A DK feljelentést tesz a tömeges kórházi fertőzések eltussolása miatt

A DK feljelentést tesz a tömeges kórházi fertőzések eltussolása miatt
Kép forrása: MTI

Varga Zoltán bejelentette: A DK feljelentést tesz a tömeges kórházi fertőzések eltussolása miatt.

Pintér Sándor belügyminiszter és a fideszes képviselők gyáván megfutamodtak az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának mai, rendkívüli ülése elől, amit Varga Zoltán a bizottság elnökeként azért hívtott össze, hogy magyarázatot kapjunk az állami kórházakban tomboló, több ezer beteg halálához vezető higiéniai válságra. Mivel sajtóhírek szerint szervezetten titkolták el a kórházi fertőzéseket, a Demokratikus Koalíció hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz a rendőrségen.

A Demokratikus Koalíció szerint az állami kórházakban tomboló higiéniai válságért és a kórházi fertőzésekben elhunyt betegek haláláért kizárólag az Orbán-kormány a felelős. A súlyos kormányzati megszorítások miatt már az alapvető tisztasági intézkedésekre sem adnak elég pénzt az állami kórházaknak. Nincs pénz tisztítószerekre, a műtők fertőtlenítésére, sőt rendszeres rovar- és patkányirtásra sem az egészégügyben.

A közleményben leszögezi: a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azonban szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után, hogy a milliárdos elitnek épülő magánkórházak helyett erős állami egészségügy és tiszta kórházak működjenek hazánkban, a magyar betegek pedig fertőzésveszély nélkül gyógyulhassanak.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...