A DK a pápához fordult Novák pedofilsegítő kegyelme miatt

Kálmán Olga levelet írt Balog Zoltánnak.

Levélben fordult a pápához a DK. Ugyanis Őszentsége látogatására hivatkozva kapott elnöki kegyelmet a bicskei pedofilsegítő Novák Katalintól.

Levélben tájékoztatta a Demokratikus Koalíció Ferenc pápát arról, hogy Novák Katalin köztársasági elnök Őszentsége tavaly áprilisi, magyarországi látogatására hivatkozva adott elnöki kegyelmet a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének. Annak az embernek, aki eltussolta az igazgató pedofil bűncselekményeit, hamis tanúvallomások aláírására, a vádak visszavonására kényszerítve az áldozattá vált gyerekeket.

​​​​​​A Demokratikus Koalíció abban a reményben tájékoztatta Őszentségét a köztársasági elnök döntéséről, hogy módot talál abbéli közös meggyőződésünk kifejezésére, miszerint Jézus bármely szolgájára való hivatkozás sem nyithat utat a bűnnel és a bűnösökkel való együttműködésre – mondta el Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője

Novák Katalin felmutatta a zöld jelzést a pedofiloknak. Kegyelmet adott egy olyan embernek, aki asszisztált a legmocskosabb bűnhöz. Kaleta után itt van a „családbarát” Orbán-kormány egy újabb ékessége.

„Időközben, 2023. április 27. napján a Köztársasági Elnök a kegyelmi kérelem elbírálásáról szóló KEH/2787-6/2023. számú határozatával a II. rendű terhelttel szemben a jelen ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetés hátralévő részének végrehajtását kegyelemből 5 évi próbaidőre felfüggesztette, a foglalkozástól eltiltás büntetés és a közügyektől eltiltás mellékbüntetés hátralévő részének végrehajtását kegyelemből elengedte, valamint az ítélet vonatkozásában a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól kegyelemből mentesítette.”

Ez szerepel abban a végzésben, amit a Kúria hozott tavaly szeptemberben a bicskei gyermekotthon igazgatójának és helyettesének kényszerítéssel kapcsolatos ügyében. A Bírósági Határozatok Gyűjteményében Bfv.1191/2022/13 sorszám alatt elérhető dokumentum szerint Novák Katalin kegyelemre méltónak találta az egykori igazgatóhelyettest.

Légy tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...