A hitelesek jó hírt kaptak: itt a törleszthetetlen adósságok vége

A hitelesek jó hírt kaptak.
Kép forrása: ellenszel.hu

Az adósságcsapdába került hitelesek érdemi és konkrét ígéretet kaptak Dobrev Klára szociáldemokrata árnyékkormányától. A törleszthetetlen adósságok végét harangozta be a Demokratikus Koalíció.

„Mi, szociáldemokraták a devizahiteles ügyekben keletkezett végrehajtásokat és kilakoltatásokat határozatlan időre felfüggesztjük. Újraindítjuk a tisztességtelenül lezárt ügyek jogorvoslatát és véget vetünk a törleszthetetlen adósságoknak, amelyek még az elárverezett lakások után terhelik az adósokat” – írja közleményében a DK.

A hitelesek így segítő kezet kaphatnak, a végeláthatatlan adósságspirál nem mérgezi meg a családjuk mindennapjait. A végrehajtások és kilakoltatások nem csak anyagilag terhelik meg az embereket. A tisztességtelenül lezárt ügyek jogorvoslatát biztosítani kell nekik. Erre tett ígéretet az Árnyékkormány.

Orbán Viktor és a Fidesz-kormány a szakadék szélére taszította a családokat. A deviza-katasztrófa az ő kezük munkája. 2001-ben az első Orbán-kormány volt az, amelyik bevezette ezt a típusú hitelezést.

Ezt persze elfelejtik megemlíteni, amikor az uralkodásuk előtti időkre mutogatnak vissza.

2015 februárjában Orbán Viktor megoldotta, hogy a bankoknak ne legyenek további terhei a devizahitelek átváltása miatt. Nekik megkönnyítették a devizaalapú hitelek forintosítását. Más országokkal ellentétben az adósok jogtalan terheit nem lehet áthárítani a bankokra és kikerülhették az árfolyamkockázat költségeit is.

Emellett pedig megígérték, hogy nem hoznak olyan törvényeket, amik keresztbe tesznek a bankok nyereségeinek. Ilyen például a devizahitelek elengedése vagy módosítása. Ehelyett végrehajtások és kilakoltatások tömkelegét zúdították a magyarokra. Tőlük ezt kaptuk.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Kövess minket a Facebookon is!

loading...