Milyen hardvert használnak egy középkategóriás okostelefonban?

Az okostelefonok alapvetően három nagyobb csoportba sorolhatóak. Ezek közül a legsűrűbb mezőny a legtöbb készülékkel a középkategóriában található. Itt nagyon sok gyártó megjelenik termékekkel. Épp ezért nagyon eltérő az is, hogy milyen hardvereket találunk itt.

 

Az okostelefonok hierarchiája

 

Amikor egy okostelefont szeretnénk besorolni, akkor alapvetően három csoport áll rendelkezésünkre. Vannak a belépőszintű darabok, majd jönnek a középkategóriás készülékek, és végül ott vannak a csúcskategória képviselői.

 

Az Apple képviseli a csúcskategóriát, míg a legtöbb márka szinte minden kategóriát megcéloz, de a középsőt biztos. Köztük vannak olyan gyártók is, mint a Samsung. Gondoljunk csak a CoolMobile.hu-nál elérhető Samsung Galaxy M sorozatra. Még egy ilyen nagy cég is készít olyan készülékeket, melyek megfizethető árúak, mégis elég jó paraméterekkel bírnak.

 

A középkategóriás okostelefonok

 

Ez a legnépesebb halmaz. Épp ezért ez nem egy homogén csoport. Vannak kiemelkedő darabjai épp úgy, mint gyengébbek. Nagyon széles a választék, mindenki megtalálja benne azokat a modelleket, melyek megfelelnek a pénztárcájának és az igényeinek. Kivéve, ha mindenből a legjobbat, legújabbat szeretné. Ehhez természetesen a gyártók csúcskészülékei felé kell kacsintgatnia.

 

Milyen hardver kerül egy középkategóriás telefonba?

 

Erre nagyon nehéz válaszolni, mert szinte bármilyen, ami nem túl elavult, vagy nem túl gyenge. A régebbi konfigurációk vagy nincsenek már a piacon, vagy maximum valamilyen belépőszintű okostelefonba kerülnek. De már ott is elvárás, hogy egyre újabb, modernebb legyen minden készülék, hogy ne nőjön, inkább csökkenjen a különbség a kategóriák között.

 

Jellemzően újabb, de nem eget rengető darabokból állítják össze ezeket a készülékeket. Viszont az is igaz, hogy a legtöbbnek így is lesz olyan tulajdonsága, ami valamennyire kitűnik a többi közül. Szeretnek a gyártók az ilyen tulajdonságokra építve kommunikálni a telefonjaikról.

 

Így vannak hatalmas RAM-ok éppúgy, mint legalább 5000 mAh-s akkumulátorok is. És persze ne lepődjünk meg akkor sem, ha 100+ megapixeles kamerákkal felszerelt gyöngyszemekre bukkanunk!

 

A Samsung Galaxy M44 mindenkit meglepett?

 

Még a megjelenés előtt sokszor lehet információkat szerezni az új készülékekről. Így volt ez a Samsung Galaxy M44 esetén is, melyről kiderült, hogy milyen lapkakészlet kerül bele. Szinte mindenkit meglepett, hogy egy 2020 végén csúcsnak számító Qualcomm Snapdragon 88 SoC chip szolgálja majd a telefont.

 

Meglepő lenne? Talán igen, mert ez egy lassan 3 éves, akkor kifejezetten jónak számító chip, de ma már eléggé elavult. De gondoljuk csak végig! A Samsung a legújabb csúcskészülékébe szánja? Nem! Jó chipről van szó? Igen, a középkategóriába teljesen megfelel. Lehet, hogy olcsón is jutottak hozzá, ami lejjebb viheti az árat is. Van benne logika!loading...