Kaltenbach: Magyar Pétert Orbán küldte

Magyar Péter és Márki-Zay Péter a képen Orbán Viktorral.

Ezt jelentheti a korábbi ombudsman Facebook-bejegyzése, miszerint „miután Márki 1 százalékos pártja nem jött be Orbánnak, most Magyar Péterrel próbálkozik.”

A jogtudós, aki az LMP, majd a Párbeszéd politikusa is volt, már odáig ment az amúgy megalapozottnak tűnő kételkedésben, hogy felteszi a kérdést: „Magyar Péter már március 15-én nagygyűlést tart. Vajon ki finanszírozza?? Nagyon ostobának kell lennie annak, aki nem lát át a szitán!! Na de olyanokban itt nincs hiány, amint Orbán évtizedes uralma is mutatja.”

Felbukkanása óta Magyar Péter minden szavát lesi a Fideszen kívüli nyilvánosság. Sokan tekintenek el attól, hogy szerinte a demokrácia és a jogállam felesleges kifejezések. Attól is, hogy saját bevallása szerint bűncselekményt követhetett el túlárazott kommunikációs szerződések aláírásával.

Magyar minden mondata vészjóslóan emlékeztet Márki-Zay Péterre, aki szintén azzal jött, hogy Orbánnak úgy a mennie kell, de leváltaná az ellenzéket is. Márki-Zay úgy lett miniszterelnök-jelölt 2021-ben, hogy a Fidesz elcsalta számára az előválasztás második fordulóját. Ő is civilnek mondta magát, majd “kiharcolta” Orbán sosem látott méretű győzelmét. Majd kiderült: annyira civil volt, hogy pártot alapított, tovább aprózva a Fideszen kívüli pártpalettát.

Ugyanez az orbáni forgatókönyv látszik megvalósulni Magyar Péter esetében.

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Unod a politikát? Főzz valamit az EllenLábassal!

loading...