Balog Zoltán ideje is eljött: a Zsinatnál van Kálmán Olga levele

Balog Zoltán hívei imádkoznak érte.
MTI-fotó

Balog Zoltán kapcsán sok kérdés merült fel a kegyelmi ügy vonatkozásában, ezért Kálmán Olga levélben fordult a Református Zsinathoz.

Kálmán Olga, a DK frakciószóvivőjének levele:

​​​​”Tisztelt Magyarországi Református Egyház Zsinat Elnökség!

Az elmúlt napokban joggal rázta meg a közvéleményt az a hír, hogy egy súlyos pedofil bűncselekmény kapcsán elítélt bűnöző köztársasági elnöki kegyelmet kapott. Az államfő és a volt igazságügyi miniszter lemondott, de tettükre nem adtak magyarázatot. Egyikőjük sem árulta el, hogy kinek a közbenjárására hozták meg a kegyelmi döntésüket.

A Direkt36 oknyomozó portál 2024. február 11-i cikke szerint viszont Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinati elnöke volt az, aki Novák Katalin államfőnél lobbizott a bicskei gyermekotthon börtönbüntetésre ítélt egykori igazgatóhelyettesének elnöki kegyelméért. A bírósági ítélet szerint K. Endre igazgatóhelyettes arra kényszerítette a felettese által szexuálisan bántalmazott gyermekeket, hogy vonják vissza vallomásukat.

Véleményünk szerint egy pedofil bűnöző rémséges tetteit leplezni, eltussolni nem egyszerűen bűnrészesség, hanem az maga a bűn, a pedofília bűnében való osztozás. Ami nemhogy kegyelmet nem érdemel, hanem mélységes megvetést. Éppen ezért joga van a társadalomnak tisztán látni abban, hogy kinek és miért volt fontos egy pedofília bűnében osztozó embert kegyelemmel büntetlen előéletűvé tenni.

Kálmán Olga az árnyékkormányinfón. Balog Zoltán kapcsán a levelét megírta.

A Demokratikus Koalíció nevében ezúton kérem Önöket, hogy válaszoljanak a cikkel kapcsolatos kérdéseinkre: Volt-e tudomásuk arról, hogy Balog Zoltán a fent említett kegyelmi döntés érdekében lobbizik Novák Katalin köztársasági elnöknél?

  • Ha nem tudtak róla, akkor indult-e vizsgálat a Direkt36 cikkének megjelenése után Balog Zoltán zsinati elnök lobbitevékenységéről az említett kegyelmi ügyben?
  • Ha indult vizsgálat, akkor azóta tudnak-e más református egyházi vezetőkről, akik kapcsolatba hozhatók az üggyel?
  • Tudnak olyan református egyházi vezetőkről, akik azt kérték Balog Zoltántól, hogy járjon közbe az említett kegyelmi ügyben?
  • Volt-e tudomásuk arról, hogy K. Endre és Balog Zoltán felvették egymással a kapcsolatot a kegyelmi ügyben?
  • Ha volt tudomásuk Balog Zoltán lobbizásáról K. Endre kegyelmi ügyében, elfogadhatónak tartják a tetteit?
  • Mi a Magyarországi Református Egyház Zsinatának álláspontja arról, hogy elnöki kegyelemben részesülhetett egy elítélt bűnöző, aki segített eltussolni a bicskei pedofil igazgató bűncselekményeit?
  • Mi a Magyarországi Református Egyház Zsinatának álláspontja arról, hogy Balog Zoltán még miniszterként állami kitüntetésben részesítette V. Jánost, a bicskei gyermekotthon pedofília miatt elítélt volt igazgatóját?

Tisztelettel várom válaszaikat!

Üdvözlettel

Kálmán Olga
A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője”

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...