Ezeket a furcsa tüneteket okozza a koronavírus új variánsa

Covid-osztályt nyitottak Magyarországon

Ezeket a furcsa tüneteket okozza a koronavírus új variánsa.

A Covid–19 leggyakoribb tünetei jelenleg az orrfolyás vagy orrdugulás, fejfájás, fáradtság, torokfájás, tüsszögés. Egyesek azonban szokatlanabb tüneteket is tapasztalhatnak, ha az új variánssal fertőződnek meg – írta meg az Index a Mirror cikke alapján.

A Pirola-törzset először augusztus végén azonosították az Egyesült Királyságban, ám azóta 15 országban, köztük Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Portugáliában, Spanyolországban és az Egyesült Államokban is kimutatták.

Az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynökségének (UKHSA) legfrissebb adatai szerint 54 megerősített Pirola-fertőzöttet regisztráltak, ebből 48-at Angliában és hatot Skóciában. Hozzátették, Walesben és Észak-Írországban még nem azonosítottak eseteket.

Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a Pirolával fertőzött emberek súlyosabban megbetegednének, mint ha más, jelenleg ismert változatokat kaptak volna el, illetve a védőoltás hatékonynak bizonyul ezen variánssal szemben is.

Szokatlanabb tüneteket is tapasztalnak

Ezek közé sorolható a bőrkiütés, a száj vagy a nyelv elváltozásai. Ilyen például duzzanat a szájban és fekélyek a nyelven vagy a száj és az ajkak belső felületén. De a vörös és fájdalmas ujjak vagy lábujjak, a hasmenés, a rekedt hang, illetve a viszkető vagy vörös szemek is ide tartoznak.

A Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) továbbra is azt tanácsolja, ha valaki a régi vagy az új szimptómákat tapasztalja, hogy inkább maradjon otthon, és kerülje a fizikailag megerőltető tevékenységeket.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...