Dúró Dóra új áldozata lehet Alföldi Róbert darabja: imádják a nézők

Alföldi Róbert baljós dolgokat osztott meg.
Kép forrása: MTI

Dúró Dóra egészen biztosan korlátoztatná Csák Jánossal az Átrium előadását, az Őrült Nők Ketrecét is. Az Alföldi Róbert által rendezett produkció 400. előadását láthatják a nézők ma. A megtekintést 15 éves kortól ajánlják, és ez lehet az apropója a homofób politikusnő és a hasonszőrű miniszter következő akciójának.

„Egy nagyon fontos és különleges nap a mai: ma ünnepeljük ugyanis Az Őrült Nők Ketrece négyszázadik(!) előadását. Egészen egyedülálló, hogy egy produkció ennyi előadásszámot érjen meg: azt bizonyítja, hogy ti, a közönségünk, mennyire szeretitek Az Őrült Nők Ketrecét és mindazt, amit képvisel. Szebb jutalmat a munkánkért pedig elképzelni sem lehet.

Ünnepeljünk együtt: sok-sok meglepetéssel készülünk nektek ma este, és rettenetesen várjuk, hogy itt legyetek!

  • Rendezte: Alföldi Róbert
  • Főszereplők: Hevér Gábor, Stohl András, Kovács Máté, Fehér Tibor, Nyomárkay Zsigmond, Hartai Petra, Csarnóy Zsuzsanna, Parti Nóra és Mihályfi Balázs
  • Madárkák: Drahota Albert, Hunyadi Balázs, Horváth Zoltán, Horányi András, Lakatos Zsolt. Szelle Marcell, Cs. Kercsó Attila és Szeifert Máté
  • A Ketrec zenekarában Bartek Zsolt, Magyar Ferenc, Nagy Zsolt, Studniczky László és Csengery Dániel játszik.
  • A kórus tagjai: Balázs Edgár, Szarka Tamás és Kristóf István.”

Dúró Dóra figyelmébe ajánljuk az alábbi leírást a darabról:

„400 előadás egy független (tehát nem állami-önkormányzati fenntartású) színházban. Nem tudjuk, hogy ez rekord-e, de azzal a ténnyel, hogy ezt a 400 előadást már 150.000 néző látta, minden bizonnyal az. Hogy miért ekkora az érdeklődés iránta kilenc és fél éve folyamatosan, nem a mi tisztünk megítélni. Talán mert szól valami emberiről, valami alapvetően fontosról ez a francia bohózatból készült amerikai musical. Mert itt és most időszerű erről beszélni. Talán mert jó a történet. Mert kiváló színészek játsszák. Talán mert jó az előadás.

Ha lenne Magyarországon kulturális sajtó, erről is lenne szó, de nincs. Ennek az előadásnak a hírét, az emlékezetét ti viszitek, ti adtok neki jelentőséget, akik néztétek és nézitek, akik gondolkodtok rajta.”

Reméljük, Dúró Dóra újra reklámot csinál egy remek kulturális térnek és egy kiváló előadásnak. A szó az Öné, képviselő asszony!

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...