Dobrev Klára: Le kell számolni a csak a multikat kiszolgáló politikával!

Dobrev Klára: Orbán 13 éve alatt áremelkedésben elsők, bérekben utolsó előttiek lettünk

Az árnyék-miniszterelnök arról ír legfrissebb bejegyzésében, hogy kell számolni a csak a multikat kiszolgáló politikával.

Dobrev Klára írása:

„Annak apropóján, hogy a minap németországi, baden-württembergi újságírókkal vettem részt egy háttérbeszélgetésen, arról beszéltem, mennyire elfogadhatatlan a magyar kormány multikat kiszolgáló politikája. Baden-württembergi gyárak, mint például a Mercedes vagy a Bosch, olyan adókedvezményeket kapnak az Orbán- kormánytól, amelyeket magyar cégek még csak hírből sem ismernek. Közben extra profitra tesznek szert a gyenge forint, az olcsó magyar munkaerő vagy épp az unión kívüli vendégmunkások miatt.

Az újságíróknak is elmondtam, hogy ez nagyon nincs így rendben. Elvárjuk ezektől a cégektől, hogy tartsák be azokat a munkajogi, környezetvédelmi és etikai szabályokat, amelyek Németországban érvényesek. Végre legyen mindenki számára egyértelmű, a magyarok sem érnek kevesebbet a németeknél. 

És még valamit világossá kell tenni. A német gyáraknak felelősségük van abban is, mit használnak a gyártás során. Vagyis elfogadhatatlan, ha olyan gyáraktól szereznek be alkatrészeket vagy akkumulátorokat, ahol a munkajogi, környezetvédelmi és etikai normák nem megfelelőek.

Az Árnyékkormánnyal egy olyan alternatíván dolgozunk, amelyben a magyar dolgozók érdekeit sosem írhatja felül a multik kiszolgálása. Elég abból a mentalitásból, hogy a külföldi nagytőke többet ér egy kormány szemében, mint a saját, dolgozó állampolgárai. Az ország gazdasági ereje ugyanis a magyar emberekben van. És mi ezért fogjuk őket megfizetni a hatalmaskodó óriáscégekkel szemben.”

loading...