Újabb brutális támadás: Egy DK-s önkormányzati képviselőjelöltet bántalmaztak

Dobrev Klára

„Az április 25-i, ellenzéki aktivistákat ért budapesti támadássorozat sajnos csak a kezdet volt” – mondta el sajtótájékoztatóján a DK-MSZP-P EP-listavezetője, Dobrev Klára.

„Egy újabb borzasztó támadás bizonyította be, hogy az Orbán-rendszer már nemcsak esetenként, hanem a választási kampány szerves részeként, az ország egész területén hajlandó politikai erőszakot alkalmazni. Április 28-án, vasárnap Jászapátiban egy férfi a nyílt utcán rátámadt az éppen ajánlásokat gyűjtő, DK-s önkormányzati képviselőjelöltre, Ungvári Istvánra. Az ellenzéki politikust már napok óta fenyegetették, ami végül odáig fajult, hogy támadója ököllel olyan erővel mért ütést a képviselőjelölt fejére, hogy mentőknek kellett őt kórházba szállítani.

A DK szerint a politikai erőszak fokozódása kizárólag Orbán Viktor érdekeit szolgálja, de​​​ nem fogjuk hagyni magunkat! Meg fogjuk védeni az ellenzéki közösséget minden támadástól. Addig fogunk küzdeni, amíg az Orbán-rendszer meg nem bukik, és a Fidesz el nem tűnik a hatalom közeléből. Ezért egyesítettük az ellenzék erejét a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájával és közös önkormányzati jelöltjeivel. Ezért tudjuk csak mi elvenni Orbán Viktor többségét június 9-én, amivel előrehozott választásokat fogunk kikényszeríteni” – fogalmazott a képviselő.

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! 

loading...