Magyar Péter: „Debrecen az ország fővárosa”

Tisza Kata törölte magát a Facebookról, miután Magyar Péter követői kikezdték.

Különös megjegyzést tett Magyar Péter, a jobboldali politikus Gyulán. Szerinte a hajdúsági megyeszékhely Magyarország fővárosa.

„Debrecen az ország fővárosa” – fogalmazott a Telex tudósítása szerint Magyar Péter Gyulán. A jobboldali politikus annak kapcsán tette ezt a különös megjegyzést, hogy bejelentette, a következő tüntetését nem Budapesten, hanem Debrecenben akarja tartani. És bár kevesebb emberre számít, de döntését a hajdúsági megyeszékhely „főváros” mivolta ösztönözte.

Magyar megjegyzését még érdekesebbé teszi, hogy a Fidesz narratívájában Debrecen mindig is nagyobb jelentőséggel bírt Budapestnél, amelyet 2019 óta az ellenzék vezet. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azonban nem ment olyan messzire, mint Magyar: 2023 szeptemberében azt mondta, hogy Debrecent képzelik el Magyarország „második fővárosának”. Korábban az is felmerült ötletszinten, hogy az Orbán-kormány a fideszes vezetésű Debrecenbe költözne.


Korábban írtuk Magyar Péter kapcsán:

A szigetszentmiklósi polgármester lebukott. Korábban milliós jutalmat szavaztak meg neki a fideszesek. Kigolyózta az ellenzékieket a testületből, majd felment hazudozni Magyar színpadára. Arra azonban nem számított, hogy Jószai Attila, (DK) akit be akart mocskolni, hazugságvizsgáló bevonásával fog küzdeni az igazáért.

Magyar Péter nem véletlenül hívta fel a hazudozó polgármestert a színpadra. Azt akarta erősíteni, hogy a Fidesz és az ellenzék ugyanaz. Nagy Jánosnak ezt kétszer sem kellett mondani, hiszen Orbán trójai falovaként eddig is az volt a szerepe, hogy bomlassza az ellenzéket.

Nagy János, Szigetszentmiklós Fidesz-kollaboráns polgármestere azt mondta a Talpra magyarok rendezvényén, hogy Jószai Attila DK-s képviselő gyakran látogatja meg Kövér Lászlót helyi házában.”

Hazugságvizsgáló eredménye: Magyar Péter színpadán hazudott Nagy János

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...