Bruck Andrásnak csalódás volt a civil tüntetés

Bruck András.

Bruck Andrásnak csalódás volt a tüntetés, ennek okairól a közösségi oldalán osztotta meg gondolatait. A jelenkori Magyarországról ír, ahol valójában mindenki bántalmazott gyermek.

Íme Bruck András publicista bejegyzése:

„Odakint most szörnyek járnak és az állam a legnagyobb szörny” (Elhangzott: Hősök tere, Gyermekvédelmi tüntetés, 2024. február 16.)

Valóban, szörnyek, de nem csak a bicskei gyerekotthonban történt szörnyűségek miatt azok.  Magyarországon 2010 óta mindenki bántalmazott gyerek. A velejéig romlott Rogán Antal is. Az ő gyomra is görcsbe szorul, ha Orbán komor arccal belép az irodájába. Orbán Viktorból is bántalmazott gyerek lesz, amikor kanosszát jár Moszkvában és Putyin pont úgy bánik vele, mint ő a saját kormányának tagjaival. Mert persze azoknak sincs egy nyugodt másodpercük, Xanaxon élnek, erre mérget vehetsz. De az M1 kollaboránsainak is liftezik a gyomruk, kivannak, idegbetegek.

A lelkiismeret elnyomásának nagy ára van.

Bruck András véleménye a tüntetésről.
grafika: ellenszel.hu

Na és a hívők, akik 2014 után képesek voltak még kétszer hatalomba juttatni ezeket a szörnyetegeket, most pedig izgatottan készülnek az ötödikre? Ők valóban jól érzik magukat? Ők jobb ellátást kapnak a kórháznak nevezett istállókban, disznóólakban? A vonat, amin ők utaznak, pontos, gyors és tiszta? A légkondicionáló nélküli orosz metrókocsikban róluk nem szakad nyáron a víz? Az ő gyerekeik legalább két nyelv biztos tudásával kerülnek ki az iskolából, mint mondjuk Svédországban, ahol a kormány szerint nem tisztelnek bennünket? És ha netán tényleg nem, akkor mi van? Valóban annyira tiszteletreméltók lennénk, noha hagyjuk, hogy lassan másfél évtizede hazugságtengerben fuldokoljunk?

Semprun A nagy utazás c. regényében a főhős, már szabadon, a buchenwaldi láger környékét járja. Megállapítja, hogy a helyieknek mindent tudniuk, látniuk kellett. Egy kocsmában találkozik a rövid hajú, zöld szemű Sigriddel. A lágerről kérdezi a lányt, de ő értetlenkedik, nem, nem tud semmiről. Még azt sem, hogy a K. és a Z. a németben a koncentrációs tábort jelenti. „Túlságosan könnyű nem tudni semmit. Vagy úgy tenni, mintha semmiről sem tudna az ember”, mondja neki a főhős. Magyarországon hány ilyen Sigrid-féle szavazó dönt négyévente a sorsunkról? Csakhogy nem csak emberek elégetése bűn, egy EU-tag országban végképp nem. Magyarországon bűnök százait, ezreit követték el és fogják a jövőben is elkövetni a hatalmon lévők, és ennek csupán egy apró szelete tárult fel a Bicskén kezdődött és a Sándor palotában végződött bűnténysorozatban.

Nem lehet csupán a gyerekeinket megvédeni egy ilyen förtelmes rendszerben

Gyermekek egy úton sétálnak.
Kép forrása: MTI

Nem lehet a gyerekvédelmet leválasztani a politikáról, mivel, tetszik vagy nem, minden politika. Hogy kórház épül vagy sportpálya, hogy templomot szentelnek fel vagy korszerű kórházat, iskolát, kutatóintézetet. Hallom, máris 66 millió forint gyűlt össze két otthon nélküli gyereknek. Szép gesztus, de egy súlyos társadalmi betegség tünete. Ebből így soha nem lesz itt emberséges világ. Mert 66 milliárdra volna szükség, de annyi csak az államnak van, meg az állam mi pénzünkön hizlalt privát bűnözőinek.

Ezért vagy maga a rendszer ellen lépsz fel, a rendszer ellen hívod utcára az embereket, vagy nem tettél semmit, legfeljebb a háborgó lelkedre egy pár óráig ható gyógytapaszt. Amíg ez a rezsim uralkodik rajtunk, addig szülők, akik nem szeretnék, hogy a gyerekeik NER-res, NER-kötődésű gazemberekké váljanak, lakás- és megélhetési gondokkal küszködjenek, szándékosan legyengített iskolákban készítsék fel őket az életre, egyet tehetnek: távozásra biztatják őket. Én is ezt teszem” – zárja sorait Bruck András.

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...