Jó hírünk van: a következetesség a fiatalok körében sem ciki

Következetesség, fiatalok, Dobrev Klárával.

Nem szégyelljük azt, amit gondolunk a világról. Akkor sem, ha épp mást diktál a divat. Mi nem februárban jöttünk rá arra, hogy nem szeretjük a Fideszt. Tudtuk ezt már régóta, és büszkén fel is vállaltuk.

A fiatalok miként gondolkoznak? Először is:

  • Meghallgatják, mit mondanak azok, akik oktatják őket, és akik megéltek olyan időket, amiket ők koruknál fogva nem élhettek meg,
  • Felmérik, hogy jelenleg melyik az a komolyan vehető politikai erő, amelyikkel zokszó nélkül közösséget vállalhatnak,
  • Végül döntenek. Akik tájékozódnak, és megfontolt döntést hoznak, nem a békemeneten pózoló médiacelebet választják.

A plakátfotót is lopták a fideszesek.

Magyar Péter a békemeneten.

Nincs abban semmi rossz, ha valaki következetes, és ugyanazt mondja, függetlenül a széljárástól. Dobrev Klára és a mostanra kialakult szociáldemokrata-zöld szövetség (amelynek része Karácsony Gergely és az MSZP, a Párbeszéd is) részletes programmal rendelkezik. Hiába sulykolja a gyurcsányozást a kormánymédia, hiába próbálják a szövetséget összemosni Sorossal vagy bárkivel, aki az aktuális ellenségkép, egy dolgot nem vehetnek el tőlünk, büszke baloldaliaktól:

Mi akkor is azokat mondtuk, (amit később Magyar Péter a színpadon puffogtatott saját ötletként) amikor még a nagy atombomba-szóró büszkén feszített a békemeneten. Nem az aktuális trend határozza meg, hogy ki gondolja komolyan Magyarország élhetővé és boldogabbá formálását. Hiszünk egy olyan hazában, ahol fellélegezhetünk, és ahol érdemes élni. Ebbe nem tartozik bele a Fidesszel való bárminemű együttműködés.

Ezt a politikát a DK-MSZP-P szövetség képviseli következetesen. Most nem a pártatlanság idejét éljük: el kell döntenünk, hogy hiszünk-e egy szélhámosnak, vagy hűek maradunk magunkhoz.

Mi döntöttünk, és Te?

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! 

loading...