Metró Galéria Budapesten: Bősz Anett nyitotta meg a kapuit

Bősz Anett megnyitotta a Metró Galéria kapuit.
2023.11.13. Metrógaléria Stadionok. fotó: Ruzsa Rania/Főváros

„Örökségünk Budapest” című Metró Galéria nyílt Budapesten. Bősz Anett, a DK humán területekért felelős főpolgármester-helyettese nyitotta meg a kapuit.

Az idén 150 éves Budapest korai történetét ismerhetik meg a városegyesítéstől a XX. század elejéig azok, akik a főváros metróin utaznak a következő egy hónapban. A Budapest 150 és a Budapest Könyvfőváros 2023 programsorozatok keretében november 10-től egy hónapig látható a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Örökségünk Budapest című kiállítása a 2-es, 3-as, 4-es metró szerelvényein. Ezt követően a várostörténeti érdekességeket is tartalmazó kiállítást kölcsönözhetik iskolák, könyvtárak, művelődési intézmények. A képeken a XIX. század végi Budapest legszebb épületeit, legfontosabb közintézményeit, mindennapi életét mutatják be az utazóközönségnek.

A kiállítás megnyitóján Bősz Anett, a DK humán területekért felelős főpolgármester-helyettese kiemelte: Budapest amellett, hogy állandó, legalább annyira változó is. Egy folyamatosan mozgásban lévő világ, megannyi kapaszkodóval saját múltjába és ugyanannyi ambícióval lehetséges jövőjébe.

A Metró Galéria tárlatait, tablóit legalább 700-800 ezer ember láthatja naponta. Mindez új színt vihet a budapesti kulturális életbe.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...