Miért érdemes magunkkal vinni nyaraláskor a kerékpárunkat?

Sokunknak a nyár a kedvenc évszaka, mégpedig azért, mert alig várjuk, hogy elérkezzen a már előre betervezett nyaralás ideje, és végre minőségi időt tölthessünk a családunkkal, miközben pihenünk és szép tájakon túrázunk.

 

Kirándulásokat azonban nemcsak gyalogosan lehet tenni, hanem kerékpáron is. Így akár sokkal nagyobb távolságokat is bejárhatunk, arról nem is beszélve, hogy két keréken tekerve sokkal kényelmesebb és szórakoztatóbb a haladás, mint gyalogszerrel. 

 

A kérdés legfeljebb az, hogy hogyan tudjuk magunkkal vinni a bicikliket, hogy azokat tudjuk használni a célállomáson? Erre a problémára azonban nem kell sokáig keresünk a megoldást, ugyanis lehetőség van az utazási kiegészítők bérlésére a MindenAmiThule oldalán.

 

Tervezett biciklitúrák 

 

Könnyen előfordulhat – különösen ha egy szép, természetközeli helyet választunk úti célunknak – hogy betervezünk egy kiadós biciklitúrát. Természetesen ez esetben nem lehet kérdés, hogy a kerékpárunkat magunkkal vigyük-e. Bár ma már a legtöbb turisztikai értelemben forgalmas helyen van lehetőség a bérlésre, de valljuk be, sokkal kényelmesebb a már jól megszokott járgányunkkal tekerni!

 

Nemcsak saját magunk, hanem mások által szervezett kerékpártúrákra is benevezhetünk, ha nem ismerjük annyira jól a környéket, vagy egyszerűen csak biztonságosabbnak érezzük többedmagunkkal tekerni az ismeretlen helyen. 

 

Spontán tekerések a természetben

 

Nem biztos, hogy indulás előtt tervben lesz egy biciklis túra, ettől függetlenül azonban érdemes magunkkal vinni a bringákat. Elvégre sosem tudhatjuk, hogy a friss levegőn töltött idő hatására vagy a szép tájak láttán mikor kapunk kedvet arra, hogy tekerjünk pár kilométert.

 

Ha itthon hagyjuk a kétkerekűnket, akkor legfeljebb csak a kerékpárbérlés adhat lehetőséget a bringázásra, de ha a helyszínen nincs kölcsönző, akkor sajnos le kell mondanunk eme nagyszerű szabadidős sportról, ami egyébként a környék szórakoztató felfedezésére is remek alternatíva lehet.

 

Környezettudatos közlekedés

 

És persze nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy biciklivel nemcsak a természetben, hanem akár városon belül is közlekedhetünk, amikor mondjuk friss pékáruért indulunk vagy lemegyünk a strandra fürdeni, napozni. 

 

Autó- vagy motorbérlés, esetleg tömegközlekedés helyett dönthetünk úgy, hogy biciklivel közelítjük meg a látnivalókat, ami egyébként a bolygónk, környezetünk védelme tekintetében is előnyös megoldás.

 

Ne csak gyalog, biciklivel is kiránduljunk!

 

Nem vitás, hogy sétálva is nagy élmény lehet túrázni, ám néha kifejezetten jól esik rápattanni a bringákra, és csak száguldani, amerre a csodás környezet visz. Ezt azonban a nyaralás alkalmával csak úgy tudjuk megtenni, ha magunkkal visszük a kerékpárjainkat is.

 

Szerencsére ez nem egy megoldhatatlan feladat, csak annyit kell tennünk, hogy a MindenAmiThule oldalán kibérelünk egy strapabíró, megbízhatóan rögzíthető kerékpártartót, amit a tetőre vagy a vonóhorogra tudunk szerelni. loading...