesz elnöke, az európai libsik alelnöke lett.

 202. a székely soha nem volt és soha nem is lesz magyar, ti a kabar hadirabszolga csatlóstörzs gyermekei ti a büdöstalpú oláhcigányt szartátok, de mi meg titeket

 203. Maria neni en nem lusta vagyok ekezetett hasznalni az en gepemen nincs ekezet mert Austral az az Angol abc -es es az Angolban nincs ekezet a betukon kiveve az I- n, ezerszer leirtam a mostanival ezeregyszer, teszet olvasni, szokta ertelmezni azt amit olvas? vagy az onnek teljessen mindegy, ugynezki hogy sajnos on ir de nem olvas kivallo nemes aszony lehetne.

 204. kitől védi meg brüsszelben a magyar népet? a migráncsoktól, mind az 1294-től, akik nem is akarnak idejönni? nagyon ostoba vagy! bölcs felszólalásai? egy szava sem igaz! tojik ez a nép fejére, a tiédre is!
  de te meg csak a királyi adókat nézed, és hallgatod, amit értelmes régóta nem néz, és nem hallgat! már nagyon ciki a dolog!
  de mondjuk, egy magadfajta hívő, orbánba szerelmes fideszkomcsi szipirtyónak ez magas, mint ragyástóninak a vagyonnyilatkozat, farkasflórinak a tisztesség, kuszaszemű rómeónknak a közgazdaságtan, kupakoslalánknak az érthető beszéd, elsimonunknak a megújuló energia, balogtiszteletesnek az oktatás, és az egészségügy, sintérsanyának a rendrakás, (de sms-t tud küldeni, hogy üljön át egy másik autóba) navostállainak az adóügy, lézeresjanónak az igazmondás, rezsisziárdunk maga a szégyen, tömjénzsótinknak bármilyen feladat elvégzése, és sorolhatnánk őket sokáig!
  ezekre vagy te büszke? meg a felcsúti kivénhedt, pocakos maffiavezérre?

 205. Öcsém de egy nagy barom vagy te nem tudom hogy tud a föld egy ekkora majmot a hátán hordani!!!! Szőröstalpu kereszt anyád bús keserves picsaja. Hozzátok a faszotok a retkes tápos anyátok picsajaba a segejetekkel és az Orbán Viktororotokkal együtt. Nem szorultak és nem is fogok szorulni rá. De hogy idáig jutottatok hogy ezt gondoljátok a magyarokról az már durva. Egy kis értelem sem szorult abba a fulonbaszott agyadba…. Agyadba hát nem hinném hogy az van neked!!!! Amúgy meg sosem voltam és ezek után nem is szeretnék ” MAGYAR” lenni.!!! Maradok vérig Székely.Es igen tudom hogy minden ember nem egyforma szóval akinek nem inge ne vegye magára az itt irtakat…..

 206. A hülye, megvásárolható külhoni magyar gondolatai nem is érdekelnek. Mellesleg aki a magyar nép ellen Orbánékra szavaz, az nem is magyar, az egy hazaáruló senki! Mit szóltak volna, ha annak idején, mi segítség helyett, átmentünk volna Csaura szavazni? Gál Levente a “szerencsétlen” te vagy és orvosra neked van szükséged! Az összes olyan külhoni magyar, aki a magyar nép ellen, a Fideszre fog szavazni aljas áruló és semmi köze a magyarsághoz!

 207. Hát bizony a szavazati jog megadásával a FIDESZ -KDNP bővítette szavazótáborát.Amikor meg az MSZP ellene agitált, meg három millió román munkavállaló érkezésével riogatott, akkor alaposan szűkítette a sajátját itthon is (mert ez errefelé sem tetszett sokaknak és sok okból), a trianoni meg a II. világháború utáni párizsi béke alapján más országokhoz került területeken meg végképpen. Bizony ennek meglesznek a következményei a 2018-as választásokon is.!!Arra azért lenne egy fogadásom, hogy ezt a regnáló kormánypártok vezetése is tudja és ennek alapján fog dönteni olyan kérdésekben, hogy módosítsák-e a ma hatályos választási törvényt, avagy sem.Meg az arra is lenne egy fogadásom, hogy nem fognak a saját érdekeik ellen dönteni.

 208. igen jó testvérek vagytok (!) egészen addig míg a mi pénzünkért miellenünkre nem jöttök a fejünk felett mi elllenünkre szavazgatni .. mi se mentünk a nyakatokba ültetni csau-ra szavazni ! ti mért jöttök a mi csau-nkat a nyakunkba ültetni szavazni ?? ne szavazzatok .. nem ti isszátok a szavazataitok levét hanem mi .. az a bajunk veletek .. NE SZAVAZZATOK ÉS NINCS BAJ !!

 209. Nagyon választékosan tudsz pocskondiázni, de menj el székelyföldre (mondjuk háromszék, csíkszék, vagy edővidékre, olyan szépen beszélnek magyarul, annyira tartják az ünnepeinket, magyar iskolába járnak, sőt a gyerekeiknek olyan neveket választanak aminek nincs román megfelelője. Nekünk van ott testvérközségünk és ha az önkormányzat megszavaz nekik évi 100-200e forintot, tudjuk hová megy.

 210. A migránsokról csak annyit, hogy soros az a büdös hazaáruló patkány évi 1 millió migráns takar betelepíteni ( és ezt ő nyilatkozta le nemén találom ki), akik majd nem tudnak tőlünk továbbmenni, mert nyugat európa le fogja zárni a határait hermetikusan. Most is benne van a levegőben, hogy ausztria a brenner hágót lezárja az olasz szlovén migránsok előtt, a csalagutat is lezárták stb. Mit gondolsz? Kinek lesz ezekkel gondja?

 211. Akármilyen jó is az egész ,csak a levél írója és sugalmazója elfelejti ,hogy a Magyar Államnak kötelessége nemzetpolitikával foglalkozni és a határontúliak -nak ezt kellene figyelembe venni ,és ezért kell szavazni a FIDESZ-re.

 212. Kérlek, h ne sértegesd határontúli testvéreinket! Főleg ne olyan levél kapcsán, ahol azt fejtegeti, h nem akar itt szavazni, erre buzdítja a társait is. Hidd el a szavazók többségét nem az “alamizsna”, hanem az együvé tartozás érzése sarkallja. Inkább örülj, h van, akinek kinyílt a szeme, mert igaz, h csak pár százalékot jelentett a szavazatuk, de lehet, h ez jelentette a 2/3-ot.

 213. Ez egy kamu levél,az erdélyi magyaroknak van elég baja,nem ilyen szinten foglalkoztatja a választás.Azonkivül azt is tudják mifelénk ,hogy a szavazatainkkal nem tudjuk nagyon befolyásolni a választást ,mert csak az országos listára szavazhatunk.Tehát egy újabb libsis ócskaság.

 214. Miket vartyogsz itt össze te böszme qrva????Az ország kétharmada aljas áruló???Te ökör!!!!Te meg a háromszázalékos ellenzékeddel a nagy magyar????Az apád fasza vagy te nem magyar,,,,,

 215. Szomorú látni, ahogy az ország, és a magyarság szépen kétfelé (vagy többfelé) szakadt, mert az önálló, gondolkodásra képtelen egyedek beállnak ilyen-olyan szekták szuggesztív csürhéje mögé. MSZP, FIDESZ, LMP, DK stb. mind ugyanaz a fos.
  Lassan érthetővé válik a délszláv háborúban egy közösségben élő emberek elhülyülése, egymásra lövése.
  Magyarország visszaugrott pont 500 évet. Kb. ilyen lehetett az 1500-as évek eleje 🙁

 216. “Egy erdélyi magyar nyílt levele”…
  Nem unjátok még ezeket az ÁL-NYÍLT LEVELEKET???!!!
  Teljesen egyértelmű, hogy ezt egy balliberális bértollnok fosta ki a tollából, méghozzá nem másért, mint Orbán, és a külhoni magyarok szavazása elleni GYŰLÖLETKELTÉS céljából!
  Egyébként pedig Orbán nem a külhoni magyarok szavazataival fog választást nyerni ( ha nyer! ), hanem azzal, hogy a belhoni magyarok nem kis része úgy utál benneteket balliberális országrombolókat, mint a szart.
  Ezt mindennél jobban mutatja ez a link:
  http://www.valasztas.hu/hu/ogyv2014/861/861_0_index.html
  Ugyanis a Fidesz 2014-ben is elsöprő többséggel vitte az egyéni választókerületek 98%-át.
  Márpedig egyéniben a külhoni magyarok NEM SZAVAZHATNAK, csak pártlistára!!!
  Szóval kussoljatok ti balliberális köcsögök, nyerjetek legalább ugyanilyen arányban jövőre az egyéni választókörzetekben, aztán akkor majd ti lophattok és kúrhattok el mindent MEGINT!

 217. Minyon minden szava igaz! Sajnos ezzel még nincs vége a felsorolásnak. Olyan brutális élelmiszer áremelés volt az eltelt 7 és fél évben, hogy közel duplájára emelkedetr a családok élelmiszerekre költött költsége. Hosszan lehetne még sorolni, hogy gazdaságilag és külpolitikailag milyen visszafordithatatlan károkat okozott az országnak és a magyar embereknek a jelenlegi kormány, de a legnagyobb bűne Orbánnak az, hogy elültette az emberekben az egymás iránti gyülöletet. Soha ilyen ellenségeskedés, ilyen utálat egymás iránt nem volt ebben az országban. Érdemes csak itt elolvasni a hozzászolásokat, kétségbeejtő!

 218. Ez a mézes-mázos és objektívnek álcázott hozzászólás nélkülözi az állításai kötelező belső logikáját. Amit sokan nem látnak át, mert szubjektíven közelítik meg a kérdést. Nekem hamis szirénhangnak tűnik, utóvégre ha egy nemzet vagyunk és egy a sorsunk a Kárpát-medencében, jóllehet határok szabdaltak szét, akkor lehetnek/vannak közös ügyeink is, különösen ami a nemzetpolitikát illeti. És nem csak !…

 219. Figyelj sasmadár, én nem irtam egyetlen szóval sem, hogy a Gyurcsány kormány tökéletes volt, ezzel nem vádolhatsz! Ellenben azt állitom, hogy az átlag emberek jobban éltek, mint ma.Az előző kormány a tizedrészét sem lopta el a népvagyonnak, mint Orbán és korrupt csapata. Volt szociális háló a rászorultaknak és nem az volt a mottó, hogy mindenki annyit ér, amennyije van! A 300,- forintos vizitdíjat pedig sokan visszasírják, főleg az egészségügyben dolgozok. Biztosan tudod, hogy az a pénz ott maradt az egészségügyben bérekre és fejlesztésre! A dilettáns, és hatalomra vágyó Orbán, népszavazást erőltetett, aminek következménye a vizitdíj visszavonása és több 10 ezer orvos és nővér külföldre menekülése lett. Nézd meg milyen állapotban vannak a fővárosi kórházak! Elkeserítő, ami az egészségügyben kialakult. Kórházi fertőzésekben többen haltak meg a Fidesz regnálása alatt, mint közlekedési balesetben 🙁 Szerinted ez igy rendben van? Nem vagyok egyik párt tagja sem, még csak jobb vagy baloldali sem. Egy sima egyszerű diplomás magyar állampolgár vagyok, aki imádja a hazáját és nehezen viseli ahogy tönkreteszik a korrupt, amatőr, becstelen politikusok!

 220. Aki jár Erdélybe, az pontosan tudja, hogy ott nem úgy gondolkodnak, mint ez az állítólagos erdélyi levélíró. És okosabbak is. Okosabbak, mint akik most jólesően helyeselnek. A határon túli magyarok 2, azaz kettő országgyűlési képviselői helyről döntenek. Ehhez még kell 99 a többséghez, amit meg idehaza kell megszerezni. De nem sivalkodna a hazai baloldal, ha nem ők románozták volna le folyamatosan a székelyeket és ezért azok nem utálnák őket annyira.

 221. De az nem jogosít fel benneteket,hogy a Magyar nép ellen szavazatok. Szavazzatok otthon,ahol adót fizettek.Különben is cáfold meg amit írt és ne férgezd le te tetű a Magyarokat.Van róla fogalmad,hogy 7 millió Magyar a Dunába fosná geci királyotokat?

 222. Olvasom itt a sok kommentet. Egy dolgot kéne mindenkinek megértenie. Nem
  a magyart kell a magyar ellen uszítani, hanem annak kell egy adott
  országban csavazni aki ott is él, aki ott is akar élni! Ott akar
  dolgozni, ott akar megöregedni, ott akarja iskoláztatni a gyerekeit, ott
  gyógyítják ha beteg lesz, ott érzi jól magát, és ha ne adj’ Isten
  szabadságra vágyik ott MEGKAPJA. És ha ez így van, nyudodtan szavazzon a
  lelkiismerete szerint bármely pártra. Ellenkező esetben SEMMI TÉTJE
  NINCS A SZAVAZATÁNAK, Bárkire szavaz CSAK rontani tud.

 223. Ilyet egy Erélyi Magyar nem ír!!! Idézet a cikkből! “Az én otthonom Romániában van, de a hazám mindig Magyarország marad!” SOHA NEM FOGJÁK AZ ERDÉLYIEK Romániát AZ OTTHONUNKNAK TEKINTENI!!!!!!!!!!!!!

 224. Így van ők már nem magyarok, külön himnuszuk van Az,hogy valamikor magyar volt a felmenőik,nem az jelenti,hogy dönthetnek a Magyarok nevében.

 225. Elkeserítő ez a hangnem, amit itt olvasok.
  Tényleg ilyen mélyre süllyedtünk volna ?
  Hol van a tolerancia, az empátia ?

 226. Ki nem szarja le mit akarnak a külhoni magyarok? Majd ha itt fizetnek adót akkor pofáznak az életünkbe. Sürgősen keresd fel az orvosod ,igazán rád fér .

 227. Nem értek egyet vele!Hogyhogy ő nem magyar földön született?Erdély magyar legalább is részben még ma is,hogy ki adminisztrálja az más kérdés!Hogyhogy nem érdekli a hazája sorsa?Magyarországon aki nem fizet adót akkor mi jogon választ (segílyezettek pl?),csak szívja a csöcsöt,vagy ha mosogatni van Angliában,Németben az is választhat pedig soha nem fizettet egy fillért be?Aki meg nem magyar állampolgár ,de fizet adót mi jogon nem választhat!Mi a helyzet az őseink adójával vérével ,ki fizeti vissza 1000 évet,a hűséget a koronához…stb!Hülye ez a faszi egy felbérelt köcsög!

 228. László Nagy bemutattad anyád, gratulálok! Én nem dicsekednék egy ilyen anyával, bár a fia éppen olyan modortalan primitiv senki, akinek fogalma sincs a normális kommunikációról. Itt is azt hiszi a kocsmában van az apjával és úgy beszélhet, mint a családtagjaival. Majd, ha elvégezted az általános iskola 8 osztályát és megtanulsz normális hangnemben és helyesirási hibák nélkül leirni egy mondatot, talán szóba áll veled egy magyar ember, addig maradj a román testvéreiddel és azokat sértegesd!

 229. “Szerencsétlen” Gál Levente majd, ha te befejezted a mentális állapotodra kapott gyógyszeres terápiát konzultálok az orvosaiddal és, ha jól viselkedsz meg is látogatlak az intézetben. Addig gyógyulgass és ne fáraszd magad az írással!

 230. gerincteen az aki egyszer így beszél másszor úgy beszél hogy a hatalmat megtartsa .. nem tod ki vóóóót .. segítek gecorbánc .. anyád a gerintelen érted-e ?? ja és barom is azért lett neki egy barom fia aki ráadásul gerinctelen is azért hajlik a gecorbánci seggig hogy kinyalhassa . 😀 😀 😀 😀

 231. nem is azzal van a bajom , az előttem szólónak írtam olvads el és aztán írkálj nekem ..
  most is azt mondom amíg nem szavaznak ide semmi bajom velük.. avval sincs hogy állampolgárságot kapnak , csak ha NEM ITT ÉL NE SZAVAZZON IDE ! . NINCS JOGA ODA SZAVAZNI AHOL NEM “ÉLVEZI” A SZAVAZÁSA EREDMÉNYÉT ..

 232. hoooogyne az az anyád bazmeg .. nem ismerted meg ?? :O :O igaz kurvára ki volt festve .. egyébként ne rám haragudj mert lopnak haragudj arra aki lop csal hazudik herdál harácsol strómanokat tart milliárdos vagyonnal rendelkezik ..ha ezeket nem tenné nekem nem volna mit a pofátokba vágnom .. jaaa barátod neked a hóhér már nem dolgozik , de a kedvedért teérted munkába áll .

 233. Ez a levél ugyanolyan provokáció,mint a túsványosi fütyülő erdélyi lány esete!.Egy komoly erdélyi ember tudja ,hogy mikor mit kell tennie magyar hazájáért!Végig sem olvassa ezt a moslékot ,ami itt folyik iskolázatlan gyűlölködő “emberek “szájából!Léteznek olyan erdélyiek ,akinek ősei többet építettek e hazának Magyarország területén ,mint az itt irkáló kongó üresfejűek ősei ,ha kicsit jobban a dolgok mélyére néznénk, lehet ,hogy kevesebb magyar vér csörgedezik ereikben ,mint sok százezer erdélyi magyar testvérünkében.Tehát minden joguk megvan és ezt ők tudják (hiába a károgás)jobban ,mint az itthoni lumpen liberálisok..!Élni is szabad és fognak jogukkal azok, akiknek megvan a magyar állampolgársága is ,bárhol a világban)Idáig is választhattak amerikai ,ausztráliai stb..magyarok.Választás nem járulékfizetés kérdése ,hanem hazaszeretet,amit az itt gyűlölködőkben még csak szikráját sem látni.A válaszukat tudom ne fáradjanak és nem veszem magamra!

 234. nem is orbánnak kell olvasnia ,olvassák a többi határontúli magyarok és álljanak e mögé a levél mögé nem úgy támogatják a magyarokat hogy szavaznak egy olyan ország irányításánál amihez semmi közük ha igazán Magyarnak tekintik magukat akkor megértik ezt és egy emberként maradnak távol a választáson hisz mi se akarjuk megmondani nekik mi a jó

 235. És te ezen nevetsz hogy a gyerekek éheznek betegek meghalnak kórházakba és a fiatalok elmenekülnek te nyomorult nyílas illiberális fasiszta
  diktis élve ásnálak el. Orbán irigy Gyurcsányra mert Orbánc gecinek még agya sincs !

 236. Az én szememben aki Trianon előtt született az Magyar.Amúgy primitív románok.Náluk ha leány gyermek születik az nem gyermek csak leány.De úgy is mondják hogy nem gyermeke született.Akkor hogy a q..a anyjukba szaporodnak ??A szamár elli a székelyt ?? Már bocsánat !!A legnagyobb becsben és tiszteletben a nőket és az anyákat kell tartani.Az meg hogy nagyképűen úgy mondják hogy ők szarták a Magyart ??Kínjukban egy kis alamizsnáért és állampolgárságért még az anyjukat is.Retkek.Angliában lopnak csalnak ha megkérdezik a nemzetiségét rávágja hogy magyar.Mocsadék Románok nem hiába oláh vezér kell nekik orsós.Hűtlen elégedetlen és szemtelen.Ott árt a Magyarnak ahol tud.

 237. Hahaha! Csupa hazugság,
  4 millió gyerek éhezik,
  3 millió ember nyomorog,
  2 millió ember hal meg a kórházakban
  2 millió ember elmenekült nyugatra

 238. Ohh Robika !!Nincs és nem is volt olyan nemzetiség és állampolgárság hogy székely.A helyes megnevezése Román.És igazad van lehet te nem szorulsz a Magyar segélyekre és kedvezményekre és Magyar útleveled sincs de hogy egy picit tovább láss az orrodnál elárulom neked persze ha nem haragszol érte hogy a mocskos geci rabló orsós az ostoba nyáj vezére és az ország tönkretevője 77 ezer külhoni szavazatot kapott 2014 ben.19 milliárd dollár volt az adósságunk 2010 ben jelenleg 26 !! 37 millió eurót kaptunk felzárkóztatásra és már a Szlovákok és a Románok is meg előztek minket gazdaságilag.Akkor kérlek hogy ne csodálkozz ha felháborodottak vagyunk.Gondolj bele ha annak idején mi Magyarországról megszavazzuk Nicolae Ceaușescu-t mert nálunk épít 3 stadiont és 2 óvodát.Remélem érted.Kellemes napot.

 239. Csak arra mert sem erkölcs sem becsület nincs már itt.Narancs nyáj aki a jó irányba legel a többi meg bánatában vagy jó kedvében szarik rá.A választásra jogosultak 39%-a nem ment el és ha ez jövőre is így lesz akkor a haza elesett.

 240. Óriási tévedésben vagy ,egy szavad sem igaz ,fiktív minden mondatod /mint a neved/. Idióta barom vagy !!!!!!!!!

 241. Egyébként Te magyar vagy ?Ahogy elnézem a böfögéseidet nemzetáruló tetűnek még csak lehet nevezni,de magyarnak semmiképpen.

 242. Te jó nagy hülye vagy ha a hülyeség fájna ordítanál!!! és a fidesz párttagjai között melyik normális? mert eggyet se találtam mindegyik tolvaj gazember
  Nyald ki a seggét a te Mutyiszterelnöködnek!

 243. “betegek meghalnak kórházakba”
  Hányszor mondjam még, nektek proli libsiknek, hogy “kórházakbaN”?
  Soha nem tanultok meg helyesen beszélni és még van pofátok ugatni.

 244. A többség pont,hogy nem szavazott Orbánékra. 2010-ben még csak-csak,de 2014-ben messze nem. Rengeteg szavazatot vesztett és csak a választási törvénynek köszönhette az un,2/3-ot.

 245. Ugyan hagyd. Kb ennyit tud,meg talán a nevét 😀 Engem kifejezetten szórakoztat mert emberi ésszel felfoghatatlanul buta 😀

 246. Igen,meghalnak. A kórház márcsak ilyen. De “csak” azért ennyien halnak meg mert szarért -húgyért dolgoznak a nővérek,orvosok és mindent megpróbálnak megtenni azért,hogy ne szabaduljon el a pokol.

 247. Mert nincs is Orbán a nyomába nem léphet a DK-s demokraták tagjainak! csak szeretne olyan okos lenni mint Gyurcsány Ferenc Ráhelke is pont úgyan olyan hülye is mint az apja! XD Gyurcsány Anna az önerőböl jutott oda ahol most van Ráhelkét megtolták itt megtolták ott jónéhány fideszes geci végigment biztos rajta előrejusson.-

 248. Bizony,hogy éljen. Élje csak meg,hogy az ő nevét a történelemben fekete kerettel,mint a nemzet meggyalázója , kifosztója, Putyinosodójaként említik meg.

 249. Orbántol kell meg a bandájátol megvédeni Magyarországot az embereket aki azt mondja hogy Gyurcsány idején nem volt jobb az hazudik!

 250. Helyette eladta a gyermekeink jövőjét az oroszoknak. Helyette piaci hitelekből merített,magasabb kamatra. Persze érthető is,hiszen ők nem,míg az IMF kontroll alatt tartotta a költekezést.

 251. Mi mostonig sem szavaztunk olyan dolgokra draga tesverem ami a magyar nepet bantalmazta volna,nem vettunk reszt meg elnokvalasztasi szavazaton.Eggyetlen szavazasunk volt az hogy ne engedjek be magyarorszagra a menekult MIGRANSOKAT ,AMINEK viszont ti magyarok ellene szavaztatok .akkor mi a baj az EDELYI szoros talpuakkal vallaszatok vissza Gyurcsany elnok urat hogy ne szorostalpuval legyen tele az orszag hanem MIGRANSAL ,MERT HA NEKTEK IGY JO AKKOR ERE SZAVAZUNK.(MINT AHOGY A KOLEGA LEVELBE IRTA A MAGYAR ALLAMPOLGARSAG NEKUNK semmit sem jelent.)

 252. Egyébként logikusan gondolkodva,ha nem is egymillió és nem is most,de előbb-utóbb szükséges lesz. Nem mondom,hogy arabokat ,de kelleni fognak bevándorlók. Az egész unióban lassan válságossá válik a munkaerőhiány. Ezt természetes születéssel nem lehet pótolni.

 253. Az IMF olyan kontrol alatt tartotta a költekezést, hogy a költségvetési hiány az egekben volt a Gyurcsány-bajnai kormány alatt volt. Ezek tények.

 254. Fölösleges hangulatkeltés ,csak listára szavazhatnak ami egy max két képviselői helyet dönt el …A szavazati jog több ennél ! Figyelj s gondolkodj el rajta … Aki fölvette a Magyar állampolgárságot az védelmet szerzett vele magának , támogatást a megmaradáshoz ( iskolák fönntartása a hagyományos kultúra megőrzése stb gyerekeitek itt tanulhatnak tovább magyarként ) Szavazhatok nem csak a négy évenkénti kormányváltásról ,de akár a saját független Autonómiájáról is v jöhet idő mikor az EU tagság kérdése merül föl , lesz még Magyar kormány amely fölvállalja a gúnyhatáron túliak ügyét és összmagyar érdekért küzdve építi közös jövőnket ! …A szavazati jog nem párt ügy hanem Nemzeti kérdés ! Kérlek szépen ne vedd be a szocik liberálisok ajvékolását … Mi magyarok nem mondjuk azt amit ez a szemét banda diktál , nekünk az összetartozásunk több ennél !

 255. Mert maga nem mi? Gyaláz egy demokrata elnököt egy fasisztával szemben hogy meri Orbánt egy napon említeni Gyurcsány Ferenccel?
  Arról beszéljen 2006-ba gyújtogatott a fidesz tv székház előtt kikre kenték az ellenzékre.

 256. Kedves Zoltán nem azokkal a külhoni magyarokkal van baj, akik büszkék a magyarságukra. Erdély gyönyörű és sok kedves magyar, székely ember lakja. A gond azokkal van, akik bár semmi közük Magyarországhoz (nem itt élnek, nem itt adóznak, nem ismerik az itteni nehézségeket), de szavaznak. Ráadásul, aki értelmes, vagy van itt rokona pontosan tudja mennyit szenved a magyat nép Orbántól és korrupt bandájától. Rosszabb, mint anno Romániában Csau. volt. Tehát, nem az erdélyi magyarokkal van bajunk, csak a gonosz, rosszindulatú

 257. Gratulálok a levél írójának,teljes mértékben igaza van és pontosan látja a történteket.Sajnos ezt Orbán is tudja a gesztus amit tesz a hatalma biztosítása miatt csinálja.

 258. Mert a fideszesek gyújtogattak csak megállította őket és megérdemelték most is önpuccsot szerveznek a fideszesek, és fenyegetőznek, és mi dk-sok ezt nem tűrjük! nem fogjuk hagyni tönkrebasszátok Magyarországot ennél is jobban abból nem esztek illiberális fasiszta disznó hazaárulók a ti időtök lejárt!

  DK-2/3 2018 EZ LEBEGJEN ELŐTTED ANYUKÁM! JAVASLOM GYERE EL SZEPTEMBER 2-ÁN NYUGATI TÉRRE HALLGASD MEG GYURCSÁNY ELNÖK ÚR KAMPÁNYBESZÉDÉT! TUDOD AKI PAPÍR NÉLKÜL IS TUD BESZÉLNI NEKI SENKI NEM ÍRJA LE MERT NEKI VAN ÖNÁLLÓ GONDOLATA ÉS AGYA IS NEM ÚGY MINT ORBÁNNAK AKINEK HABONY ÁRPIKA. IRJA BESZÉDÉT AZON CSODÁLKOZOM HOGY A SEGGÉT NEM Ő TÖRLI KI XDDD

 259. Na egy nemzetáruló!Szerencsére a többség nem igy gondolkodik.Nekik sem mindegy ki a miniszterelnök,Magyarországon.Remélem megtalálja a magyar érzelmü többség.

 260. Az erélyi magyarok, illetve a romániához csatolt magyar földön született magyarok, felmenőktől utódokik magyarok, ilyen levelet nem irnak a Miniszterelnök Urnak. Jo stiu!

 261. Magyarok a lófaszt! Románok vagytok ráadásul a legmocskosabb fajtából! Tetves parazita fideszes kommunisták!

 262. Írja ezt a 6 osztályos, kádár proli mamó , akit már rég el kellett volna földelni ,mert egy haszontalan szarházi kommunista! 😀

 263. Ha valaki maskent gondolkodik az mar senkihazi ellenzek. Ugy tudom demokraciaban szabad velemenyt nyilvanitani vagy megsem? A levelet hataron tuli magyar irta es igen egyet ertek vele. A hataron tul elok ne dontsek el hogy ki is vezese az orszagot ha o nem is itt el. Igaza volt, en is hataron tuli magyar vagyok de nem megyek senkire sem szavazni. Ez a ti meccsetek, jatszatok le. Csak feltek hogy nehogy veletlenul savanyu legyen a narancs…..

 264. Hogy fel van háborodva, a sok parazita székely románcigány, hogy valaki leírta az igazságot! Ezek a patkányok egyedül a pénzért szavaznak ide! Szarnak bele mindenbe! Mind fideszes kommunista patkány! Ugyan olyanok , mint itt a tésztáért vett cigányok!

 265. Na előtört a székely-románcigány kultúra! Legalább számolni megtanulhattál volna, te suttyó proli!

 266. Románok vagytok nem magyarok!!!!!!!! Az a durva ,hogy a román pofátok 98%-a erre a fideszes KISZ titkárra szavazott. Érdemes olvasni itt is a kommenteket. Moslék egy nép vagytok!

 267. A szavazati jog egy lehetőség. Román-Magyar útlevéllel a zsebben könnyű a kritika, FELHÁBORÍTÓ!!!!!!!! 2004.12.05.

 268. Akkor még Mária néne nagy Gyurcsány imádó volt , csak aztán látta ,hogy borul a bili így gyorsan átpártolt a másik tolvajhoz! Ezek mindig is ezt csinálták!

 269. A román kurva anyádat, te féreg!!!!!! Pont ,hogy ti pofáztok itt bele mindenbe te patkány! Nektek kéne érezni ,hogy mit is műveltek!!!!!

  Nekünk is ki kéne járnunk hozzátok szavazni és a legmagyarellenesebb pártot rátok szavazni! Csak ,hogy érezzétek!

 270. Mondjuk cigány KISZ titkár Viktor , aki minden kérdés elől menekül? Vitázni meg évek óta nem mer kiállni senkivel sem?

 271. Teljesen egyértelmű ,hogy a cigány KISZ titkár felvásárolja a székely románcigányok szavazatait! Nem érzed szánalmasnak ,hogy nincs fiatal szavazóbázisotok? Nem állnak melleteket a fiatalok , azok a fiatalok , akik eltartják a hálátlan , szutykos, kommunista seggeteket!
  Hát mi lesz így veletek, kádár proli fideszesek?

 272. NÉPIRTÁSSAL VÁDOLJÁK A MAGYAR KORMÁNYT ÉS A BANKOKAT HÁGÁBAN! –
  „Bankárok az általuk irányított pénzintézetek hitelezési tevékenysége során az embereket megtévesztve csalássorozatok elkövetésére alkalmas szerződések kötésével az adósok százezreit semmizték ki, és ezzel őket olyan súlyos nélkülözésnek tették ki, amely az adósok életfenntartását fizikailag veszélyeztette, illetve tette lehetetlenné, a gyermekvállalást megnehezítette, illetve megakadályozta, továbbá a megfizethetetlen adósság elől az országból elmenekülni nem tudó adósok ezreit hajszolta öngyilkosságba, valamint százezreket az ország elhagyására. … ”
  És ők csak röhögnek rajtatok s kinevetnek! Mi az ijesztőbb? Az, hogy az alsó fokú bíróságok oly sok jogi kihívás előtt állnak? Az, hogy közömbösen alkalmatlanok? Vagy az, hogy javíthatatlanul korruptak? Hiszen más valószínűség nincsen.„ … a bankok nem nyilvántartották a forint tartozást a nyilvántartási pénznemként megjelölt devizában, hanem a folyósítás napján a tartozást átszámították devizára, és a tartozást ezt követően svájci frank … ”
  … Az ügy, amelyet bemutatunk egy egyszerű eset, amely bemutatja a csalást és a hatalommal való visszaélést a pénzügyi bankárok részéről, akik alkalmatlanok a saját uralkodó osztályi pozíciójukat betölteni. …
  … az emberi jogoknak, a méltóságnak, erkölcsösségnek,a tisztességnek, az ésszerű racionalitásnak, a kellő gondosság tanúsításának, a szerződést kötő felek felelősségének, e szerződések „jóhiszemű” teljesítésének elve. …
  •Nem adjuk a házainkat, mert átvertek!
  •Nem adjuk, mert nem volt deviza!
  •Nem adjuk, mert a bank tartozik nekünk!
  •Ellopták az előlegként szolgáló 6 millió 300 ezer forintot tőlünk néhány hónapon belül!
  •És ezt követően a fennálló tőketartozás rövid időn elül megkétszereződött. További információért:
  mediaaccess.hu
  Hungary > A devizahitel szerződésekről és az elszámolásról
  http://www.mediaaccess.hu/index.php?module=sourcepage&id=475&lang=1

 273. Akkor mi is megyünk hozzátok románcigányok! Rátok szavazzuk a legmocskosabb, legmagyarellenesebb pártot! Jó lesz,

 274. Mocskos román vagy te is! Fogd meg a cigánybűnöző KISZ titkárodat meg a kibaszott kommunista sleppjét, és húzzatok ki a faszba Romániába!

 275. A mocskos , székely románcigány fajtád szavazóinak 98%-a szavazott, erre a mocskos, cigánybűnöző KISZ titkárra! Vagy is 98%-uk mocskos, kádár proli!

 276. Te egy mocskos románcigány vagy!!!!! Közöd nincs a magyarsághoz csak felvetted csalással az állampolgárságot!

 277. Román patkányok , ti nem vagytok magyarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csalással felvettétek az állampolgárságot!

 278. Evvel a levéllel csak az a baj, hogy nem egy Romániában élő, magyar nemzetiségű ember írta, hanem a szarfaszú, tetves Jabronka Richárd! ( a levélíró ugyan is elfelejtette aláírni…)

 279. Minden tiszteletem a levél írójáé! Köszönöm neki, hogy nem hagyja magát félrevezetni! 👍 Számomra és még sok magyarországon született és élő honfitársam számára is, ő is igazi magyar, attól függetlenül, hogy egy országhatár túloldalán él, dolgozik.

 280. Ehhez egy erdélyi magyarnak semmi köze nincs mármint az iráshoz!!!Ezt ugyanugy valamelyik soros kutyája firkász böfögte ide mint a többi minden nap előkerült nyilt levelet,,,egy hazaáruló megvásárolt férgek vagytok,,,,,,remélem az egyszerű emberek is előbb utóbb átlátják ezt a sok mocskos ármánykodást!!!!!!!!!!!!!!!!

 281. A “proli ” szo mit takar azt remélem tudja??? Mert ha nem szégyen!!
  Mért kell le nézzni a munkás osztályt? Remélem nem ők adják a kenyeret az asztalodra?

 282. en azt hiszem hogy it akik a kormany elen vanak ezek vagy reszegek vagy drogosok mert nem tujak hogy mi hadarnak it osze visza ,inkab szeretik a idegen bevandorlokat mind a sajat nemzetet az ien emberekert eset szet az orszag mert biztak magukat hogy ideganek vezesek mind pedaul egyuszert a nemetek es mikor volt az osztrak magyar monarkhia csak ezek a drogosok nam tudjak es nem is erdekli az igasag

 283. Hasonló a véleményem. A legtöbb élete valamiért zátonyra futott, de ahelyett hogy magukba néznének, másokat hibáztatnak. Sokan pedig egyszerűen lusták. Lusták tanulni, dolgozni és segélyre ácsingóznak, vagy potya pénzekre. Ez a korszak lezárult, most a munka világa van. Aki dolgozik, gyarapodik. Aki dolgozik, nem irigykedik.
  Ezek itt a társadalom söpredéke. Tükröt kell nekik tartani, tudniuk kell, hogy mit gondolnak róluk a jóérzésű emberek, mint mi.

 284. Azért tartunk itt mert olyan ember van az ország élén aki még szabadlábon van!!! és nem ott ül ahová való!! ez egy Gyurcsány kormányi demokratikus Magyarországon olyanok mint a fidesz tagjai már rég a hűvösön ülénének. Mellesleg megjegyzem szerinted a fidesz pártban szerinted kik ülnek ha nem komcsik te idióta tájékozodjál mielőtt faszságokat írsz hülyegyerek. Az ilyen nemzetáruló agymosott fideszesektől a hányingerem van ti még a levegőt se érdemlitek meg.

 285. En megszavazom ha iger nekem 50 euro segelyt. Minden szavazas lenyege az hogy hogyan lopd el a szomszedaid penzet, anelkul hogy megvernenek. Maskepp nem lenne 50% kozpenz/ado/kotelezo nyugdij/biztositas, hanem max 10%.

 286. Tudod Gyurcsány megmondta megfogja bűntetni a bűnösöket a koncepcios pert illetően!!! és Gyurcsány nem az az ember akivel érdemes újjat húzni. Mert ő Demokrata!

 287. Szekeres Flórián – Először is kikérném a hangnemet, de gyökerekkel szemben úgysincs értelme. Másodszor – én a kedves anyukáját nem kurváztam le, úgyhogy hagyja ki az enyémet is a dologból, főleg, hogy azért engem egy kicsit megneveltek azt illetően, hogy mi a tisztelet – amit a maga megnyilvánulásáról nem lehet elmondani. Harmadsorban – magyar nemzetiségű az édesanyám és egy becsületes munkás hölgy (azt inkább nem írom le, hogy milyen kép alakult ki bennem ezt a megnyilatkozását olvasva a magáéról). Negyedsorban – én nem tegeztem senkit és amennyire neveltetésemtől fogva tudom ezt csak akkor tehetem, ha engedélyt  adnak rá, illetve kikérik maguknak. Úgyhogy én ilyen gyökereknek, mint amilyennek mutatja magát e megnyilatkozása által ezt nem engedem meg. Ötödsorban – ha maga csak az állatok szintjéig ért fel értelmileg (féreg, patkány), az legyen a maga problémája, engem az Úristen embernek teremtett és az is vagyok. Hetedsorban – ott az anyaországban nagyon könnyű pofázni, jöjjön ide élni, ha akarja tudni azt, hogy milyen az elnyomás. Nyolcadsorban – mert vannak olyan  magyar állampolgárok, akik Erdélyből odaszavaznak, hát ez van… – de innen eljutni odáig, hogy mindenkit egy kalap alá venni elég buta gondolkodásra vall. Ha figyelmesen elolvasta volna, amit írtam, akkor megértette volna azt, hogy bár eddig én magam távol tartottam minden onnani csete-patétól, most azon gondolkodom, hogy fontolóra vegyem a magatartásom megváltoztatását – és minderre a maga sértegetése csak ráadás. Kilencedszer – gondolja, hogy nekünk rosszabb lenne, ha maga a PSD-re, illetve a PNL-re  szavazna (a legmagyarellenessebb pártok jelenleg Romániában)? Akkor semmi fogalma nincs az itteni nehézségeinkről, amit mi nap mint nap érzünk. De ha ez a szíve vágya, akkor csak tessék – jöjjön és szavazzon itt…

 288. HAZAÁRULÓI AGYMOSOTT FIDESZES MENTEK A LEVESBE GYURCSÁNY MEGMONDTA HOGY MEGFOGNAK BŰNHÖDNI A BŰNÖSÖK AKIK A BARÁTAIT BESÁROZTÁKÉS NEM SZERENCSÉS GYURCSÁNNYAL UJJAT HÚZNI ÖRÜLHETEK HOGY ORBÁNNAK MÉG EDDIG MEGKEGYELMEZETT ÚGYHOGY KUSS DIKTIS NE FELEDD DK-2/3 2018 MELLKESLEG SZERINTED FIDESZ TAGJAIBA KIK ÜLNEK HA NEM KOMCSIK HÜLYEGYEREK.

 289. ,,De úgy tudom, – s javítson ki ha rosszul tudnám – eddig minden magyar kormány súlyos milliárdokkal segítette a romániai magyarokat.,, Tényleg? A Gyurcsány ,,ezt elkúrtuk,, Ferenc kormány is?

  ,,Ön magyar nemzetiségű román állampolgár,, – szóval a nagy testvér nem kér a kis testvérből? Egyfelől semmi gond, üljenek csak ott a maguk kicsi begubózott országukban, ha csak így tudnak és akarnak gondolkodni, és nem össznemzetségben. Másfelől, én eddig is és ezután is össznemzetségben fogok gondolkodni, ami minden egyes magyar emberre kiterjed világszerte; remélem, hogy maga nem azon emberek közé tartozik, akik az állampolgárságot egyenlőnek tartják a nemzetiséggel.

  ,,higgye el, még többet se sajnálnánk Önöktől, ha ez nem így lenne,, – engedje meg nekem azt, hogy ezt ne higgyem el, inkább szép, semmitmondó szövegnek, bátorításnak fogjam fel. Az én hibám lenne az, hogy van lehetőségem oda is szavazni? Vajon ha annak idején az MSZP adja meg a kettős állampolgárságot és nem Orbán Viktorék, ugyanezt írná?

  Már régóta tudom és most csak megerősítették bennem azt, hogy inkább vagyok százszor ,,bozgor,, itt Erdélyben, mint ,,oláh,, vagy ,,román,, önöknél. És sajnos egyre aktuálisabb azon kannibálos vicc is, hogy ezeket nem visszük haza fiam, mert ezek magyarok és megeszik egymást. További szép napot!!!

 290. Okosan szavakkal kicsi rigó DK-sal beszélsz!!!! nem olyan mocskos Orbán bérenc vagyok mint te! jobb ha eltakarodtok FITYESZES ÁRULÓK DK-SOKKAL NEM ÉRDEMES UJJAT HÚZNI MENNYIT FIZET NEKED A MUTYISZTERELNÖKÖD NYALOD AZ ÁRULÓ PICSÁJÁT?
  MEGSZÍVJÁTOK FASISZTA GECIK 2018-BA!!! KÉSZÜLJETEK FEL NEM AJÁNLOM HOGY GYURCSÁNYRÓL TISZTELETLENÜL BESZÉLJ
  ELNÖK ÚRNAK HÍVD HA MEGSZÓLITOD ÉRTED FITYESZES GECI?

 291. hooogyne az a te anyád nem ismerted meg 😀 pedig deee .. igaz kuuuurvára ki volt festve 😀 😀 😀 😀 😀 XD XD XD.

 292. Pont, hogy ez a cikk akarja összeugrasztani a magyarokat. Valószínűleg nem is egy külhoni magyar írta. Vagy nem külhoni vagy nem magyar. Egyrészt a kinti magyarok szavazata kb. 1 mandátumot hozhat a Fidesznek. Tehát nem döntenek el semmit a Magyarországi választásokon. Viszont elmondhatják a véleményüket, hogy mi a jobb nekik, ha az kormányoz Magyarországon, aki állampolgárságot adott nekik vagy az, aki ellenük uszít és uszított mindig is.

 293. hooogyne az a te anyád volt nem ismerted meg 😀 pedig deee .. igaz kuuuurvára ki volt festve 😀 😀 😀 😀 XD XD XD

 294. hagyd már ezt a migránsozást ..tudod 1 azaz egy migráns se akar itt maradni érted-e ? egy se ! mind megy a pénz után .. kötéllel se maradna itt ..nekem ne mond a szörös talpat nem tudom miért említed vagy mit jelent nem értem ? :O :O
  mint írtam semmi bajom veletek az sem bajom hogy van állampolgársáotok nincs ebvvel baj .. a baj az ha szavazni akartok ide a mi fejünk fölé a mi pénzünkért mi ellenünkre miránk .. na aaaaz zavar .. nem itt éltek nincs jogotok olyat szakasztani a nyakunkba akit mi nem akarunk .. mert azt nekünk kell elviselni ..

 295. hooogyne az a te anyád nem ismerted meg ?? :O :O igaz kurvára ki volt festve .. bár lehet az a baj hogy román és azért vagy ilyen zavarodott .

 296. Anyád a szartalicska komcsi! Te idióta! A fél életem cár komcsik elleni küzdelemre ment rá!

  2017. aug. 17. du. 5:17 ezt írta (“Disqus” ):

 297. Jó, jó és még az sem biztos , hogy tényleg erdélyi magyar, csak megint egy aki “orbánfóbiás” és jól beszél, jó hallani olvasni, hogy ott sem mindenki? Viszont amit ír: ” ne nehezítse meg az életünket azzal a teherrel, hogy nagyobb szakadékot ás közénk, határon túli magyarok és a határon belüli magyarok közé” . Amnéziás lenne? Ki is ásta a szakadékot? Ezek szerint szart sem érdemelnének, nem hogy magyar állampolgárságot, egyetért, elfelejtette volna a népszavazást? Adja vissza, simán és reménykedjen, hogy ha nem ez a “rohadék orbán” nyer, búcsút inthet a magyar állampolgárságának, hisz az ellen eddig is csak románozta őket! Meg aztán szerintük Romániában nem is laknak magyarok, csak rományok?

 298. Pont ilyen szerencsétlen moslékszájú senkiházi miatt ,választanak szívük szerint ,csak azért is erdélyi (magyar igazolvánnyal rendelkezők)Idáig is választhattak amerikai ,ausztrál stb. kettős állampolgárok!Aki külhonban élő magyar, egyik sem ide adózott soha ,de választhatott!Kötelessége volt és lesz!Román cigányok nem választanak Szekeres ,de erdélyi magyarok igen !

 299. otromba hazugság, de a baloldaltól senki sem vár másat, csak mosolyogva less
  ük, mit nem hazudnak még, na mit!

 300. Éppen, hogy szavazzanak csak, ha magyarok, miért ne!
  Na, kuss kis bunkók, bármit írtok, le se szarom, éljen a magyar haza!

 301. Pont, hogy ez a cikk akarja összeugrasztani a magyarokat. Valószínűleg nem is egy külhoni magyar írta. Vagy nem külhoni vagy nem magyar. Egyrészt a kinti magyarok szavazata kb. 1 mandátumot hozhat a Fidesznek. Tehát nem döntenek el semmit a Magyarországi választásokon. Viszont elmondhatják a véleményüket, hogy mi a jobb nekik, ha az kormányoz Magyarországon, aki állampolgárságot adott nekik vagy az, aki ellenük uszít és uszított mindig is.

 302. székely szarta a magyart,ez egy mondás és ette volna meg a szart,így végződik,de minek ez a sok ellenségeskedés,egymás bántása,mire jó ez ? ez is a nagyoknak kedvez sajnos.

  Sajnos az igaz,hogy van aki elfogadta a judás pénzt,de szerencsére vannak kivételek.

 303. miért kel a magyar embert szőröstalpunak nevezni,ő nem román hanem magyar és hogy oda született erröl nem tehet,és a székely magyarokat nem kel nevezgetni sem férgeknek sem parazitáknak ,mert igenis szintiszta magyarok és itteni sok magyar hozzájuk képest a béka feneke allat van.

 304. sajnos így igaz,nagyon is elérte,ezt szerette volna és a magyarság marakodik,ő meg addig a hatalom szerzésén dolgozik.

 305. Ratyi “mami” akcióban … Van az a pénz, amiért eladod a becsületed, ugye? Kamu profil mögé bújva persze, mert valójában szégyelled, hogy csak így tudsz megélni, ha eladod a TISZESSÉGED aprópénzért.

 306. …a hit mindenki magán ügye…de elhinni minden hülyeséget már bűn.
  – íme : “Én egy határon túl élő magyar vagyok. Magyarul beszélek és írok. A nagyszüleim, szüleim és gyermekeim is magyarok, attól függetlenül, hogy nem magyar földön születtünk.”
  Ha már a nagyszülei sem magyar földön születtek akkor ő mitől annyira magyar, és főleg miért izgatja az ki kire szavaz…mert azért az erdélyieknek legalább a szüleik, nagyszüleik még magyar földön születtek…

 307. Na, most hogy kinyaltad a seggemet magadra hagylak primitívségedben és többet ne gyere vissza. Ha fáj gondolkodnod vegyél be valamilyen fájdalom csillapítót.
  Tudod bunkósság ellen jó hatással van az olvasás.
  Most eridj a sarokba és kussolj.

 308. Az egész cikk egy marhaság, ilyen vadakat erdélyi ember nem mond, de ha mégis az egy hülye. Erdély több mint ezer éve Magyarország része és minden erdélyi magyar földnek tartja, milyen erdélyi aki úgy kezdi, hogy ez nem magyar föld? A második nagy marhasáh, hoyg aki nem adófizető magyar ember az ne szavazzon? Akkor a nyugdijasok szavazati jogát akarja megtiltani? Miért ne szavazhatna a Londoban vagy Kolozsváron élő magyar ember ha egyszer magyar állampolgár? A britteknél még a gyarmatokon élők is szavaznak.

 309. beszopizod ezt a gyurcsányoló trollt? mi erdélyeik magyar földnek tekintjük hazánkat és teljes joggal, odaadással szavazunk lelkiismeretünk szerint a nemzet érdekében, mindig bölcsebb döntést hoztunk eddig is mint a csonkamagyarok…

 310. baromságokat beszélsz! persze, te benyeled a fidesz dumáját!
  inkább elmennek a románokhoz, maradnak a szerbeknél, meg bárhol máshol. ide egy sem akar jönni!
  ha sorost büdös hazaáruló patkánynak nevezed, erre egyetlen ok van:
  támogatta anno a fideszt, nagyon sok pénzzel, hogy talpon maradjanak!
  na, azt nagyon kár volt! mert a fidesztól és orbántól mocskosabb, kártékonyabb maffiózók még nem voltak hazánkban!

 311. Gyönyörű párbeszédek, gratulálok!
  Ilyen megosztottsággal nem is lesz egység soha ebben az országban.
  Nálunk tényleg működik, oszd meg és uralkodj!
  Igaz csak ott lehet ezzel a taktikával élni, ahol többségben vannak az ostoba, bunkó, kissebbségi komplexussal élő,tanulatlan, az érzelmekkel és nem a tudatossággal döntő retardáltak.
  Az ilyeneknek kellene elhagyni ezt az országot, de hogy a szavazati jogot megvonnám egy IQ szint alatt ,az biztos!

  Ne rinyáljatok hogy a létminimum alatt éltek,hogy elnyomnak,hogy kilopják a szemeteket,hogy hülyének néznek, mert megérdemlitek!

  Ostoba birkák vagytok, akik nyugodtan aszisztáltok hozzá ,és ahelyett hogy összefognátok, és elkergetnétek a kizsákmányolótokat, csak egymást szapuljátok!

  Hajrá Agyarország,

 312. Ennek az embernek is elmentek otthonról.A kettős állampolgárság választható nem kötelező.Aki kettős állampolgár kíván kívánt lenni megtehette megteheti.Az állampolgárság nem kétféle .tehát nincs első és másodrendű aki Magyar állampolgár annak ugyan azok a jogok járnak mint aki itt született.És ez így van jól.Az árkot pedig azok a nyomorultak ássák akik a szavazatukat szeretnék megszerezni de ez számukra elérhetetlen vágyálom. Ezek a pártok a követjkezőek LMP,Mszp,Együtt,Liberális ellenzék. Nos ők ássák az árkot. és szítják a parazsat és uszítják a Magyart a Magyar ellen önös érdekből a szavazatok miatt,mert aki a kettős állampolgárságot választotta annak a 99% Fidesz szavazó lett.Savanyú a szőlő kedves ellenzék ,de ezt a békát lekell hogy nyeljétek.Idegenszívűek vagytok kishitűek és nyomorultak egyben.Végre van egy kormányonk akik felvállalják az össz magyar felemelkedést és jól van ez így .

 313. Nyomorult tudatlan megvezetett agyhalott vagy ,ha kívánod elmagyarázom miért ,de félek a primitív agyad felsem fogná miről beszélek

 314. Kezeltesse magát mert ,ha így folytatja agyvérzést kap!Minden embernek van önálló véleménye és arról ismerszik meg (ha idegen…)élni is fognak az emberek lehetőségeikkel.önt már sokan megismerték ,mit mondjak annál inkább…,hogy beteljesedjék a jóslatom!

 315. Így van vagy is szaros románcigányok vagytok, akik parazita módjára élősködnek a magyarokon, és a pénzért bárkire ráhúzzák az x-et!

 316. Például az ellenszél cikkíró.
  Olvassa el a hozzászólásokat!
  Minket, úgy látom nem tud összeugrasztani, de vannak lumpen hozzáállásúak, akiket igen.
  Ezt használják ki az idegenszívűek.
  “Oszd meg és uralkodj!”
  Ismerős, ugye?
  Szép napot! ☼

 317. Vidd magaddal a névrokont és majd ha bevezet 49 uj adót amit nekünk kell fizetni akkor morogjál.Vagy akkor ha bemegyek a kamrádba és elhozom a kajádat, mert ti a mi adóforintjainkat siboljátok el.Veritek a melleteket a magyarsággal. Te már ott születrtél ott a hazád. =7nemzetiség lakik Erdélyben.Fogjatok össze váljatok le Romániáról és hozzátok vissza magatoknak Erdélyországot. Az megcsinálni gyáva vagy te és társaid is csak a markotokat tartjátok, minnél több pénzért.

 318. te nagy okos mond meg hogy erdej hany evig tartot magyarorszaghoz es mit jelent neked TRIANON es azutan beszelj , es tanuld meg magyarorszag tortenelmit es mit nem fertek orban kormanytol mikor meg ved titeket a teroristaktol es a sok bevandorloktol osze akarja tartani a nemzetet emeli a fizetesket a nyugdijatokat es meg sok mindent amit nem mindent irok le neked mert ugy sem tudod fefogni

 319. Nagyon jó, csak ezer százalék, hogy ezt nem határon túli, hanem határon belüli írta.

  “Ui.: Remélem, levelem eljut más határon túl élő magyarhoz is, és belátja, hogy ez a választás, nem a mi választásunk. Nekünk se jobb, se rosszabb nem lesz az életünk.”

  Ez nem Orbánnak szól, hanem a határon túli magyaroknak, hogy ne szavazzanak. Hozzá kell tennem, hogy én is Orbán és bandájának eltakarításáért drukkolok, de ez elég gyerekes. Arról nem is beszélve, hogy a külföldre migrált egy millió magyarból, akiknek így teremtettek egy millió munkahelyet az elmúlt nyolc évben, hányan fognak szavazni. Elvileg erről az oldalról sem etikus szavazni. Idióta nyugdíjasok és nagycsaládosok fogják megszavazni ezt a bandát, mert három kölyök után nem vonnak adót és a bruttót viszi haza. 🙂

 320. A logikát sem értem. Ha a levél íróját zavarja a szavazati jog akkor nem biztos, hogy az a megoldás, hogy mindenkitől el kell venni hanem az, hogy ő nem él vele.

 321. Aki adót fizet, az szavazhat. Ne más mondja már meg, hogy ki lopja el a pénzünket. Szavazzon az adója után, s mindjárt másként látja a kérdést. Én zsidó vagyok, hol szavazzak, hol fizessek adót?

 322. A demokrácia alapja a választó jog. Mindenki arra adja le a szavazatát akire akarja, vagy ha nem akar, ne adjon le szavazatot. Ennyire egyszerü, nem kell ezt ragozni.

 323. A tanulók, háztartásbeliek, betegek, leszázalékoltak, nyugdíjasok nem szavazhatnak maga szerint? Náci, vagy libsi tetszik lenni?

 324. Én trollkodok? Csak mert meg akarom védeni Magyarországot egy tolvaj gazembertől aki a kormány élén éktélenkedik??? és a nép pénzét elherdálja a hobbijaira nézzél már tükörbe ember és nézz szét a világba milyen nyomor van szóval te nekem ne okoskodj!!! Csak a hülye nem veszi éstre hogy Gyurcsányék az egyetlen mentööv ahhoz hogy egy demokratikus ország legyen!!! Magyarország tudod értelmezni kéne az öszödi beszédet és nem csak részleteket kiragadni belőle!! Sok okoskodoval tele van a hócípőm!!! Osztjátok itt az észt azt fingotok sincs semmiről!

 325. FASISZTA ILLIBERÁLIS FITYESZ BÉRENC VAGY TE IS LÁTOM TAKARODJATOK MÁR EL A PICSÁBA!!!! NEM LOPTATOK MÉG ELEGET??

 326. Sorost a szádra ne vedd öreglány bezzeg akkor jó volt Orbánkának mikor a pénzén tanítatta bár nem sokat okosodott a a tolvaj geci csak annyit megtanult lopni!!

 327. Na megszólalt egy nemzetáruló!!! fityeszes Orbán Magyarország szégyene és ami a legnagyobb baj nem ott van ahová az ilyenek valók majd Gyurcsány odajutatja ahová való aztán szoptok DK-2/3 SZOKJATOK HOZZÁ ÉS EGYRE GYARAPODUNK AZTÁN A VEZÉRETEK MEHET GRÁZBA KEZELTETNI AZ ELMEBAJÁT XDDD AGYÁRA MENT A HATALOM EGY OLYAN EMBERT VÉDESZ AKI MILLIÓKAT LÖKÖTT A SZEGÉNYSÉGBE ÉS ÉHEZŐ GYERMES CSALÁDOKTÓL LOPTA EL A PÉNZT CSAK AZÉRT OLYAN STADIONOKAT ÉPÍTSEN AMIRE SEMMI SZÜKSÉG! ÚGYHOGY TI FITYESZES TROLLOK JOBB HA KUSSOLTOK ELTAKARODTOK INNÉN!

 328. Szerinted a fidesz tagjai mi ha nem komcsik? hülyegyerek tájékozodni kéne nem Orbán hülyeségeit nyomni! mi szégyelni való van abban ha valaki kommunista? Látom ti utáljátok az igazat hallani pedig bukni fog a hazaáruló. még ahhoz is gyáva volt Sorostol elnézést kérjen! Örülhettek ha Gyurcsány megkegyelmezik neki

 329. Remélem még a szülinapod előtt elfújod a gyertyát seggnyaló köcsög.
  Csak tudd amit nektek ad a szavazatokért azt az otthoniaktól veszi el.
  Gyermektől, dolgozótól, betegtől, nyugdíjastól! Ha ez a kormány le lesz váltva, márpedig valamilyen módon le lesz, akkor egy tisztességes partneri kapcsolat lesz kialakítva az Erdélyben és más helyen rekedt honfitársainkkal. Nem mint a mostani függőségi támogatási rendszer.

 330. milyen koze van a magyar allampolgarsagnak hogy a szekely roman kijuthasson angliaba.Mert angliaban olyan mindegy hogy szekely roman vagy magyar vagy a nemet erre azt mondja EGAL.

 331. ” tájékozodni kéne nem Orbán hülyeségeit nyomni!” Amennyi értelme van Gyurcsány hülyeségeit nyomni…
  “mi szégyelni való van abban ha valaki kommunista?” Szégyellni nem kell, de elfogadni sem…
  “Örülhettek ha Gyurcsány megkegyelmezik neki”
  A baloldal a süllyesztőben van, és sokáig ott is marad…

  És mielőtt bő nyállal, vörös fejjel elkezdeni fröcsögni, NEM VAGYOK FIDESZ BÉRENC!

 332. épp hogy a DK erösödik azért szavazna egy csomó ember a DK-ra mi? FOSOL TE IS GYURCSÁNYTÓL CSAK A HÜLYE NEM ÉRTI
  MEG Ő LEHET AZ ORSZÁG MEGMENTŐJE!

 333. Mondtam hogy kellő tisztelettel és alázattal beszélj elnök úrról a DK pártelnökéről beszélsz több tiszteletet tahókám. mit nem értettél rajta? Hol voltak az emlékeid akkor mikor Gyurcsány Ferenc eltörölte a tandíjat és kórházakat építetett és autópályát és munkahelyeket bíztosított több millió embernek? és ingyen tankönyveket biztosított az iskolákban! hee azt már elfelejtetted el hát csak ti fityeszes bérencek a tolvaj gazember Orbán hazugságait jegyzitek meg Orbán szopó nemzetáruló!!! jobb ha hozzászoksz ehhez DK 2/3 2018 Nem hagyjuk hogy megint csaljon a fidesz mint 2010-ben mert résen leszünk Örülj neki hogy eddig nem jutatta még Gyurcsány Ferenc Orbánt ahová való a hűvösre.

 334. Én még soha nem olvastam ilyen gyönyörű levelet. Úgy tartalmilag, mint nyelvtanilag nálam toppon van. Nagyon nagy kár, hogy a hozzászólások minősíthetetlen trágárságokról szólnak, tisztelet a kivételnek.

 335. A külhoni szavazatok megemelik a érvényes voksok számát, és ezzel növelik a bejutási küszöböt, jól alátesznek a kispártoknak.