A DK leleplezi a Fideszt, így akadályozza Orbán, hogy jöjjön az uniós pénz

Rónai Sándor leleplezte Orbán Viktor ténykedéseit.

Véget ért az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának ülése. Ennek eredményeiről számol be Rónai Sándor DK-s EP-képviselő, árnyék-külügyminiszter. Orbán megint hazudott, az Európai Bizottság képviselői elmondták az igazságot az uniós pénzek érkeztetéséről.

Uniós biztosok is részt vettek vendégként a bizottsági ülésen. Lebuktatták a Fidesz kamuját az EU-s pénzekről. Megerősítették, hogy az Orbán-kormány továbbra sem válaszol, vagy nem kielégítő válaszokat ad az Európai Bizottság kérdéseire. Továbbra sem változott a helyzet, ugyanaz az állapot áll fenn, ami már májusban. Vagyis:

Addig nem jöhetnek uniós pénzek Magyarországra, ameddig a magyar kormány mindent meg nem tesz azért, hogy teljesítse a feltételeket. Garanciák vállalását várják Orbánéktól, hogy az uniós pénzeket biztonsággal adhassák oda hazánknak. 

Rónai Sándor mindezt úgy kommentálta: ezek után hiába áll ki Navracsics Tibor, és mondja el kéthetente, hogy megvan a megállapodás. Amíg a magyar kormány nem ad kielégítő válaszokat az Európai Bizottság kérdéseire, erről szó sem lehet.

A területfejlesztési miniszter egyfolytában elhúzza a mézes madzagot. Azt ígéri az adott hónap végéig, hogy mindenféleképpen létrejön az egyezség az Európai Bizottsággal. Navracsics Tibor feladata, hogy lenyugtassa a kedélyeket hitegetéssel. A baj csak az, hogy ezen már átlátnak a magyarok. Rónai Sándor ráadásul a bizottság ülésén is részt vett, és neki erősítették meg ezt az információt.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...