Kiverte a biztosítékot a kínaiak debreceni ajándéka

Beavatkozhat a kormány az üzemanyagárakba
Fotó: Ellenszel.hu

Kiverte a biztosítékot a kínaiak debreceni ajándéka.

Esővízgyűjtésre ösztönzi az önkormányzat az épülő akkumulátorgyár közelében élő debreceni lakosokat. A napokban 450 esővízgyűjtő tartályt osztottak szét a helyieknek, amelyek egy részét a CATL kínai befektető fizette. Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Egyesület elnöke érzéketlenségnek nevezte az akkumulátorgyár ajándékát.

A kínai CATL a tervek szerint egy 7,34 milliárd eurós beruházást valósít meg Debrecenben. A tervek szerint 2025-ben adják át az üzemet. A debreceni akkumulátorgyár Magyarország történetének legnagyobb beruházása, ami nagy sajtóvisszhangot kapott az akkugyárügyi közmeghallgatáson tapasztalt heves indulatok miatt.

Az ATV úgy tudja, hogy nemrég az önkormányzat és a kínai befektető 450 darab, 300 literes esővízgyűjtő hordót osztott szét a debreceni akkumulátorgyár környékén lakóknak. A hordókat ingyen kapták a helyiek, mivel a költségek egy részét a kínai gyártó állta. Az ATV szerint a CATL 100 darab hordó megvételét vállalta több mint 2 millió forint értékben Debrecenben.

Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Egyesület elnöke az ATV Híradójában érzéketlenségnek nevezte az akkumulátorgyár ajándékát.

Ha ez még egy jó kezdeményezés is lenne, Debrecenben a vízzel kapcsolatban a kínai befektetőt megemlíteni, azt gondolom, bosszantó, a debreceniek dühe pedig nagyon nagy

– tette hozzá az egyesület elnöke.

A esővízgyűjtő hordókról Papp László, Debrecen fideszes polgármestere is megosztott egy bejegyzést a Facebook-oldalán. A fideszes politikus szerint az esővízgyűjtéssel egy fenntarthatóságot támogató kezdeményezés indult el.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...