Gyurcsány Ferenc a politológus hallgatók táborában kendőzetlenül beszélt, telt ház előtt

Gyurcsány Ferenc látható a képen a politológus hallgatók táborában.

Gyurcsány Ferenc a politológus hallgatók táborában járt, ahol telt ház előtt tartott előadást. A lelkes fiatalok mind értelmiségiek, a közélet iránt érdeklődők. A DK elnöke történeti áttekintés után aktualitásokról is kendőzetlenül beszélt.

Természetesen a Magyar Pétert érintő kérdések sem maradtak el. Gyurcsány Ferenc a Varga Judit volt férjének színrelépéséről szóló gondolatait az első interjújával kezdte:

„Akkor úgy aposztrofálta magát, mint aki onnan jön, de velünk, rendszerellenesekkel van. Olyan ember, aki titkok birtokában van, és ezeket a titkokat meg fogja osztani a nyilvánossággal, hogy véget vessen a rendszernek…

…első körben az ellenzéki szavazókat szólította meg ezzel. Azt állítja, hogy nem politikus, de le fogja rántani a rendszert. Egy későbbi fázisban aztán azt mondja: politikus vagyok, de nem csak a NER-t akarom leváltani, hanem mindenkit, aki él és mozog. Az ellenzéket is.

Azok jártak el helyesen, akik csendben maradtak, mint ahogy mi is tettük, és kivárták, miről szól ez a jelenség. Kiderült aztán, hogy miről szól. Vannak, akik kiegyeznek azzal a rendszerrel, ami bármilyen, de Orbán nem lop, és van egy olyan felfogás is, ami ennél elvibb. Magyar Péternek nem a rendszerrel van baja, hiszen egy Orbán nélküli Fidesszel összefogna.

A rendszer kétpárti, kétpólusú. Koalíciós kényszer van, tehát aki nem megy szembe Orbán rendszerével, hanem harmadik szereplőként lép be a közéletbe, az első sorban az ellenzék soraiban végez rombolást” – mondta el Gyurcsány Ferenc.

Sok kérdésről beszélt még a volt miniszterelnök a politológus hallgatók táborában. A teljes beszélgetést olvasóink itt tekinthetik meg:

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! 

loading...