A bajai polgármester bemutatta a fideszes Chernobylt

A bajai polgármester bemutatta a helyi fideszes chernobylt.
grafika: ellenszel.hu

A bajai polgármester, Nyirati Klára megelégelte, hogy a helyi fideszesek és a párthoz köthető lejárató-oldalak kiszemelik a város egy-egy négyzetcentiméterét, ami felújításra szorul, majd úgy tálalják, mintha semmi fejlődés nem történt volna Baján. Épp ezért ő maga is megmutatta, miként nézett ki a település a fideszes vezetés alatt.

A bajai polgármester bölcsebb volt a Fidesznél, ugyanis nem szállt bele a sárdobálásba. Bejegyzésében előrebocsátotta, hogy tudja, milyen összetett munka egy város vezetése. Éppen ezért csak arra az igazságtalanságra kíván rávilágítani, amit a kormánypárt rendszeresen folytat.

Nyirati Klára időutazásra invitálja a bajaiakat 2011-be. Chernobyl elhagyatott területeire emlékeztető állapotokról közöl fotókat:

A bajai polgármester a sokkoló fotók mellé a következőket:

„Azoknak a kedvéért, akik a „mindent megszépítő nosztalgia” rabjai:

Ezek a képek Zsigó Róbert polgármesterkedése idején, 2011- ben készültek. (Ekkor már 5 éve a Fidesz vezette a várost.)

Sugó-part, belváros, gabonatározó, Attila utca. Félreértés ne essék: nem kárhoztatom az akkor regnáló városvezetést. Pontosan tudom, milyen nehéz egy 34.000-es városban mindenre odafigyelni, mindent rendben tartani. Szinte lehetetlen feladat, nem is megy a lakosság, az ingatlantulajdonosok aktív közreműködése, segítsége nélkül.

Egy dologra szeretném ezzel a poszttal  tisztelt Rácz Péter képviselő úr, és a Fidesz-támogatók figyelmét felhívni: ilyen fotókat mindig, mindenhol lehet készíteni- bárki is vezesse a várost ! De lehet lelket simogató képeket is pl.a virágzó ágyásokról, a gondozott parkokról..

Mindez csupán jóakarat kérdése. Pont olyan, mint az a bizonyos félig tele/félig üres pohár!”

A fentiekből is látszik, hogy míg a Fidesz azon dolgozik Baján, hogy egy-egy képkockával próbálja hiteltelenné tenni a bajai polgármester munkáját, nem tud érdemi kritikát megfogalmazni. Nyirati Klára salamoni bölcsességgel hárította az alaptalan támadásokat, hiszen esetében a jóakarat nem hiánycikk.

Baja az önkormányzati váltás óta dinamikus fejlődésbe kezdett. A tervezett fejlesztések jelentős része már megvalósult, a többség hosszabb tavú beruházás, amelyekhez idő kell. A bajaiak bizalmával a következő önkormányzati ciklusban Nyirati Klára és csapata folytathatja a munkát, és egy jól működő, virágzó várost hagyhat az utókorra az egykori fideszes Chernobyl helyett.

További cikkeinkért kattints ide! Ha unod a politikát, és inkább főznél velünk valamit, az EllenLábas csatornát ajánljuk.

loading...