Ismerje meg az okosterasz nyújtotta előnyöket!

A legtöbbünk örömmel kihasználná az okosrendszerek kínálta intelligens vezérlés, a távolról történő irányítás lehetőségét, ugyanis ezáltal nagyobb fokú szabadságot kaphatunk. Ráadásul több területen is kiaknázhatjuk ennek előnyét, például okosvezérléssel szabályozható a világítás, az öntözőrendszerek, a fűtés, a biztonsági és kamerarendszer, valamint az időjárás-érzékelő automatika is.

 

Okosrendszerek a teraszok, kertek intelligens vezérléséhez

 

A Teraszok.hu kiváló megoldásai által Ön is megteremtheti a négy évszakos teraszhelyiségét, ugyanakkor az említett cég Somfy expert partnerként kiemelt figyelmet fordít az “okos” irányítási rendszerekre is, így lehetőség nyílik nemcsak egy komfortos, egész évben használatos helyiség létrehozására, hanem a rendszerek összehangolására, vagyis az okosvezérlésre.

 

Mi minden irányítható ily módon? Például szabályozhatja a világítást, de akár időzítheti is a fények fel- és lekapcsolását, ezáltal pedig költséghatékonyabb, energiatakarékos módon működtetheti a LED-csíkokat, -spotokat.

 

Nem véletlenül olyan népszerűek a távolról vezérelhető öntözőrendszerek, ezek által ugyanis automatizálható a növények vízellátása, a modern funkcióknak hála pedig az időjáráshoz igazodva menedzselhető az egész folyamat. Az időjárás-követő rendszernek köszönhetően a beprogramozott öntözés leáll, amennyiben csapadék várható, az érzékelők ugyanakkor a talaj nedvességtartalmát is nyomon követik.

 

Fókuszban a biztonság – védje meg otthonát!

 

Az okosrendszerek előnyeit a biztonság terén is kihasználhatja, ugyanis távolról figyelheti kertjét, teraszát, ily módon könnyen figyelemmel kísérheti a ház külső környezetét. Bizonyos rendszerek mozgásérzékelőkkel ellátottak, így akár egy előképet is megtekinthet udvaráról, ha szeretne megbizonyosodni arról, hogy háziállataival minden rendben van-e. Ablak-, illetve ajtónyitó érzékelők beépítésével pedig riasztást is kérhet okostelefonjára.

 

Természetesen plusz kiegészítőkkel nyomon követhető a páratartalom, a hőmérséklet, a fényviszonyok, vagyis minden fontosabb paraméter kapcsán tájékozódhat.

 

Az időjárás-érzékelő automatika előnye

 

A komfortosabb teraszhelyiség érdekében a redőnyök, naphálók, tetőárnyékolók vagy a pergolák lamellái is felszerelhetők időjárás-érzékelő automatikával, ezáltal pedig jelentős mennyiségű energiát spórolhat.

 

Kényelmi és védelmi funkciókra gondolunk elsősorban, például viharos időben behúzza az árnyékolót, bezárja a nyitott lamellákat. Az érzékelők abban segítenek, hogy igényeihez mérten alakítsa a megvilágítást, az árnyékolást, a hőmérsékletet.

 

Külön előny, hogy több okosfunkció beintegrálható a rendszerbe, ezáltal pedig a terasza, de akár egész otthona is távolról vezérelhető.



loading...