A fűnyíró választás 5 legfontosabb szempontja

Egy jó fűnyíró kiválasztása bizony aranyat ér. Nem biztos, hogy a legerősebb lesz számodra a tökéletes választás, ezért mielőtt megrendelnéd az új eszközödet, megmutatjuk a fűnyíró választás 5 legfontosabb szempontját.

Fűnyíró választás első szabálya: a kert mérete

Első és legfontosabb szempont fűnyíró választás esetén a kert mérete és adottságai. Kisebb területre egy akkumulátoros vagy egy elektromos fűnyíró is kiváló választás lehet. Ha nagy területet kell gondoznod, akkor érdemes akár önjáró vagy benzines fűnyírót beszerezned.

Nagy vágószélességű fűnyíró választása – nem biztos, hogy jó ötlet

Nem biztos, hogy mindenkinek ajánljuk a nagy vágószélességű fűnyírókat. 200-300 nm között elegendő 35-40 cm vágószélességgel rendelkező fűnyíró, azonban például 600-1000 nm között már 51 cm-es változatot is használhatsz. Sík területen kiválóan működik majd a nagy vágószélesség és meggyorsítja majd a munkádat, viszont, ha sok kis bokor, cserje, és egyenletlen felület jellemzi a kertedet, akkor válaszd a kisebb verziót.

Benzines vagy akkumulátoros fűnyíró választás – vedd figyelembe a gyártó ajánlást

Akkumulátoros vagy elektromos fűnyírót azoknak ajánljuk, akik maximum 2-300 nm kertet gondoznak. Ilyen méretű udvarhoz nem szükséges a benzines változtat, a könnyű, elektromos fűnyírót bátran használhatja a család összes tagja. Halk, környezetbarát, szépen, csendben dolgozik, egyetlen hátrány a kábel kerülgetése, akkumulátoros fűnyíró esetén pedig az egy töltéssel levágható fű mennyisége.

500 nm felett mindenképpen a benzines változat ajánlott. Ezek gyorsak, általában nagyobb fűgyűjtő tartállyal is rendelkeznek, az önjáró változatok pedig még a kisebb dombokon is jól elboldogulnak. Hátrányuk, hogy nem túl halkan végzik a munkájukat, valamint a kifújt benzingőz sem túl környezetbarát.

Fűnyíró fűgyűjtő tartálya – nagyobb teljesítmény, nagyobb tartály

Szerencsére már a legalacsonyabb kategóriába tartozó fűnyírók is rendelkeznek fűgyűjtő tartállyal, így nem kell hosszú órákon keresztül a füvet gereblyézni fűnyírás után. Minél erősebb egy fűnyíró, annál nagyobb tartállyal rendelkezik. Amint megtelik a kosár, egyszerű mozdulattal lecsatolhatjuk a fűgyűjtő tartályt és kiönthetjük a füvet. Természetesen erről sem szabad megfeledkezni fűnyíró választás előtt.

Extra funkciók figyelembevétele fűnyíró választás előtt

Ahogy minden háztartási kis – és nagygép, a fűnyírók is rendelkeznek bizonyos extra funkciókkal, amik a befolyásolhatják a választásod. Az egyik ilyen a már említett önjáró funkció, melynek segítségével nem kell tologatnod a kertben a fűnyíródat, az magától levágja a füvet. Másik extra funkció lehet, ami befolyásolja a fűnyíró választásod, az a mulcsozás. Ha ilyen fűnyírót választasz, akkor a gép a fű levágása után apró méretűre összevágja azt, és azonnal visszajuttatja a talajra.

A profibarkacs.hu weboldal kínálatában több mint 100 fajta fűnyíró található, így egészen biztos megtalálod majd a számodra szimpatikus darabot.

loading...