Világbotrány a világbajnokság helyett: egy évet csúszhat a vizes VB?

Kép forrása: MTI

Egy éves csúszásban vannak a vizes világbajnokság előkészületei. Egymást követik a botrányok a vizes vb-t körül. Sorra derülnek ki olyan információk, hogy növekszik az épületek építésének költségei, és hogy még így is – a temérdek elszórt pénz ellenére -, iszonyatos csúszásban vannak az építkezések – írja a Magyar Nemzet.

Az utóbbi hetekben-hónapokban rengeteget lehetett arról olvasni, hogy a tervezett sokszorosára emelkedett az az adófizetők zsebéből kivett összeg, ami elsüllyed a vizes vb magyar mocsarában. Korábban a Hír Tv írta meg honlapján, hogy az eredetileg negyvenmilliárd forintból megszervezendő világbajnokságra további több mint hétmilliárdot csoportosítottak át, indoklás nélkül. Így a költségek már elérik a százmilliárd forintot.

Azt, hogy miért ugrott több mint a duplájára a felhasznált pénz, sem a főváros vezetője, a fideszes Tarlós István, sem a kormány nem indokolta. Továbbra is menekülnek bármiféle kommunikáció elől, persze leszámítva a szüntelen sorosozást, de amikor lényegi kérdésekben – például a közpénzek esztelen költése – kellene valamit mondani, csendben vannak, vagy csak annyit mondanak erre is: „Soros”. Lényegében – a saját szemszögükből – jól csinálják, mert mostanság a magyar média nagyon sokat foglalkozik a tüntetésekkel és minden mással, csak az igazán fontos, a Fidesznek sokat ártó kérdésekkel nem. Pont ez a célja a Fidesznek azzal, hogy CEU-val, sorosozással, civil-törvénnyel elterelik a figyelmet a felháborító lopásaikról.

Amellett, hogy a fenti témák is roppant fontosak, másról is beszélnünk kell: a Magyar Nemzet információi szerint még mindig a tenderek kiírásával és azok érvénytelenítésével vannak elfoglalva az illetékesek, úgy, hogy közben már csak nyolcvanhat nap van hátra a kezdésig.

Állítólag a Duna Arénával nem lesznek csúszások, de a balatonfűzfői uszoda felújítására kiírt tendert a napokban érvénytelenítették. Hogy mikor kezdődhetnek el a munkálatok és hogy mikorra fejeződnek be, senki sem tudja. Lehetetlennek tűnik, hogy a július 14-i kezdésre bármi is legyen a felújításból. A teljes káoszt az is jellemzi, hogy a vízilabdameccseknek otthont adó Hajós Alfréd uszoda mobil lelátójának építője a mai napig kérdéses… Az viszont nyilvánvaló, hogy a Magyar Nemzet forrása azt nyilatkozta a lapnak: egy év kellene még ahhoz, hogy minden a helyére kerülhessen.

Az építkezései csúszások és a tervezett összeg többszörösének felhasználása mellett az is fejfájást okozhat a szervezőknek, a kormánynak (na, és az adófizetőknek is), hogy a jegyeladások is rosszul mennek. Sokkal lassabban kelnek a jegyek, mint azt remélték. A kormány kommunikációja és kampánya a vizes világbajnokságot illetően nem olyan intenzív, mint amikor sorosozni „kell”. Itt ugyanis csendben is tudnak lopni, a hírverésre nincs szükségük, mivel akkor még több ember szerezne tudomást arról, milyen arcpirító rablás zajlik a világbajnokság körül.

A Fidesznek az az érdeke, hogy inkább Sorosról, a CEU-ról meg a civilekről szóljon a közvita.


A cikket beküldte az Ellenszélnek: Nagy Zsolt

32 Comments

 1. MNO: “Hallottunk olyan véleményt, miszerint ahhoz, hogy minden tipp-topp legyen, mostantól még egy év kellene” -> Itt: Egy éves csúszásban vannak a vizes világbajnokság előkészületei

  Mari neni azt hallotta a kozertben…

  Hitelessegetek: 0

 2. Aztán majd jönnek a perek, mert az alvállalkozókat nem fizették ki. Talán a lopás helyett mégiscsak jobb lett volna melózni. Persze tudjuk, hogy lopni azért sokkal könnyebb.

 3. Ha a pénz nagyrészt valóban el lopták ezek a tetvek, akkor tényleg kell még 1 év. Viszont a választásokkor jó lesz újra szalagokat vagdosni Tarlóséknak.Parádés majmok.

 4. A vizes vb előkészületeiéért felelős figurák hitelességével nincs véletlenül problémád? Csak azért kérdezem, mert
  – ma már a sokszorosánál tartunk árban annak, amit vállaltak – miközben tételes elszámolásról szó sincs – ma is számolatlanul, indoklás nélkül öntik a milliárdokat ebbe a történetbe.
  – a fedett főépület külleme, szerkezete köszönőviszonyban sincs azzal, amit a tervekben bemutattak
  – a magasugró tornyot gyakorlatilag elfelejtették, utólag csapták a költségekhez,
  – többen adtak hangot az aggodalmuknak, hogy nem abban az ütemben zajlik a beruházás, ahogyan kéne…
  Az ő hiteltelenségükkel nincs baj, azokéval, akik mindezt szóvá teszik azokéval igen? :/ :O

 5. tomból a VOLDEMORT effektus! a megbizásokért, gondolom én, egyre többet kell leadni zsebbe és mára ez elért egy olyan kritikus nagyságot, hogy már aranyáron sem érdemes az úszó vb.-re bármit is elvállalni! korrupicó az egekben, hisz jövőre választás és ha bukta van, akkor elapad a pénzözön és a dédunokáknak már lehet, hogy dolgozni kell menni!

 6. Elbukták ugyan az olimpiát, de mégis építik.
  Ez az uszoda projekt (Puskás stadion) az élő bizonyíték rá, hogy az olimpiai létesítmények is túlárazottak lesznek, és amit csak lehet kilopnak belőle…

 7. A terrorizmus elterjedtsége miatt ma már senki sem akar tömegrendezvényekre menni. Rió is ezért lett csőd. Itt sem fognak elkelni a jegyek. Akit érdekel, megnézi a neten, mikor épp ráér. Esetleg pár régi vágású szurkoló a tévében nézi majd valós időben. De jegyet minek venne bárki? Saját szemével sose láthatja olyan jól, mint egy mai high-tech kamerán keresztül, amellyel még a versenyzők szempillájára is rá lehet zoomolni.

 8. “A Fidesznek az az érdeke, hogy inkább Sorosról, a CEU-ról meg a civilekről szóljon a közvita.” Ezen nem kell csodálkozni! “Ebben jók”!! Amikor pedig meg kellene mutatni, hogy amit elvállaltak, felelősen, határidőre, színvonalasan, s főleg nem a költségek állandó növekedéssel, meg tudják csinálni……. na akkor jön a jól bevált elterelő politika! S még van valaki, aki ezt nem veszi észre??!!

 9. Sajnos nem röhej, a jelenünkböl vagyunk kiforgatva, szétlopva, a szük elit röhög azon, hogy Te a napi 12 óra melóban agonizálsz, ök viszont tejjel-mézzel folyó kánaánt építettek fel maguknak !

 10. Ha ők, a felelősök nem mondanak semmit, akkor honnan tájékozódjunk?
  A vörösbegy egy kedves madár, te meg egyszerűen egy MADÁR vagy, akinek tollas a háta!

 11. Rohadnátokmeg ti korruptlopós fidik meddig és mennyire akarjátok tönkretenni az órszágot és az embereket ha nem is ti de a gyerekeitek bánni fogják hogy ti vagytok a szüleik

 12. Ennyi pénzből már az olimpiát is megrendezhették volna,most meg olyan céget sem találnak,aki vállalná 3 hétre az üzemeltetését az Arénának.Ebből is látszik a dilettantizmus,hogy ilyen rövid időre keresnek üzemeltetőt.Nyilván azért túlárazottak a létesítmények,mert sok ember áll “sorban” a “zsetonért”.Mire mindenkit kifizetnek,lesz egy olyan objektum,mint Szolnokon a Dzsúdó csarnok,amit nem lehet igénybe venni,mert életveszélyes./Haveri építkezés/

 13. Várhegyi Imre: Hála Veszprémnek,Tapolcának,stb. már NINCS a FIDESZnek 2/3.-a. Hiszem egyre többen vagyunk,kik gondolkodunk és teszünk is érte:FIDESZ-KDNPnek 2018.-ban legalább 2-3 %.-al kevesebb voksa legyen,mint a parlamenti ellenzékieknek.Van ebben az országban olyan /múlt,jelen/ kormány illetve kormányra törekvő párt,amelyik nem lopott és nem lopna,ha maradna illetve ha kormányra kerülne ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.