Donáth megint a DK-t támadja a Fidesz helyett, közben a DK-val tárgyalnak

Donáth Anna újabb bejegyzést tett közzé.

Már nem is okozott meglepetést, hogy Donáth Anna ismét úgy gondolta, hogy Orbán Viktor helyett Gyurcsány Ferencet támadja. Tette ezt úgy, hogy a Momentum a háttérben a DK-val tárgyal, hogy a szociáldemokrata párt támogassa a Momentum polgármester-jelöltjeit.

Ma egy rendezvényen ismét nekirontott szövetségesének a liberális párt európai parlamenti képviselője. Megismételte korábbi vádjait, de ezúttal még élesebben fogalmazott: szerinte a DK köti gúzsba az ellenzéket.

Információnk szerint a Momentumot erősen megosztja Donáth érthetetlen kirohanása, és erős az aggodalom, hogy a parlamenti bejutási küszöb szélére zuhant liberális formáció tovább gyengül. Legutóbb a Republikon mért mélypontot a Momentumnak. Azért is különös Donáth támadása, mert eközben a háttérben a Momentum küldöttsége a DK-val is tárgyal arról, hogy támogassák a Momentum polgármester-jelöltjeit. Márpedig így ez nehéz lesz. A tárgyalások mindenesetre lelassulni látszanak.

Érdekesség, hogy Donáth Facebook-posztja alatt nincsenek őt támogató kommentek, és a balliberális világ megmondóemberei is értetlenségüket hangoztatják.

Ungár Péter pedig máris reagált: az LMP társelnöke hisztiellenzéknek nevezte Donáthot – és az ugyancsak az ellenzéki pártokat támadó Márki-Zay Pétert.

A Momentumon belüli pánikot jelzi, hogy Donáth az elmúlt napokban felvetette: ha az eddigi kettő helyett csak egy európai parlamenti mandátuma lesz a Momentumnak, akkor megosztozhat a poszton Cseh Katalinnal.

loading...