Vizsgálatot indítottak az iskola falára kitett Orbán-idézetek miatt

A német határok lezárásáról beszélt a német kancellár
Fotó: Ellenszel.hu

Vizsgálatot indítottak az iskola falára kitett Orbán-idézetek miatt. Az oktatási ombudsman panaszt kapott az ügyben.

Orbán Viktor bölcsességei kerültek fel a csütörtökön átadott csepeli Jedlik Ányos Gimnázium falára, amiről maga a gimnázium igazgatója sem tudja, hogy hogyan kerültek oda. Az RTL Híradónak Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman azt mondta, hogy panaszt kapott az ügyben, ezért vizsgálatot indított.

Aáry-Tamás arra a kérdésre, hogy szerinte van-e helye pártpolitikai idézetnek egy közoktatási intézményben azt felelte, hogy erre egyelőre nem tud választ adni, a vizsgálat lezárultáig nem tud nyilatkozni az ügyben. A vizsgálat során az iskola igazgatóját és a tankerület vezetőjét is meg fogja keresni, az eredményről pedig tájékoztatja majd a nyilvánosságot.

Az RTL Híradójának megkeresésére a Belügyminisztérium azt írta, hogy nem a kormány, a Belügyminisztérium, a köznevelési államtitkárság vagy a Klebelsberg Központ dönt a köznevelési intézmények belső tereinek dekorációjáról.

A nemzeti színekkel keretezett idézetcsokorról Dömötör Csaba fideszes képviselő posztolt Facebook-oldalán.

A „Magyarország hét törvényének” is nevezett bölcsességcsokor a 2020-as Orbán beszédben hangzott el, és pont ezeket az idézeteket gravírozták arra a tükörre, ami most a miniszterelnök irodájának falán ékeskedik.

A hét „törvény”:

  1. Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse!
  2. Minden magyar gyermek újabb őrhely!
  3. Az igazság erő nélkül keveset ér!
  4. Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni!
  5. Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük!
  6. Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs!
  7. Egyetlen magyar sincs egyedül!

Németh Szilárd egykori iskoláját 22 milliárdos állami támogatásból újították fel, illetve egy új épületrészt is felhúztak az intézménynek. Az iskolában színháztermet, sportcsarnokot, szaktantermeket, könyvtárt és kápolnát is kialakítottak.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...