Óvóhelyre menekítették Novák Katalint

Kiadták a figyelmeztetést: durva időjárás vár ránk

Óvóhelyre menekítették Novák Katalint köztársasági elnököt is a légiriadó miatt.

Légiriadó fogadta Novák Katalint Kijevben, óvóhelyre kellett menekülnie. Megérkezett Kijevbe az Ukrajnában tartózkodó Novák Katalin, a köztársasági elnöknek azonban azonnal óvóhelyre kellett vonulnia, ugyanis légiriadót rendeltek el az ukrán fővárosban.

A történtekről a saját Instagram-oldalán számolt be a köztársasági elnök egy fotóval, amelyen egy óvóhelyen látható TEK-es kommandósok és kabinetfőnöke, Schanda Tamás társaságában.

Harmadik alkalommal tartották meg az ukrán elnök kezdeményezésére a Krími Platformot. A nemzetközi találkozón személyesen és online több mint 60 ország képviselője van jelen. Ezért utazott Kijevbe Novák Katalin is. A köztársasági elnök kárpátaljai látogatása után egyenesen Kijevbe utazott.

Novák Katalin a szerdán tartott Krími Platformra érkezett az ukrán fővárosba. Az eseményen Novák Ukrajna területi integritásának fontosságáról és arról beszélt, hogy Magyarország átérzi a szomszédos ország háborús szenvedéseit.

63 ország képviselte magát az egynapos fórumon, egy részük csak online jelentkezett be. Minden megszólaló kiállt Ukrajna területi egységének megőrzése mellett. Ez összhangban van azzal, amit Volodimir Zelenszkij is mondott nyitóbeszédében: „Ukrajna nem kereskedik a területeivel”. Azt mondta, hogy Ukrajna minden területe, tehát a Krím visszaszerzéséért is harcol, és nem lehet tárgyalási alap a terület átadása, még a NATO-tagságért cserébe sem.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...