Több száz rendőrt küldtek a szerb-magyar határhoz

Több száz rendőrt küldtek a szerb-magyar határhoz

Több száz rendőrt küldtek a szerb-magyar határhoz.

Több száz szerb rendőr vonult ki szombaton a szerb-magyar határra, illetve a közeli településekre, a pénteki, szerb oldalon történt, migránsok között kitört horgosi lövöldözés miatt – írja az MTI.

A szabadkai Pannon RTV helyszíni beszámolója szerint a rendőrök, illetve a rendőrség különleges egységei több helyen tábort vertek, a horgosi művelődési házba is beköltöztek, így feltehetően hosszabb ideig maradnak a térségben. A péntek hajnalban történt, három halálos áldozattal járó horgosi lövöldözéssel kapcsolatban hat embert állítottak elő: közülük négyen afgán állampolgárnak, ketten pedig töröknek vallották magukat. Őket illegális fegyvertartással és lőszerek illegális előállításával gyanúsítják. A helyszínről további 79 illegális bevándorlót szállítottak el.

Bratislav Gasic szerb belügyminiszter elmondta, hogy a rendőrség addig nem mozdul, amíg fel nem kutatja az összes olyan migránst, aki részt vett az incidensekben, lövöldözésekben és bűncselekményekben. Gasic hozzátette: „Szabadkát a bevándorlók elfelejthetik, minden szállást ellenőriznek, és minden rejtőzködőt felkutatnak”. Aleksandar Vučić szerb államfő egy pénteki televíziós interjúban kijelentette: a rendőrség teszi a dolgát, de ha szükséges, a katonaságot is bevetik a határon kialakult helyzet kezelésére.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...