Derekas döntés: a DK kiáll a momentumos kirúgott tanár mellett

A DK kiáll a kirúgott tanár mellett.
Fotó: DK hivatalos oldala

Derekas döntést hozott a DK. A párt a nyilvánosság előtt is kiáll Dukán András (a Momentum polgármesterjelöltje) mellett, akit a Fidesz-hű tankerületi vezető rúgatott ki Csepelen.

A DK és a Momentum sok mindenben másként gondolkodik, de a DK-nak nem is volt kérdés, hogy a határozott támogatásáról biztosítsa a Fidesz-rendszer újabb áldozatát.

Elbocsátották Dukán András Ferenc középiskolai tanárt, a Momentum polgármesterjelöltjét Csepelen. A „bűne” az volt, hogy tiltakozott az Orbán-kormányhoz hűséges tankerületi vezető ellen. A véleményét elhallgattatták, pedig nem szakmailag hibázott. Éppen ezért felháborító az elbocsátása.

„A Demokratikus Koalíció kiáll Dukán András Ferenc, a Momentum polgármesterjelöltje és minden egyes magyar mellett, akiket az Orbán-rendszer el akar hallgattatni. Nem hagyhatjuk, hogy bárkit a politikai nézetei, véleménye miatt kirúgjanak, üldözzenek és tönkre tegyenek. Csepel nem kér az orbáni elnyomásból. Ezért mi, ellenzékiek, párthovatartozástól függetlenül a jövőben is fel fogunk sorakozni az Orbán-rendszer ellenfelei mellett. Mert közös a célunk: Orbán Viktor kormányának leváltása” – írja közleményében a párt.

Az efféle kiállás azért is fontos, mert az ellenzéki pártok egy része egyedül hagyta azokat, akik a NER áldozatai lettek, a DK a pártszimpátiától függetlenül is megvédi az igazságtalanság elszenvedőit. Ez jó példa lehet a többi párt számára is. A Fidesz rendszer legyőzéséhez a szolidaritás elengedhetetlen. Amint ezt az ellenzéki pártok megtanulják, sikerül a parlamenti küszöb alatti értékeket feltornászni.

További cikkeinkért kattints ide! Ha szeretnél főzni valamit, de még nincs ötleted, az EllenLábas csatornát ajánljuk.

loading...