Csak azt gyűlöljük, amit nem ismerünk: interjú egy transznemű nővel

Interjú egy transznemű nővel. Níla látható a képen.

Níla 18 éves, agilis, transznemű nő. Fiatal kora ellenére népes követőtáborral rendelkezik. A Tiktok-on működteti csatornáját. Élő videóit olykor sokszázan nézik egyszerre. A követőinek soraiban sokféle ember megtalálható. Akadnak olyanok is, akik szidalmakat, gyűlölködő kommenteket írnak az adásaihoz. Mindezt anélkül teszik, hogy ismernék őt.

Az Ellenszél felkérte Nílát egy élő interjúbeszélgetésre a csatornáján. Nagy örömünkre az előadó elfogadta a felkérést, és egy igazán tartalmas beszélgetést sikerült folytatnunk vele. Cikkünkben megtekinthetik az erről készült videót olvasóink.

Transznemű nőként élni nem egyszerű feladat. Hogyan birkózik meg a mindennapokkal az, aki fiú testben született, női viselkedésjegyekkel, identitással? Erre és sok minden másra is válaszol Níla, akiről számos érdekes dolgot tudhattunk meg a kb. 45 perces beszélgetésünk alatt.

Csak azt gyűlöljük, amit nem ismerünk. Evolúciósan kódolták belénk az ismeretlentől való félelmet. Ezért van az, hogy a kisebb településeken kevésbé fogadják el a transzneműeket, melegeket. Ott ugyanis nem találkoznak velük mindennap. A nagyvárosokban már igen, hiszen minél többen vannak egy településen, a nagy számok törvénye alapján sokkal változatosabb lesz a populáció összetétele.

Ha él a szomszédban egy LMBTQ-párt, akik a közösség értékes tagjai, sokkal elfogadóbbak leszünk, hiszen őket már ismerjük, belőlük indulunk ki, nem pedig a Pride-ról kivágott jelenetekből, amit a köztévé összevág nekünk.

Ha személyesen nem ismerünk transzneműeket, érdemes megnézni az interjút, hogy rájöjjünk: nincs mitől félnünk. Níla jószándékú, intelligens és kedves riportalany, aki betekintést ad életének egy szegletébe.

Sok szeretettel ajánljuk mindenkinek!

Magasházi Mónika transz aktivista az alábbi kiegészítéseket fűzte interjúnkhoz:

Magasházi Mónika hozzászólása.

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! 

loading...