Jakab Péter: Magyar Péter a NER-t akarja átmenteni

Jakab Péter nem indul az EP-választáson.
fotó: Jakab Péter FB-oldala.

A reformkommunistákhoz hasonlította Jakab Péter Magyar Pétert. Azt mondta, hogy minden rendszer összeomlása előtt vannak olyanok, akik előadják, hogy közük sem volt az egészhez. Sőt, mindvégig a hatalom belső ellenzékeként tevékenykedtek. A NER-t akarja átmenteni Magyar.

Rövid videóban üzent neki, és vádalkut is ajánlott.

„Van egy olyan vörös vonal, amit a Nép Pártján elnökeként soha nem lépnék át, ez pedig koalíció a Fidesszel. Magyar Péter pedig azt mondta, hogy nem zárja ki ennek lehetőségét.

Nincs olyan Fidesz, amely Rogán nélkül majd tisztességes lenne. Meg kell nézni a falusi fideszes Döbrögiket. Nem, a Fidesszel nem egyezkedünk, hanem megsemmisítjük. Döntsd el, hogy melyik oldalon állsz! Ha Te hajlandó vagy koalícióra lépni a Fidesszel, akkor kövesd Magyar Pétert, és a nap végén mindenki visszatér a nyájhoz, egy a tábor, egy a zászló.

Amikor egy rezsim az összeomláshoz közeledik, akkor a rezsim építői és kiszolgálói pontosan ugyanolyan mintázat szerint hagyják el a süllyedő hajót, ahogy most Magyar Péter teszi.

„Én ott se voltam, én mindig a rendszer belső ellenzéke voltam, mindig kritikákat fogalmaztam meg, még a feleségemet is lehallgattam, ha kell.”

Vádalkut ajánlott Jakab Péter Magyar Péternek. Azt mondta, ha végbemegy a valódi rendszerváltás, akkor kisebb büntetésre kell számítania, amikor elszámoltatja az új hatalom a Fidesz-kormányt.

Ezután a Nép Pártján elnöke példaként azokat az egykori kommunistákat hozta fel, akik régi KISZ-esekként azt mondták, hogy ők ott se voltak, és átmentették a hatalmukat. Orbánra és Kövérre utalt itt. Szerinte nem spórolhatjuk meg újra a rendszerváltást. Azt csak azokkal tudjuk véghezvinni, akik nem voltak az Orbán-rendszer részei.

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...