Szégyellje magát az összes pap, aki ettől az ocsmányságtól nem határolódik el

Szégyellje magát az összes pap, amelyik ezt támogatja.

Egy jóérzésű pap vagy lelkész elhatárolódik attól az ocsmány fideszes javaslattól, amit épp most nyomnának le a gyermekek torkán. Eszerint egyházi személyeknek nem kell jelenteniük a gyermekbántalmazást, ha gyónás során szereztek róla tudomást.

Nincs olyan titok, amit jobban kellene védeni a gyermekeknél! Aki nem így gondolkozik, az K. Endréket védi, a pedofilokat, a gyermekbántalmazókat és az összes olyan mocskot, ami miatt ma a keresztény egyházakat – teljesen jogosan – gyermekek számára nem biztonságos környezetnek tartja a közvélemény,

A módosítás úgy szól, hogy a jövőben nem lenne jelzési kötelességük az egyházak vagy vallási egyesületek „vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagjainak” olyan információval kapcsolatban, amire titoktartási kötelezettségük vonatkozik. A május 3-án beadott javaslatot itt lehet elolvasni.

egy jóérzésű pap elhatárolódik ettől.

Minden olyan egyházi személy, aki ettől élesen nem határolódik el, az szégyellje magát! Nem lehet semmiféle Istennel és semmilyen egyházi rítussal megmagyarázni azt, hogy miért kell újra és újra hallgatni. Miért kell nem beszélni arról, amiről talán egyedüliként a lelkipásztornak nyílik meg egy gyermek?

Nem volt elég a kegyelmi ügy? Nem volt elég az a sok bántalmazás? Az egyház még ennél is többet akar? A Fidesz sorra gyártja le a javaslatokat, hogy minden eddiginél nagyobb teret adjon a gyermekbántalmazóknak. Miért? Mégis kinek éri meg mindez? Ki akarja annyira ezt ott a kormányban és az egyházak élén? Egy pap vagy egy politikus?

Úgy tűnik, hogy valaki vagy valakik szeretnék, ha mindenáron fedeznék őket. Ezzel csak azt érik el, hogy még jobban eltávolodnak a családok az egyházaktól. A legutóbbi népszámlálás szerint 900 ezer katolikus eltűnt, de a többiek sem állnak jól. Amíg ilyen ocsmány javaslatoktól nem határolódnak el, ez nem is baj.

Ne hagyd abba az olvasást, számos érdekes és tartalmas hírt találsz az Ellenszél felületén, sokféle témában ide kattintva!

loading...