Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter videós bejelentést tett

Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter.
fotó: Bodnár Zoltán Facebook-oldala

Bodnár Zoltán a kialakult magyar gazdasági káoszra reagálva videós bejelentést tett. Elmondta, hogy bár Románia is megelőzte Magyarországot, mégis nálunk van a legnagyobb személyi- és jövedelemadó Európában.

Európa legmagasabb inflációja továbbra is Magyarországon tombol és az orbáni infláció miatt a magyar fizetések reálértéke tovább zuhan. Ennek ellenére már Romániában is magasabb a minimálbér, mint hazánkban. Magyarország után már csak Bulgáriában kisebb a minimálbér az EU-ban. Mégis, ugyanakkora személyi jövedelemadó sújtja a legkisebb magyar béreket, mint a milliárdosok jövedelmét.

„Az Árnyékkormány adómentessé fogja tenni a minimálbért a kormányváltás után, mert a szociáldemokrata fordulat során végre igazságossá tesszük a magyar adórendszert. Súlyos társadalmi igazságtalanságot követ el az orbáni állam azzal, hogy adókkal sújtja a legkisebb bérekért gürcölő magyarokat, miközben a nagyvállalatok profitját jóval kisebb adókulccsal terhelik, mint a magyarok fizetéséből vont jövedelemadó kulcsa.

Egy szociáldemokrata kormány soha nem engedné meg, hogy az állam még a legkisebb fizetésért dolgoztatott magyarokat is megadóztassa. Ezért a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, adómentes minimálbért és igazságos adórendszert, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk” – zárja bejelentését Dr. Bodnár Zoltán.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Ha szeretnél költségkímélő, őszi recepteket vadászni, az EllenLábas csatornát ajánljuk.

loading...