Dobrev Klára: Ha Sulyok megbukik, ne tartsuk el élete végéig

Dobrev Klára törvénymódosítást kezdeményez.

Dobrev Klára sajtótájékoztatót tartott, amelyben bejelentette: törvénymódosítást kezdeményez. Úgy véli, egy bukott köztársasági elnököt ne illessenek a különféle juttatások.

Szolgálati lakás, 3 fős titkárság, autó, pénz: mindez jelenleg jár Novák Katalinnak, hiába bukott el. Sulyok Tamásnak is járni fog, ha Dobrev Klára feljelentése után lemond, vagy lemondatják.

Elég egy hétig köztársasági elnöknek lenni ahhoz, hogy élethosszig járjanak a milliók és a különféle juttatások. Dobrev Klára törvénymódosítást kezdeményez:

„Az a köztársasági elnök, aki idő előtt távozik, amiért lemond, megbukik, lemondatják, ne kapjon élethosszig tartó juttatásokat.” Kivételt csak az az eset képezne a DK-MSZP-P listavezetőjének törvénymódosításában, amikor egészségügyi okból mond le valaki az államfői hivatalról.

Minden más esetben a juttatások ne járjanak neki!

Ha a Fidesz nem szavazza meg a törvénymódosítást, kíváncsian várjuk, vajon milyen érvekkel indokolják ezt.

Az ügy előzménye, hogy Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője különösen nagy kárt okozó csalás bűncselekményi gyanúja és hivatali kötelesség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés bűncselekményi gyanúja miatt feljelentést tesz Sulyok Tamás ügyében Polt Péter legfőbb ügyésznél, valamint eljárást kezdeményez az Alkotmánybíróságnál annak vizsgálata céljából, hogy Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság tagja, elnökhelyettese, majd elnöke 2014. szeptember 28. és 2019. október 4. napja között folytatott ügyvédi tevékenysége, valamint kézbesítési megbízotti jogviszonya szerinti tevékenysége az Abtv. 10. §-a alapján összeegyeztethető volt-e alkotmánybírósági tag megbízatásával.

loading...