Autósok, figyelem: rossz hír jött, ez nagyon sok pénzbe fog kerülni

Autósok, figyelem: rossz hír érkezett.

Nincsenek szerencsés helyzetben Magyarországon az autósok. Rossz hír jött, ami sok pénzébe fog kerülni minden olyan magyarnak, aki gépkocsival rendelkezik. Azoknak pedig még rosszabb lesz, akik rendszeresen utaznak autópályákon.

Az autósok következnek az orbáni megszorítások célpontjaként

Közeledik a 10 ezer forintos autópálya-matrica és a 700 forintos benzin – Luxussá válik a családok autóhasználata az orbáni megszorítások miatt. Erre figyelmeztet Varju László energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.

Az autósok nagyon rosszul járnak az orbáni inflációval.

Miközben jövőre drasztikusan nő az autópálya-matricák ára – a havi matricáké 10 ezer forint fölé emelkedik -, az Orbán-kormány a benzin árát is jelentősen emeli holnaptól. Mindez még csak előszele a jövő januári brutális üzemanyag-áremelésnek. Elemzők szerint akár már a 2024-es orbáni adóemelés előtt is 700 forint lehet a benzin literenkénti ára.

A Demokratikus Koalíció szerint az autósokat érintő brutális orbáni megszorítások, az autópálya-matricák és az üzemanyagok áremelése miatt luxussá válhat az autóhasználat Magyarországon. Pedig magyar családok százezrei, dolgozók és vállalkozók milliói számára nélkülözhetetlen az autó használata. Autók nélkül rengetegen nem tudnak munkába járni, nem tudják a gyerekeiket óvodába vagy iskolába vinni, az áruk pedig nem jutnak el a boltokba.

Amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció, a megszorítások és az áremelések. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek – zárja közleményét Varju László.

További cikkeinkért kattints ide! Ha költségkímélő ételt főznél, de nem tudod, mit, az EllenLábas csatornát ajánljuk.

loading...