A fideszes újságíró lebuktatta magát: túl hangosan beszélt

A fideszes újságíró lebuktatta magát.

A szombathelyi közgyűlés után sajtótájékoztatót tartottak, ahol a képviselőktől kérdezhettek a sajtó megjelent képviselői. Egy fideszes újságíró lebuktatta magát, túl hangosan mondta ki, amit a kollégái között szokott.

Nem nagy meglepetés, hogy a KESMA-hoz tartozó lapok az ellenzéket gyalázzák, a Fideszt pedig a végletekig éltetik. Az azonban talán most fordult elő először a magyar sajtótörténelemben, hogy egy fideszes újságíró felfedje magát a nyilvánosság előtt.

Az ugytudjuk.hu cikke arról számol be, hogy a múlt héten pénteken tartották a szokásos közgyűlés utáni sajtótájékoztókat Szombathelyen. Az utolsó volt a sorban Koczka Tibor (Pro Savaria) önkormányzati képviselő, aki a Vas Népe újságírója, Tömböly Ágnes kérdésére arról kezdett el beszélni, hogy amennyiben nem akadályozza Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármestert az újrázásban, el fog indulni polgármester-jelöltként.

Tömböly ezután azt firtatta, hogy vajon ebben az esetben Koczka honnan vinne el szavazatokat. Az újságíró ugyanis azt a véleményt fogalmazta meg, hogy szerinte a baloldali szavazóktól kapna leginkább voksokat Koczka.

A politikus erre azt mondta, hogy a legutóbbi felmérések szerint a Fidesz az elmúlt 10 évben nem volt olyan mélyponton, mint most.

A fideszes újságíró erre válaszként azt mondta:

„Jah, hát tavaly is ezt mondták, aztán láttuk… minden körzetet megnyertünk.”

Egyfelől Tömbölynek nincs igaza, mert nem minden körzetet vitt a Fidesz. Több helyen is Dr. Czeglédy Csaba nyert. Másrészt ő a Vas Népe újság alkalmazottjaként, újságírói minőségben vett részt a sajtótájékoztatón. Ő azonban kizökkent a szerepéből.

Olyat még az életben nem láttunk, hogy egy újságíró azt feleli a politikusnak, hogy „minden körzetet megnyertünk.” A pártszékházból érkezett vagy a szerkesztőségből? El kellene dönteni, mert a Vas Népe magát objektívnek vallja, erre egy fideszes aktivistát küldenek a sajtótájékoztatóra? Olyat, aki többes szám első személyben beszél a Fidesz győzelméről?

Magyarországon már nem kell magukat megjátszani a fideszes propagandistának, ezek szerint bármikor felfedhetik magukat. Mi lesz a következő? Az adófizetői pénzen fenntartott közmédia igazgatója pezsgőspohárral a kezében jelenti be, hogy „győztünk,” amikor egy időközin nyer a Fidesz?

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...