DK Terézváros: Viselje egy sétány Alekszej Navalnij nevét

Navalnij nevét viselje egy sétány Terézvárosban!

A Demokratikus Koalíció terézvárosi frakciója kezdeményezi, hogy a Fővárosi Közgyűlés közterületet, sétányt nevezzen el a mártír orosz hazafi, Alekszej Navalnij emlékére. Erre a legalkalmasabb a VI. kerületi, a sugárút és a szervízút között futó, fákkal, bokrokkal szegélyezett gyalogos sétány lenne, a Kodály körönd és a Hősök tere között. Így emlékezhetünk méltóképpen arra a férfira, aki példát mutatott az egész világnak hazaszeretetből, hiszen az életét adta népe szabadságáért.

A kezdeményezők: Kecskés Balázs frakcióvezető, Miyazaki Jun alpolgármester, Szász Károly tanácsnok.

Navalnij tragédiája

Navalnij megemlékezése.

Rendíthetetlenül bírálta Putyint, akit azzal vádolt, hogy feudális állammá züllesztette Oroszországot. Ezzel a saját sorsát is megpecsételte annak ellenére, hogy a Krímről az orosz elnökhöz hasonlóan azt állította, „de facto Oroszország része”. Nem titkolta: tart attól, hogy megölik.

Alig egy nappal a halála előtt semmi sem utalt arra, hogy Alekszej Navalnijnak bármilyen panasza lenne. Egészségesnek tűnt, és videómeghallgatásán eljárásának vezetőjével élcelődött.

„Bíró úr, elküldöm önnek a számlaszámomat, és arra kérem, hogy tekintélyes szövetségi bírói fizetéséből töltse fel az apadó kontómat” – üzente derűsen, hahotázva. Azzal érvelt, hogy gyakran büntették, így számlája „az ön jóvoltából, bíró úr, lemerült”.

Alekszej Anatolijevics Navalnij a börtönben elhunyt – jelentette huszonnégy órával később a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat jamalo-neneci kirendeltsége. A sokéves börtönre ítélt 47 éves Navalnij volt az orosz elnök legádázabb ellenfele – emlékeztetett a Moscow Times. (Összefoglaló forrás: Euronews).

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...