Orbán Viktor furcsán viselkedett Putyin társaságában

Orbán Viktor furcsán viselkedett Putyin társaságában
Kép forrása: MTI

Orbán Viktor furcsán viselkedett Vlagyimir Putyin társaságában.

A miniszterelnök egyetlen pillanatig sem ült nyugodtan a székében: hol a papírjait igazgatta, hol a nyakkendőjét, érdekes fejmozdulatokat is tett, írja a Szeretlek Magyarország. Orbán Viktor Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Pekingben találkozott, ahol a magyar miniszterelnök a békét szorgalmazta az agresszor ország vezetőjének.

A két vezető egyeztetett a magyar-orosz együttműködésről a gáz- és olajszállítások valamint a nukleáris energia területén. Orbán Viktor a felvételek alapján a szokásosnál is jobban zavarban volt az orosz elnök társaságában. A  beszélgetés elején a papírjaival zörög, akkor is, amikor Putyin már belekezd mondandójába. Ezek után idegesen a nyakkendőjét igazgatja és fészkelődik a székén.

A magyar miniszterelnök egyetlen pillanatra sem ül mozdulatlanul orosz kollégája beszéde közben. Hol a tolláért nyúl, hol furcsa hangokat ad ki.

Orbán Viktor fészkelődik Vlagyimir Putyin mellett:

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin a hivatalos közlemény szerint egyeztetett a magyar-orosz együttműködésről a gáz- és olajszállítások valamint a nukleáris energia területén. A magyar miniszterelnök utoljára 2022 február elején találkozott az orosz elnökkel. Mint később elmondta, nem tudta, hogy Putyin három hét múlva lerohanja Ukrajnát.

Rosszkor jött

Arról tájékoztatta néhány európai szövetségesét az Egyesült Államok, hogy szankciókat fognak kivetni magyar magánszemélyekre – írja a VSquare hírlevele névtelen diplomáciai forrásokra hivatkozva. Szerintük a lista még nem teljes, és arról sem döntöttek, hogy a szankciók mikor lépnek életbe.

Az Egyesült Államok korrupciós ügyekben való részvétel miatt szankcionálja majd ezeket a magyarokat, akik valószínűleg a politikai elithez kötődnek. A Biden-kormány azzal számol, hogy Orbán Viktor a szankciók hallatán mártírnak fogja beállítani magát.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...