Csúnya, rút ráfázás következik, ha Orbánék nem keresik elő a számlákat

Kép forrása: MTI

Nagy szerencséje van a Fidesznek, hogy nem sikerült megállítania Brüsszelt, hisz a 2014-2020-as uniós ciklusban, a támogatás összege 618 milliárd 445 millió forint. Ezt az összeget használhatja fel fejlesztésre a kormányzat, de a pénzt csak a számlák bemutatása után utalja át az unió az egyes tételeket.

A Fidesz hatalmas ütemben tapsolja el a pénzt, hogy minél több mindent adhassanak át választás előtt, de számlákat eddig nem igazán sikerült még elküldenie Brüsszelbe. Ebből adódóan jelentős hiány lépett fel az uniós programok egy részénél. A kormány viszont úgy döntött, hogy 700 milliárdos mozgásteret biztosít magának.

A Miniszterelnökség az MTI érdeklődésére közölte, az eredeti támogatási előirányzat 618 milliárd 445 millió forint volt, a túllépés engedélyezésére pedig azért van szükség, mert „Magyarország hatékonyan, más tagállamokhoz képest gyorsabban használja fel az uniós fejlesztési forrásokat.”

Szóval gyorsan ki kell venni annyi pénzt, amennyit csak tudnak, mert jövőre nem biztos, hogy hatalmon tudnak maradni.

A Miniszterelnökség továbbá fontosnak tartja azt, hogy egy napra se fordulhasson elő olyan helyzet, amikor a késve érkező utalások miatt egy pályázó később jut hozzá a fejlesztéséhez szükséges, államtól várt forrásokhoz.
Képzeljük csak el, milyen csalódott lenne szegény Mészáros Lőrinc, ha várná a milliárdokat, de azok nem érkeznek meg időben. Ugye senki se szeretné, ha csalódott lenne? Na, kell az a 700 milliárd mozgástér, valamiből ki kell fizetni a haverokat, amíg nem jön meg az EU-s pénz!

loading...