Toroczkai László kapott a fejére: helyretette az ukrán külügy

Toroczkai László és az ukrán külügyminiszter látható a képen.
fotó: ellenszel.hu

Toroczkai László tegnap este az ATV Egyenes beszédben tett vállalhatatlan kijelentéseket. Putyinnal ülne le tárgyalni Kárpátalja visszaszerzéséről. A baj csak az, hogy a bohócok közül is kiemelkedő provokátor a kárpátaljai magyaroknak árt leginkább véleményével.

Az ukrán külügyminiszter nem hagyta szó nélkül Toroczkai László kijelentéseit

„Megértjük, hogy nem mindenki akar jó kapcsolatokat Ukrajna és Magyarország között, ezért tegnap Magyarországról is hallottunk erre vonatkozó nyilatkozatokat, fenyegetéseket. De azt szeretném mondani, hogy ha Putyin foga is beletört Ukrajnába, akkor egyes magyar politikusoknak, akik ilyen kijelentéseket tesznek, még jobban beletörik majd” – idézte az Unian ukrán hírügynökség Dmitro Kuleba ukrán külügyminisztert.

Ungár Péter LMP-társelnök a Facebookon reagált Toroczkai ATV-s megszólalására, és a Mi Hazánk évértékelőjén elhangzottakra. Szerinte „megbocsáthatatlan felelőtlenség ilyet mondani ebben a háborús helyzetben”. „Két lehetőség van, a Mi Hazánk elnöke vagy nem gondolta végig, hogy mennyi árt ezzel a kijelentésével a kárpátaljai magyaroknak, vagy ha végiggondolta, akkor politikai haszonszerzésének alárendelte a kárpátaljai magyarok érdekét. Egyik sem elfogadható” – írta.

Ungár szerint az, hogy Toroczkai, amikor arról beszélt, hogy „ezt egy Kremllel történő megegyezés után kell elkezdeni, az ember kezdte azt érezni, hogy az ukrán nacionalisták megkérték erre, hogy a magyarellenes hangulatot szítani tudják Ukrajnában”.

Légy tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...