Lamperth Mónika férfiak gyűrűjében utazott: egy probléma volt csak

Lamperth Mónika.

Lamperth Mónika, egykori belügyminiszter nagyon szerencsés. Amellett, hogy gyakran posztol a rendszeres testmozgásról, futásról, bizonyíthatóan fiatalabbnak néz ki a koránál. Meg is mutatjuk, miért.

A 61-es villamoson időnként politikusokkal is találkozhatunk. Lamperth Mónika ezen a viszonylaton utazott, amikor is férfiak vették körbe. Ez drasztikusan hangzik, de semmi rosszra nem kell gondolni, egyszerűen üldögélő pasikra és álldogáló belügyminiszterre. Senkinek nem jutott eszébe, hogy felkínálja a helyét Lamperth Mónikának. Ezt az egykori politikus szóvá is tette a közösségi oldalán.

„Jóval fiatalabbnak látszom a koromnál. A 61-es villamoson ugyanis több fiatal férfi ült és egyik sem ajánlotta föl a helyét. Csak ez lehet az oka” – írja a Facebookon Lamperth Mónika.

Lamperth Mónika villamosozott, senki nem adta át a helyét neki.

Fontos kérdést vet fel a volt belügyminiszter, ezért is írtunk erről, mivel kíváncsiak vagyunk az olvasóink véleményére. Kinek kell, kinek illik átadni a helyet a villamoson?

Alapvetően két nagy kategóriába sorolhatjuk a helyátadást. Az egyik magától értetődő: annak át kell adnunk, aki erre rászorul.

  • idős, nehezen mozgó személy
  • terhes nő
  • babakocsis anyuka
  • fogyatékkal élő utas

Mi a helyzet a másik kategóriával? Adódhat olyan helyzet is, amikor nem szorul rá az illető a helyátadásra, mégis megtesszük. Ilyen például, ha Lamperth Mónika utazik mellettünk. Igaz, hogy fitt, igaz, hogy sokat letagadhatna a korából, de férfiként mégsem kényelmes úgy ülni, hogy mellettünk egy nő áll.

Az én generációm sem illetlenebb a többinél, ahogy a villamos utasai sem kategorikusan rosszak. Vajon mindig átadom a helyem, ha egy középkorú(nak látszó) hölgy áll mellettem? Te átadod?

A válasz nem mindig ugyanaz, viszont ezentúl szenzitívebb leszek a helyátadás kapcsán. Figyelmesebben fogok közlekedni. Ha pedig Lamperth Mónika áll mellettem, még helyjegyet is veszek neki.

Neked mi a véleményed erről? Az Ellenszél Facebook-oldalán várjuk a kommented. További cikkeinkért kattints ide!

loading...