Szabadkőműves Podcast: 30 éve avatták fel nőként, interjút adott

Szabadkőműves páholy látható a képen.

A Le Droit Humain nemzetközi vegyes szabadkőműves rend legrégebben felavatott magyar tagja interjút adott az „A kör közepe” nevű podcast-csatornának. Tília testvér alig egy tanóra ideje alatt számos érdekes és izgalmas tapasztalást és tudást oszt meg a szabadkőművességről.

Az adást ajánljuk az avatott testvéreknek és a „keresőknek” egyaránt. Azoknak is érdemes meghallgatniuk, akik csak érdeklődnek a szabadkőművesség iránt.

Ajánló a szabadkőműves podcast műsorához:

Tília 30 évvel ezelőtt került a szabadkőművesség berkeibe. Orvosként praktizált, amikor külföldi ismerősei révén felavatták egy budapesti szállodában. Erről a különleges és meghatározó élményről részletesen beszél az interjúban. Édesapja is szabadkőműves volt, de nem tőle „örökölte” a testvériségi tagságát. (Némely betegséggel ellentétben ez nem genetikai hajlam alapján megy tovább az utódokra.) Apukája idejében csak férfiak lehettek szabadkőművesek, ezért ő meg is mondta a lányának, hogy nem lehetséges az avatása.

Tíliát mégis felavatták, mégpedig 300 ember jelenlétében, ugyanis ahogy minden, a szabadkőművesség is változik. Akkor kezdte el működését Magyarországon is a Le Droit Humain nevű rend kötelékeibe tartozó „Tolerancia és testvériség” páholy. Ide férfiak és nők egyaránt beléphettek, és a mai napig tagjai lehetnek, nemtől függetlenül is az avatottak. Ennek részleteiről a podcast adásában hallhatnak az érdeklődők.

Arról, hogy mi a szabadkőművesség, korábbi adásokban esett szó részletesebben. Az Ellenszél ezekről is beszámolt, így ha először olvasol róla, ajánljuk első körben (annak is a közepén) például ezt a cikkünket:

Szabadkőműves podcast indult, avatottak beszélgetnek a témában

Szabadság, egyenlőség, testvériség! További cikkeinkért kattints ide!

loading...