Az Árnyékkormány javaslatai sokat segítenének a magyarokon

Nagy pert nyert a DK: nyilvánosságra hozták az adatokat
Kép forrása: MTI

Kálmán Olga: Rosszabbul élünk, mint egy éve – Az Árnyékkormány javaslatai.

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a foglalkoztatottak 57%-a úgy látja, hogy rosszabbul él, mint egy évvel ezelőtt. Ez nem is csoda, hiszen az orbáni infláció mértéke a mai napig Európa-rekord, Magyarországon volt a legnagyobb élelmiszer-drágulás is az EU-ban, ráadásul egymást érik a kormányzati megszorítások, mint a hétszeres rezsiemelés, ami szintén a munkából élő, gürcölő milliókat terheli. Ez az ára annak, hogy a milliárdos elit nem vállal részt a közterhek viseléséből és mindent a dolgozó többségnek kell kifizetnie.

Az Árnyékkormány szerint csak a kormányváltás és a szociáldemokrata fordulat hozhat változást, hogy végre ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek Magyarországon. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata programja világosan leírja, hogy mit fognak csinálni a kormányváltás után. A DK közleményében a következő áll:

  • le fogjuk törni az orbáni inflációt,
  • haza fogjuk hozni az uniós pénzeket,
  • jelentősen emelni fogjuk a béreket,
  • adómentessé fogjuk tenni a minimálbért, az így kieső adóbevételeket pedig a leggazdagabb nagyvállalatok és a milliárdosok megadóztatásával fogjuk pótolni.

Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk. Erre készülnek a szociáldemokraták.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...