Árnyékkormány: Így trükközik a kormány a vendégmunkásokkal

Árnyékkormány: Így trükközik a kormány a vendégmunkásokkal

Árnyékkormány: Csak trükközik a kormány a vendégmunkás-törvénnyel. Most is Vietnámban toboroznak vendégmunkásokat.

Csak a magyar közvélemény átverését szolgálja a Fidesz vendégmunkás-törvényének tervezett módosítása. Ugyanis a vietnámi lapok – a G7 portál által szemlézett – információi szerint az Orbán-kormány nemrég arról tárgyalt Vietnám kormányával, hogy tömegesen hozzon be vendégmunkásokat az ázsiai országból.

Egy szociáldemokrata kormány szerint nem külföldi vendégmunkásokra, hanem európai minimálbérre van szüksége Magyarországnak, hogy a gürcölő magyarok milliói itthon is európai fizetésekért dolgozhassanak.

Azonban az Orbán-kormány nem akar fizetésemelést adni a magyaroknak. Helyette több százezer, még rosszabbul fizetett külföldi vendégmunkást hozna Magyarországra, hogy a kínai akkumulátorgyárakban dolgozzanak.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, vendégmunkások helyett európai minimálbért, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarnak.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...