Az Árnyékkormány fontos célt tűzött ki: enélkül nincs jóléti állam

Az árnyékkormány fontos célt tűzött ki,

Az Árnyékkormány fontos célt tűzött ki, amely a magyar munkavállalók elemi érdekeit szolgálja. Enélkül nem lehet jóléti államot teremteni a tisztességesen dolgozó emberek számára.

A kormányváltás után meg fogjuk erősíteni a szakszervezeteket – írja közleményében Nemes Gábor, a DK szakszervezeti és foglalkoztatási szakpolitikusa.

Miközben Európában már újabb módosítással kívánják az európai üzemi tanácsok intézményének megerősítését, Magyarországon a szakszervezetek gyengítését helyezte fókuszba az Orbán-kormány.

A DK szerint Orbán Viktor nem véletlenül verte szét a szakszervezeteket.

  • Erős szakszervezetek nélkül nincs erős munkavállalói érdekképviselet,
  • alacsonyabbak a fizetések,
  • és könnyebb is kirúgni a dolgozókat.
  • Erős szakszervezetek nélkül bármelyik óriásvállalat megteheti, hogy a magyar munkaerőt EU-n kívüli, alulfizetett vendégmunkásokra cseréli le.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Ennek fontos része lesz a szakszervezetek megerősítése. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, alulfizetett vendégmunka helyett jólfizetett magyar munkaerőt, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk” – zárja közleményét Nemes Gábor.

Korábban az Ellenszél is beszámolt róla, hogy egyre több magyar költözne el a lakóhelyéről, akár külföldre is a jobb fizetés reményében egy felmérés szerint. Eközben már közel 10 ezer Fülöp-szigeteki munkás dolgozik Magyarországon, és ez a szám jövőre akár a többszörösére is nőhet.

További cikkeinkért iratkozz fel a Google News csatornánkra is, így mindig kaphatsz értesítést a legfontosabb hírekről!

loading...