A DK meg tudta csinálni azt, amire a vidéki magyarok régóta várnak

DK frakció csoportképe.

Az Ellenszél is beszámolt róla, hogy a DK frakciójának politikusai Zala- és Vas megyében tartanak kihelyezett frakcióülést. Ennek keretében tárgyaltak Nemény Andrással, Szombathely polgármesterével is, de más oka is van annak, hogy a DK-sok „kirajzottak” a parlamentből.

A vidék Magyarországa régóta erre várt, a DK megtette

Sokat halljuk és olvassuk a kommentek között, hogy mit vár az ellenzék, ha a választási kampányon kívül egyetlen politikus sem látogat el a kistelepülésekre. „Le kell menni vidékre” – sokszor hangzott ez el internetes és TV-s fórumokban egyaránt. Mind az elemzőktől mind a lakosságtól.

A DK jelenleg olyan településekre is eljut az országos politikusaival, ahol a fideszes földesurak nem igazán fordulnak meg, de a többi párt sem nagyon. Például ma 15:00-tól Kálmán Olga, az Árnyékkormány szóvivője, OGY-képviselő és Sebián-Petrovszki László (pártigazgató és OGY-képviselő) Pacsára látogat. Pacsa a Wikipedia oldala szerint egy alig több mint 1500 fős település. Teljesen mindegy, hányan lakják, ők is gondokkal küzdenek, ahogy a szombathelyiek vagy a zalaegerszegiek. Az orbáni infláció és a megszorítások beszivárognak a legkisebb faluba is.

A pacsaiaknak mégis más jellegűek a mindennapos problémáik. A DK ezekre keresi a választ, mert ki kell mondanunk: a vidék megváltozott. Más idők járnak, más igények fogalmazódnak meg egy faluban, mint tíz vagy húsz évvel ezelőtt. Azzal, hogy két országos politikus is odamegy, megmutatja, hogy igen, el kell menni vidékre, és választ kell adni a zalaszentgróti, a körmendi vagy éppen a szentgotthárdi honfitársainknak is. Aki anélkül is tudja a válaszokat, hogy nem járt ott tizen/huszon éve, az nem mond igazat.

Egy jól működő szociáldemokrata kormány nem tesz különbséget vidéki és városi között, de különbséget tud tenni a kétféle településforma- és az ott élők problémái között. Ez a dolga, és nem csak választási időszakban kell teljesíteni a rábízott feladatot.

Pártállástól függetlenül kimondhatjuk, hogy a DK ezt a munkát tisztességgel elvégzi.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...