Momentumos belharc Donáth kirohanása mögött

Donáth Anna körüli momentumos belharc alakulhatott ki.
Kép forrása: Momentum Facebook-oldala

Információnk szerint a párton belüli személyes küzdelmek is motiválták Donáth Annát, amikor váratlan és érthetetlen módon nekiment a Demokratikus Koalíciónak. A saját európai parlamenti pozícióját akarta erősíteni, de gyengítette a momentumos önkormányzati jelöltek esélyeit.

Általános megrökönyödést és felháborodást váltott ki ellenzéki körökben Donáth Anna írása, amellyel a liberális párt európai parlamenti listavezetője megtámadta a legnagyobb ellenzéki pártot.

Úgy hírlik, hogy a párton belüli törékeny erőviszonyok is motiválták Donáthot. A Momentum a közvélemény-kutatásokban a parlamenti küszöb környékén ragadt. Ha a felmérések pontosak, az eddig két EP-mandátum helyett most csak egy jutna a Momentumnak. Ezzel odalenne a legutóbb még EP-listavezető, most a második helyre szorított Cseh Katalin mandátuma.

A párton belül többen is bírálták Donáthot, hogy szinte láthatatlan, nem szerepel eleget. Megszólalásai nem elég erősek, hiába költöttek el az óriásplakátjaira nagyjából 80 millió forintot, semmit nem nőtt a liberális párt támogatottsága.

Donáth, aki immár kényszert érzett a kemény megszólalásra, a DK-t támadó dolgozattal nem erősítette a párton belüli pozícióit. Számos önkormányzati jelölt a DK támogatását és logóját kérte az induláshoz, enélkül ugyanis esélyük sincs a győzelemre. Számukra a DK szövetséges lenne, így viszont kétségessé válhat az együttműködés. Ennek tett most keresztbe az elszabadult hajóágyúként viselkedő Donáth Anna. Volt, aki megjegyezte, arra kíváncsi, hogyan fog Donáth legkésőbb 2026-ban bocsánatot kérni a DK-tól.

A DK gyakorlatilag nem kommentálta Donáth bántó és sértő szavait, sok sikert kívántak a Momentumnak.

Az ügy előzményeiért kattints ide! További cikkeinkért kövess minket a Facebookon is.

loading...