Meghalt a Dallas sztárja

Meghalt a Dallas sztárja

Meghalt a Dallas sztárja.

Meghalt Gayle Hunnicutt, a texasi születésű színésznő, aki többek között a Dallas című tévésorozatban nyújtott szerepéről volt ismert, 80 évet élt, írja a Guardian.

A színésznőre a Dallas utolsó három évadából emlékezhetnek, amelyben Vanessa Beaumont-t alakította. Hunnicutt az otthonát az Egyesült Királyságban találta meg, sőt, színészi karrierje mellett a brit társasági élet szerves része is volt.

A pályája hajnalán szépsége miatt Hollywoodban gyorsan magasra emelkedő művész élete jó részét Nagy-Britanniában töltötte. Pályatársával, David Hemmingsszel való házasságkötése után költözött a szigetországba, aminek fontos tévésorozataiban vált igazán széles körben ismertté, Sir Simon Jenkinsszel való második házasságának évtizedeiben pedig a brit társadalmi élet egyik középpontjaként tartották számon – írja a lap, ami természetesen a legfontosabb szerepeiről is beszámolt.

A színésznő alakította például a Magyarországon is igen népszerű Dallas utolsó három évadában (1989-1991) Vanessa Beaumontot, a brit arisztokratát, akinek JR Ewinggal való viszonyából egy fiú is született.

Másik, itthon is számtalanszor ismételt feltűnését a Sherlock Holmes kalandjainak köszönhette, ahol a címadó nyomozó plátói szerelmét, Irene Adlert játszotta.

A Warner Brothers által korán felfedezett Hunnicutt 1966-ban debütált a tévéképernyőkön, rövidesen pedig a Peter Fonda és Nancy Sinatra főszereplésével készült A vad angyalokban (1966) volt látható, amit számos kisebb-nagyobb tévé-, film-, és színházi szerep követett.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...